directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 17:17 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Consultes independentistes doble fletxa

2.872 esparreguerins donen el tret de sortida a la tercera onada de consultes

La participació a la consulta d'Esparreguera, feta aquest dissabte, és del 15,8% · Són els mateixos vots que obté l'alcalde, segons els organitzadors

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

Un 90,86% dels ciutadans que han participat en la consulta sobre la independència d'Esparreguera (Baix Llobregat) han votat que 'sí'. Han estat, en total, 2.605 de les 2.872 persones que han participat en la votació, la primera d'aquesta tercera onada de consultes sobiranistes que aquest diumenge se celebraran a més de 200 municipis. El 'no' ha obtingut un 6,56% dels vots, mentre que un 2,58% dels votants ho ha fet en blanc, i un 0,17% han estat declarats vots nuls. L'organització de la consulta, Esparreguera Decideix!, que ha lamentat el 'boicot' del PSC, el PP i un grup local a la consulta, s'ha felicitat pel que ha considerat un 'èxit'. La participació ha estat, finalment, del 15,83%.
consulta
Comparteix
   


Etiquetes
Podien votar un total de 18.142 esparraguerins majors de 16 anys, dels quals 453 tenen entre 16 i 18 anys, i 2.213 són nouvinguts sense dret a vot en les eleccions oficials. 188 persones de les que han acudit a les urnes han optat pel 'no' i 74 han votat en blanc. Els vots nuls han estat 5.

Esparreguera s'havia avançat a les consultes que se celebraran aquest diumenge a més de 200 municipis de tota Catalunya, entre ells Lleida i Girona, perquè les votacions no interferissin amb la representació de la tradicional Passió. De fet, el teatre on es pot veure l'obra ha funcionat com un dels col·legis electorals. Els membres de la mesa electoral que hi havia allà són també membres de la Fundació de la Passió, i un d'ells representa el paper de Jesucrist al teatre.

El portaveu de l'entitat organitzadora també ha subratllat que durant les passades eleccions europees a Esparreguera hi va haver 'un 66% d'abstenció'. I ha afegit que 'estem molt contents, tant de com ha anat la jornada com de la participació'. 'I és que tres de les forces polítiques a l'ajuntament van optar per l'abstenció, per fer un boicot passiu', ha lamentat Escorcell. Es tracta del PSC, el partit al qual pertany l'alcaldessa Francesca Fosalba, Entesa, que governa amb coalició amb els socialistes, i el PP. Al ple de la ciutat, a més, hi són representats CiU, ERC i dos grups d'independents.

Escorcell s'ha felicitat perquè 'aquesta jornada s'ha pogut dur a terme en un ambient de normalitat i amb un esperit d'alegria, i tot això s'ha fet amb excel·lència', fent 'que tothom se sentís còmode anant a votar'. El portaveu de la plataforma 'Esparreguera Decideix! ha valorat que 'gent de móns molt diversos aparqués les seves diferències i anéssim tots junts'. 'Hem funcionat com un Estat, i només som ciutadans', ha conclòs el portaveu de la plataforma organitzadora de la consulta.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.