directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 27 de juliol de 2024 05:43 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

El PP veta per quarta vegada ERC a la Comissió de Secrets Oficials

El PP es sulfura amb la intervenció d’Alfred Bosch i acusa els republicans d'haver "deixat tirada" Sánchez Camacho en el cas de les escoltes

Comentaris 41  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 7 vots )
carregant Carregant

(ACN).- El PP ha tornat a vetar la presència d'ERC a la Comissió de Secrets Oficials del Congrés dels Diputats. És la quarta vegada que ho fa adduint que els diputats republicans no són "idonis" per accedir a aquesta Comissió, que controla l'ús dels fons reservats, analitza informes secrets i rep a porta tancada el director del CNI, i ministres de Defensa, Interior i Exteriors. El debat al ple del Congrés ha derivat en un enfrontament entre Alfred Bosch i el portaveu del PP Antonio Hernando per l'actuació d'Alícia Sánchez Camacho. Bosch ha afirmat que la líder del PPC és "un risc per a la seguretat", mentre que el PP ha acusat els republicans d'haver-la "deixat tirada i a la intempèrie" només per ser del PP .



Comparteix
   


Etiquetes
Un veto sense precedents al congrés
 
La cortesia parlamentària establia fins ara que sortien escollits tots els candidats de totes les formacions. Els republicans han tornat a presentar la candidatura d'Alfred Bosch malgrat que el PP ja el va vetar el 23 de febrer del 2012. Posteriorment la formació de Mariano Rajoy també van rebutjar les candidatures de Joan Tardà i Teresa Jordà, i ERC va acabar presentant un recurs davant el Tribunal Constitucional que encara està pendent de resolució.

El PP confon els rivals polítics amb enemics, segons Bosch

ERC ha pres la paraula al ple del Congrés i ha criticat el PP per "confondre els rivals polítics amb enemics" i per tornar a "vetar" de manera "injusta i desproporcionada" el candidat del Grup Mixt a la Comissió. Bosch s'ha preguntat si el PP no els vol a la comissió "perquè no se li pugui preguntar al director del CNI" qüestions com "el desplegament del CNI a Catalunya", la "trama d'espionatge connectada a Método 3", o "el seu suport a la guerra bruta a Catalunya en connivència amb mitjans de comunicació inventant informes a partir de la UDEF".

Camacho, un risc par a la seguretat

En el seu discurs a la cambra, Bosch també ha recordat que ERC ja va ser a la Comissió de Secrets Oficials als anys 80 i ha assegurat que, contràriament al que fa el PP, "a qui haurien de vigilar" és a la seva líder a Catalunya, Alícia Sánchez-Camacho, que "sí que representa un risc per a la seguretat". "Nosaltres no", ha dit, perquè "som bona gent, no juguem a espies, no volem destruir res, i no som enemics de ningú".

El PP es sulfura amb Bosch

La intervenció de Bosch encès el portaveu del PP, Antonio Hernando, que ha qualificat les paraules del portaveu d'ERC "d'insensatesa" i li ha demanat que "demani disculpes" a Sánchez-Camacho. Segons Hernando, la líder del PPC és "una persona que s'ha vist assetjada" i a la què Bosch "hauria d'haver donat protecció política amb els seus discursos i accions", però a la què "només per ser del PP han deixat tirada i a la intempèrie".El PP pixa fora de test
 
Hernando també ha criticat la "insistència" d'ERC per ser present a la Comissió i ha recordat que els diputats jutgen "la idoneïtat" de les persones que es presenten. "Això que vostè vingui aquí cada dos per tres a parlar de colpisme, totalistarisme i pretendre donar lliçons de democràcia és un sarcasme, perquè vostès es presenten a les eleccions però els ciutadans mai els han donat la confiança suficient perquè vostès puguin governar", ha dit.

CiU, ICV i PSOE donen suport a ERC

Bosch ha aconseguit només 90 vots i comptat amb el suport dels diputats del PSOE, CiU i ICV. El portaveu d'ICV al Congrés, Joan Coscubiela, ha defensat la presència d'ERC a la Comissió de Secrets Oficials i ha recordat que aquesta és "una situació excepcional que ens situa en un estat d'excepció" el què el PP "nega els drets democràtics als ciutadans que han votat". "Els components del Grup Mixt tenen la mateixa legitimitat que qualsevol altre i han estat votats pels mateixos ciutadans", ha afirmat Coscubiela.

