directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 15:47 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Internacional doble fletxa

Referèndum d'independència a Escòcia: #18s2014

Salmond diu que la consulta servirà perquè els escocesos triïn entre un "país millor" o "continuar sota el sistema de Westminster"

Comentaris 3  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 4 vots )
carregant Carregant

Escòcia ja té data per al referèndum d'independència. Serà el dijous 18 de setembre del 2014. Així ho ha anunciat aquest dijous el primer ministre escocès, Alex Salmond, en un discurs en sessió parlamentària a Holyrood. Tal com va acordar la comissió electoral d'Escòcia, la pregunta que es formularà als electors serà "Escòcia hauria de ser un país independent?" i les opcions de resposta són sí o no. Salmond, líder de l'independentista Scottish National Party (SNP), ha manifestat que la consulta servirà perquè els escocesos triïn si volen un "país millor" o bé si desitgen "continuar sota el sistema de Westminister". 


© @acn

Comparteix
   


Etiquetes
"El vot del sí significa un futur en el qual podem estar 100% segurs que el poble d'Escòcia tindran el govern pel qual votin", ha dit Salmond al parlament escocès durant el discurs. "La tria és més clara cada dia que passa: l'oportunitat d'utilitzar els nostres amplis recursos i el talent per construir un país millor, o continuar sota un sistema de Westminister que, simplement, no funciona per a Escòcia".

Salmond ha assegurat que la consulta es farà amb la màxima transparència i amb supervisió internacional i ha subratllat la importància que el poble escocès controli directament "l'economia, la representació internacional i la defensa". El primer ministre també ha posat de manifest que amb la consulta es culmina un "viatge" que va començar el 1999.

I és que un dels arguments de l'SNP a favor del sí és que el petroli del mar del Nord, combinats amb l'agricultura, la pesca i la indústria del whisky seran claus per a una Escòcia independent i pròspera. De la seva banda, els partits unionistes a Edimburg i el govern de Londres sostenen que tant Escòcia com la resta del Regne Unit hi sortirien perdent. Els crítics asseguren que les reserves de petroli estan minvant i que, d'altra banda, una Escòcia independent deixaria de perdre fons britànics.

Alex Salmond i David Cameron van acordar el passat mes d'octubre els termes del referèndum. En un primer moment, la pregunta havia de ser "Està d'acord que Escòcia hauria de ser un país independent?", però finalment la comissió electoral d'Escòcia va acordar amb l'executiu canviar la qüestió per "Escòcia hauria de ser un país independent? Sí o No?". 



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#3
Narcs fletxa PPCC
22 de març de 2013, 07.51 h

Bones companys! us convido a un joc gratuït i sense descàrrega molt conegut que corre per internet de simulació política/econòmica/militar/periodísitica
El cas és que una gran comunitat de catalans (+de100) hem marxat d'eEspanya i ens hem reunit a l'Estat d'Egipte per fer-lo el nostre Estat Català ja que ni Catalunya ni Andorra existeixen per ara... t'apuntes? Quan siguem molts demanarem Andorra.
Us passo l'enllaç del joc: bit.ly/Joc-Online més de 100 Catalans ja hi som!
Recorda sobre... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Sóm i serem fletxa Barcelona
21 de març de 2013, 20.26 h

Quina enveja que em fàn aquesta gent. Viuen en un país que sap qué és la democràcia i la possa en pràctica sense trampes. Els respecten i no els menyspreen ni els ataquen ni els possen pals a les rodes. Són gent intel-ligent i són uns "senyors" Per tal que aixó tingués lloc a Apaña, crec que haurien de passar tres vides (sense faixisme, clar) per tal que els apañolitos aprenguessin alguna cosa..... ja ho deia en Forges : País, S.A.
Espero que la Unió Europ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
A que esperem els catalans! fletxa o hem de demanar permís a l'amo per ser lliures?
21 de març de 2013, 19.45 h

http://www.youtube.com/watch?v=Z18K2cn9hb8

La independència de Catalunya i la creació de l'Estat Català beneficia al 99,9% de la població únicament els guardia "civils", la Policia Naciona, La Llanos de Luna i aquells que fan negoci de mantenir el poble Català subordinat a espanya surten perdent.

LLIBERTAT i PROSPERITAT


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.