directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 22:45 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Trias aposta per un front comú dels qui creuen que Catalunya és una nació

Catalunya necessita "ara més que mai un catalanisme fort"

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El secretari general adjunt de CiU i president del grup parlamentari municipal de CiU a l'Ajuntament de Barcelona, Xavier Trias, reclama un front comú de tots aquells que creuen que Catalunya és una nació 'amb ambició de plenitud i de futur'. Així, Trias creu que cal reivindicar que 'tots els catalanistes caminem en una mateixa direcció', i reclama un lideratge 'integrador i capaç d'aplegar tots aquells que segueixen creient que és possible guanyar el present i el futur'. Trias també admet que 'tots' els polítics tenen culpa del descontentament entre catalanistes, però apunta, sobretot, a aquells que tenen responsabilitats de Govern per 'haver renunciat a construir un projecte nacional de país'.
xavier trias ciu
Xavier Trias

Comparteix
   


Etiquetes
Així mateix, Trias també afegeix que allò que més ha contribuït a generar el sentiment de 'descontentament' han estat les 'ànsies centralistes i uniformadores dels partits polítics espanyols, tant de dreta com d'esquerra, que han volgut minimitzar els nostres sentiments i, fins i tot, menysprear-los'.

Tot parafrasejant uns versos de Llach, el dirigent de CiU assegura que Catalunya necessita 'ara més que mai un catalanisme fort'. Un corrent capaç d'aplegar molta gent en aquest 'front comú del catalanisme'. En aquest sentit, assegura que cal una nació que sigui referent de qualitat, amb prestigi, competitiva en l'àmbit econòmic i social, i amb les eines per assolir un autogovern real, sense dependències no volgues.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
Blasco Cañas fletxa Barcelona
13 de setembre de 2007, 15.06 h

No cal un front comú entre tots els que "creuen que Catalunya és una nació"; en tot cas en caldria un entre tots els que "creuen que Catalunya ha de ser una nació independent". T'hi apuntes Trias?

Per cert, què collons és una nació amb "ambició de plenitud"? Amb ambició d'engreixar-se? Amb ambició d'omplir-se d'alguna cosa? Amb ambició d'esdevenir rondaxona?

Parlem clar, collons, "una nació independent" i ja està!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.