directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 27 d'abril de 2024 06:18 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Consultes independentistes doble fletxa

25-A: Catalunya torna a votar la independència

1.327.000 catalans cridats a votar · 212 municipis celebren consultes

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

Enmig d'un panorama polític complicat, amb les quotes de desafecció batent rècords i l'encaix amb l'Estat definitivament trencat, tornen les consultes sobre la independència per intentar donar l'empenta definitiva al procés d'alliberament nacional. En la tercera onada de referèndums que es celebra aquest diumenge estan cridades a votar un total de 1.327.000 persones empadronades de més de setze anys i de 212 municipis d'arreu de Catalunya. Es tracta de la consulta més àmplia celebrada fins ara, una consulta que per primera vegada arriba a capitals de demarcació, com Girona o Lleida. També hi participen alguns dels nuclis més poblats del Principat, com Reus, Manresa o Granollers. El procés ciutadà que ha fet possible els referèndums sense el suport de les institucions ha mobilitzat 32.000 voluntaris, més que els desplegats als Jocs Olímpics. Catalans i catalanes, és l'hora de votar.
Segons ha explicat Uriel Bertran, responsable de la Coordinadora Nacional, aquesta és l'onada més àmplia des de tots els punts de vista, perquè és la vegada amb més població cridada a votar (1.327.000 persones de més de setze anys i 1.110.000 de més de divuit), però també perquè té lloc a un total de 212 municipis de 34 comarques, amb 530 col·legis electorals i 855 urnes.

Aquesta onada també és important pels municipis on tindrà lloc, que inclouen Lleida, Reus, Girona, Manresa, Granollers, Mollet del Vallès, Figueres i Igualada, entre d'altres. En total són 33 ciutats de més de 10.000 habitants. A més s'han mobilitzat més de 32.000 voluntaris, una xifra superior que en els Jocs Olímpics de Barcelona. S'han repartit 30.000 cartells, 20.000 adhesius i 200 pancartes i dos milions de paperetes.

Esparreguera enceta les votacions

Les votacions d'aquest diumenge s'han anticipat a la població d'Esparreguera (Baix Llobregat), que ha avançat les votacions a dissabte a causa de la representació de La Passió. En total han estat 2.872 persones que han participat en la votació, 2.605 de les quals han votat 'Sí' a la independència, un 90,86% dels esparreguerins que han votat. El 'no' ha obtingut un 6,56% dels vots, mentre que un 2,58% dels votants ho ha fet en blanc, i un 0,17% han estat declarats vots nuls.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.