directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 23 d'abril de 2024 23:20 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Cultura doble fletxa

L'Ajuntament de Barcelona permetrà que bars musicals ofereixin música en directe

A partir del febrer vinent

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

La Comissió de Govern de l'Ajuntament de Barcelona ha aprovat aquest dimecres una modificació de l'ordenança municipal dels establiments de concurrència pública perquè els bars musicals puguin oferir música en directe. Aquest canvi afectarà uns 190 locals, que a partir de principis del 2008 podran programar concerts i actuacions de petit format amb l'objectiu de 'fomentar els continguts culturals i artístics' d'aquests establiments, segons explica el regidor de Cultura de Barcelona, Carles Martí. L'anterior normativa només permetia la música en viu en sales de ball, de festa amb espectacle i cafès teatre o concert, a més de en discoteques de forma ocasional.
bar musical musica sales
Comparteix
   


Etiquetes
Torna el caliu dels concerts als bars. Formacions de petit format o grups en versió acústica podran tornar a oferir la seva música a diferents bars de Barcelona. Això serà possible gràcies que la l'Ajuntament de Barcelona permetrà que bars musicals ofereixin música en directe. Sens dubte no només beneficia als amos dels locals, que sempre poden obtenir més beneficis programant petits concerts, sinó també es bo per a les noves formacions musicals catalanes, moltíssimes avui dia, que podran tenir el seu espai per mostrar el seu talent.

Si la modificació segueix el curs esperat, la possibilitat d'oferir música en viu en bars musicals de la ciutat començarà el febrer de l'any que ve per respondre la demanda no només dels propietaris dels locals, sinó dels diferents sectors musicals i col·lectius d'artistes de la capital catalana, segons ha matisat Carles Martí. La iniciativa pretén incrementar l'oferta musical de petit format a la ciutat, per ampliar les activitats culturals i artístiques, així com els espais d'exhibició de les noves generacions de músics locals, ja que fins ara hi ha un centenar de locals amb llicència per oferir música en directe. La modificació preveu que les activitats musicals hauran de disposar de les condicions tècniques adequades per garantir la seguretat i comoditat del públic i evitar la contaminació acústica que pugui ocasionar molèsties als veïns. La modificació també deixa clar que aquests locals, qualificats de 'bars musicals amb música en directe', no poden disposar de pista de ball o espai similar. La conversió dels bars que vulguin acollir-se a la nova normativa per oferir concerts i recitals només hauran de seguir els tràmits administratius habituals per obtenir una llicència. A més, l'Ajuntament crearà unes subvencions perquè els establiments puguin millorar les infraestructures.



COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.