El portaveu de CiU, Pere Macias, també ha recordat al PP que Bosch és representant d'ERC, que actualment és la segona força al Parlament de Catalunya i representa centenars de milers de votants. "Vostès saben que la relació entre Catalunya i Espanya és complexa i hi ha gestos que contribueixen a obrir molt més aquesta fissura", ha recordat als populars. Segons Macias, el veto "és un fet greu" i "un motiu més d'incomprensió entre Catalunya i Espanya".
 
 





  


   



COMENTARIS fletxa taronja

item
#41
Raskolnikov fletxa Fatxisgrad
16 de març de 2013, 20.36 h

#36 Eh, tu, FUNCIONARI camuflat, que no havia llegit això, encara. Escolta, desgràcia humana de tarat imperial: al Cèsar el que és del Cèsar i a Rascolnicov el que és de Rascolnicov i a F.Otetes el que és de F.Otetes. Entès, desgraciat? Ara ves-te'n a rentar-te la cara a la tassa del WC. Recony, l'imbècil quines confiances!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#40
Raskolnikov fletxa Fatxisgrad
16 de març de 2013, 20.31 h

#28 Tan obtús i cretí ets, FUNCIONARI, que no pots entendre que els teus insults són com els lladrucs d'un GOS SARNÓS que borda al sol? Que potser et penses que algú que no sigui tan subnormalet com tu es pot creure que jo estic boig? Si que n'ets, doncs d'estúpid, pobret. Més del què m'hauria pogut imaginar! Després t'estranya que #28 Rascolnicov parli de mamades i de la teva mare? No seré pas jo qui surti a defensar-te, doncs opino que un maleducat subnormal com tu només s'explica... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#39
Jordi fletxa CATALUNYA
16 de març de 2013, 10.55 h

#38 Vos videte, quomodo Tantum cales mutum?


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#38
Tesifonte fletxa Antofagasta
16 de març de 2013, 09.27 h

#37 Ves como eres muy tonto ?


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 7
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#37
Jordi fletxa CATALUNYA
16 de març de 2013, 00.25 h

#36 Avui han deixat anar els del pavelló de fracassats patol.lògis pel que es veu.Torna el tarat?,tornes tu,petit,insignificant,ridícul i patètic tros de merda sense nom.


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#36
Tesifonte fletxa Antofagasta
15 de març de 2013, 23.32 h

#34 Ahí , ahí , otetes , vuelve el tarado , pero ten cuidado que el subnormal celoso de tu carisma , el pobre tonto sin amigos de Jordi te esta pisando constantemente por detrás y delante a base de sus cansinos comentarios , pero no te preocupes , tus fieles seguidores seguiremos contigo ... !!! Grande otetes !!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 11
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#35
Jordi fletxa CATALUNYA
15 de març de 2013, 21.09 h

#34 Deixem en pau les mares,que prou desgràcia tenen de tenir aquests desperdicis com a fills.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#34
Raskolnikov fletxa Fatxisgrad
15 de març de 2013, 20.00 h

#28 Tesifonte, FUNCIONARI:Quan cobra la teva mare, actualment, per a fer una mamada? Encara cobra 2€ com l'any passat?


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#33
Pepo fletxa Terrassa
15 de març de 2013, 18.15 h

48.000.000 d´euros diaris en despeses de defensa.
28.000.000.000 en compres de material militar en els darrers tres anys.
Els aturats de llarga durada amb 55 o més anys, no podran cobrar el subsidi si a la unitat familiar hi entren 750 euros.
La dació en pagament ha hagut de venir imposada des d´EUROPA.
Jo crec que això tot sol, ja explica el que és España.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#32
PereelDigne fletxa Granollers
15 de març de 2013, 17.19 h

Visca la democràcia espanyola. Aquesta és la veritable cara del govern de Rajoy. Està vist que Espanya viu un estat d'excepció legal. Per això hem de fotre el camp i crear la nostra república catalana.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Els sabaters que facin sabates i els turistes que ajudin a millorar la vida de tots

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.