directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 16 d'abril de 2024 17:11 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Consultes independentistes doble fletxa

79 catalans voten la independència des d'Irlanda

El 93,7% dels ciutadans emigrats a l'illa que han votat volen l'Estat propi

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

Un total de 79 catalans residents a Irlanda han participat aquest dissabte a la consulta per la independència de Catalunya celebrada a Dublín. La taula de votació estava situada a l'emblemàtic edifici de correus. Del total de 79 vots, el 93,7% han estat favorables al 'sí' a la independència de Catalunya. Els organitzadors de la consulta, la plataforma Irlanda Decideix!, consideren que la consulta ha estat 'tot un èxit' i asseguren que la participació s'ha situat dins de les expectatives per una comunitat petita resident a l'exterior. A banda d'organitzar el referèndum, els catalans residents a Irlanda també han recollit signatures per demanar al Parlament que organitzi una consulta oficial.
irlanda decideix
Comparteix
   


Etiquetes
Un gran nombre d'irlandesos i simpatitzants d'altres nacionalitats, així com molts turistes, s'han interessat pel referèndum sobre la independència i pel cas català en una jornada que ha transcorregut sense incidents, han explicat des de la plataforma 'Irlanda Decideix!'. La consulta ha seguit estrictament totes les directrius i procediments oficials per a garantir la integritat del referèndum. En aquest cas, només han pogut votar els majors de 16 anys, nascuts a qualsevol territori dels països catalans i que poguessin demostrar que són residents a Irlanda.

L'organització ha estat a càrrec d'un col·lectiu de catalans sense cap vincle polític o arrel a cap associació. Aquest fet ha fet més difícil estendre la notícia a tota la comunitat catalana resident a Irlanda, tot i que l'esdeveniment s'ha donat a conèixer de boca-orella i amb eines virtuals com ara Facebook o Twitter, donant-li més espontaneïtat i mèrit a la consulta.




COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.