directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 16 d'abril de 2024 13:42 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Economia doble fletxa

Els peatges a l’ombra de Castells i Nadal una llosa per a la Generalitat

Mas-Collell ha lamentat l’alegria amb que es van signar aquest tipus de contractes que sols han beneficiat a les empreses adjudicatàries

Comentaris 4  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 4 vots )
carregant Carregant

Per l’any en curs el conseller ha xifrat en 1400 milions d’euros el que haurà d’abonar el Govern en concepte de peatges a l’ombra o pagaments diferits. D’aquesta xifra, ha especificat, 600 milions corresponen a interessos, mentre que els 800 restants són per pagar amortitzacions i manteniment d’instal·lacions i serveis. El conseller d'Economia ha lamentat que durant l'època dels dos governs tripartits se signessin contractes amb aquest tipus de pagament "alegrement" i ha advertit que la majoria d'aquests estaven "ben fets per l'altra banda dels contractes", és a dir, que les empreses amb les quals se signaven es van assegurar que els contractes estiguessin "molt blindats".
Infraestructures pagades a preu d’or

Sense cap mena de dubte i tal i com hem denunciat des del directe!cat, els peatges a l’ombra o pagaments diferits que va signar el Conseller Nadal i que va autoritzat el Conseller Castells són una veritable ruïna per a  la Generalitat, a més de suposar un extraordinari negoci per a les empreses adjudicatàries. El cost final de l’obra és multiplica per dos el cost real si l’obra s’hagués finançat al mercat bancari i a un tipus d’interès normal.

Dossier directe!cat Peatges a l'ombra

Per què no renegociem els peatges a l’ombra? Malgrat els blindatges que tenen els contractes tot és possible

El Govern de Portugal ho acaba de fer amb dues concessionàries d’autopistes i s’estalvia de pagar pel cap baix 545 milions d’euros


Fins ara la resposta governamental era que calia respectar els acords, però ara resulta que respectar els acords es renegociar les condicions que sagnen l’erari públic, ho ha fet el Govern de Portugal, però ho està fent el Govern Rajoy canviant els acords sobre pensions, estatut del treballadors, la mateixa constitució, abolint pagues extres, i el que queda per venir, per tant no val a dir que no és pot canviar els convenis abusius fets amb empreses privades.

Regalar 1.500 milions de l’erari públic a les empreses privades

Si la Generalitat hagués anat al mercat bancari, al banc Europeu d’inversions o hagués emes bons patriòtics, s’hagués estalviat 1.500 milions d’euros, no parlem de quatre euros, estem parlant d’una xifra considerable equivalent a algunes de les retallades efectuades en aquests darrers mesos o a més d’un punt el dèficit de la Generalitat de Catalunya.

Peatges a l’ombra: Un veritable saqueig del país

La mateixa sindicatura de comptes va advertir a la Generalitat l’any 2008 sobre els perills de l’abús del finançament de la inversió publica mitjançant els peatges a l’ombra, entre altres consideracions és diu que el model és d’una elevada complexitat, és de difícil control, suposa decisions a llarg termini - amb efecte a 25, 30 o més anys, mentre que un govern s’elegeix per quatre anys-, i amb elevats costos pel país. Considera els peatges a l’ombra com un model per intentar esquivar l’endeutament públic, però el canvi de normes contables a Europa evita que és pugui camuflar l’endeutament. 
 



COMENTARIS fletxa taronja

item
#4
16 de març de 2013, 09.26 h

jo dic pq no es fa una latra cosa ... perque no agafemi anulem el contracte o k el paguin les persones k el van contractar de fet son els ultims resposables si van se tan incompetents doncs que ho paguin ells aixi sabran lo k es diu resposabilitat ... jo no la he cagat fent aquesta clase de contractes xo ho ahig de pagar?? perque?? res qui la fa la paga i ja esta tot dit


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
PereelDigne fletxa Granollers
15 de març de 2013, 00.17 h

Això va ser una gran cagada dels socialistes. Els antics dirigents d'ERC ara cessats, haurien d'haver-hi intervingut per aturar-ho.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Neus fletxa Barcelona
14 de març de 2013, 10.21 h

#1 1. L'adverbi sols, sinònim de solament però amb un ús més culte. Per corregir se n'ha de saber!!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
14 de març de 2013, 09.45 h

Halaaaa. Es diu 'que només han beneficiat les empreses'. I no 'sols'


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.