directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 03:38 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Cultura doble fletxa

La Coordinadora de Colles Castelleres, a favor del dret a decidir

En l'assemblea anual va ser escollit Alfons Gonzàlez com a nou president de l'entitat que agrupa a totes les colles castelleres

Comentaris 6  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 8 vots )
carregant Carregant

@aletadirecte .- @torrenyo .- L'assemblea de la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya (CCCC) va aprovar aquest dissabte adherir-se a la declaració en favor del dret a decidir del Parlament de Catalunya, així com el nou protocol d'ingrés de noves colles a l'entitat, entre d'altres qüestions. L'assemblea, que es va celebrar a l'escola municipal de música Pau Casals del Vendrell, va servir també per aprovar la nova junta de la CCCC, que encapçala com a president Alfonso González, precisament dels Nens del Vendrell.

© @torrenyo

Comparteix
   


Etiquetes

Compromesos amb el país #castellers

Un total de 53 colles castelleres van participar en l'assemblea anual celebrada ahir dissabte al Vendrell (Baix Penedès). Una assemblea que servia per donar relleu de la junta que ha dirigit la CCCC els darrers tres anys. El president sortint, Sergi Valdé, va fer balanç de la feina feta durant aquest període -en què, entre d'altres, els castells van aconseguir el reconeixement de la Unesco- i especialment el darrer curs. Precisament l'excel·lent moment que viu el món casteller, amb profusió de projectes de creació de noves colles, va motivar que la junta dissenyés un protocol que serveixi com a guia per aquestes noves agrupacions, en vigor des del desembre de 2012, i que en l'assemblea es va ratificar amb 730 vots a favor i 20 abstencions.

El mateix resultat es va donar respecte la proposta d'adhesió a la declaració en favor del dret a decidir del Parlament de Catalunya. També es va aprovar l'ús del casc en el pom de dalt de les colles universitàries, si bé amb un període d'adaptació fins al setembre de 2014. 

La nova junta va ser escollida per unanimitat. En serà president Alfonso González, dels Nens del Vendrell, que ja havia format part de la junta sortint com a vocal. Estarà acompanyat per Josep Maria Cortés (Joves de Valls) com a vicepresident, Joan Riera (Sagals d'Osona) com a secretari i Jordi Grau (Jove de Tarragona) com a tresorer. La resta de vocalies de la junta l'ocupen els Castellers de Vilafranca, la Vella de Valls, els Minyons de Terrassa, els Capgrossos de Mataró, els Castellers de Sants, els Xiquets de Tarragona, els Castellers de Sabadell i els Castellers de Badalona. Entre els objectius que s'han fixat per al seu mandat ha estat explorar la possibilitat de dissenyar un producte turístic casteller de qualitat, així com una "marca de prestigi" del món casteller. 

Els Nens del Vendrell van exercir d'amfitrions de la jornada, organitzant al matí una ruta literària i castellera per la capital del Baix Penedès, amb lectures de textos de Pau Casals, Salvador Espriu, Àngel Guimerà, Andreu Nin o Joan Raventós, entre d'altres personalitats. 
 





COMENTARIS fletxa taronja

item
#6
JORDI fletxa GRANOLLERS
19 de març de 2013, 23.43 h

La Coordinadora de Colles Castelleres esta tant a la figuera com el President Mas. Encara no s'han enterat que a la manifestació del 12 de setembre del 2012 la gent demanava un Nou Estat d'Europa, ningú va demanar cap dret a decidir, ningú va demanar que s'anés a Madrid a demanar res, la decisió ja estava presa i manifestada. INDEPENDENCIA JA.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
18 de març de 2013, 17.31 h

Veig que no t'agrada el color verd, però la notícia es tracta de que l'assemblea de la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya (CCCC) va aprovar adherir-se a la declaració en favor del dret a decidir!! I això és una bona notícia!!
Respecte a la foto, estic d'acord amb tú, n'hi han de més maques i adients, però suposo que han posat aquesta perqué surten de fons dues estelades, a més a més si t'hi fixes bé el verd no és el color verd que no t'agrada a tu, -ep, he dit color!... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Jordi fletxa CATALUNYA
18 de març de 2013, 15.13 h

#3 Com ens compliquem la vida no?


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Pau Casals fletxa Baix Penedès
18 de març de 2013, 13.29 h

Per il·lustrar l'article, una foto del concurs de Tarragona (com si no hi hagués cap més actuació a l'univers casteller). Posar-hi per exemple una imatge d'un castell al Vendrell, encara que fos per deferència a l'entorn físic de la notícia, era massa complicat... Potser la idea era trobar una foto en que el color predominant -ep, he dit color-, fins i tot més que el castell protagonista, fos el verd...

El mateix que quan es citen les colles que formen part de la nova Junta. No es podi... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
mario fletxa bARNA
18 de març de 2013, 09.38 h

Com més colles( en general) s'apuntin , més clar quedarà reflectic. Això és bó. Vinga som-hi! a per totes companys


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Pepo fletxa Terrassa
18 de març de 2013, 09.18 h

El Dret a Decidir arriba a les tres quartes parts del Parlament i de la societat catalana!!!
Algú pot negar la voluntat de fer i de ser de més del 75% d´un Poble???


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.