directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 14:55 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

CDC fa plegar Colomines per posar pals a les rodes al procés sobiranista

El director de la fundació CatDem anuncia la dimissió al seu bloc on diu que ho fa de comú acord amb el president Mas, molts sectors d'CDC no compartien les seves anàlisi

Comentaris 18  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 6 vots )
carregant Carregant

Segons fons de CDC consultades pel directe!cat, la formació ha decidit posar fi a la direcció de Colomines al capdavant de la CATdEM pel rebuig que han generat les anàlisi de Colomines dins de CDC. Des del pacte CiU-ERC que el director de la CatDem ha defensat el paper de Duran i Lleida i ha estat molt crític amb ERC. Mentre molts sector d’CDC consideren que d’excés de protagonisme i l’actitud de Duran posa en perill el full de ruta del president Mas, i que les constants declaracions del líder democratacristià en la campanya van ser la veritable causa de la davallada electoral de la coalició, Colomines anava en contra sentit i carregava durament contra ERC i Junqueras primer per no entrar a formar Govern i, segons ell, voler imposar els criteris des de fora, i després pel fet, segons Colomines, de generar desgast al president Mas i restar-li protagonisme. Colomines a cop d’article i editorial desencisava als seus.
 

Comparteix
   


Etiquetes
Molts militants i dirigents de CDC i de la JNC no compartien les anàlisis de Colomines
 
La defensa del paper de Duran ha irritat a molts sectors dins de CDC, i els pressupostos i l’objectiu de dèficit també han estat motiu de discrepància. El mateix dia que les JNC feien públic el seu no rotund a l’objectiu de dèficit imposat per Espanya, Colomines subratllava que fer un pressupost amb l'objectiu de dèficit que imposa Madrid és "injust", però afegia que "tampoc no és fàcil saltar-se'l", perquè Madrid "té la paella pel mànec i la pressió de la UE és massa tènue".I aprofitava per carregar contra ERC, dient que la formació volia superar el límit del 0,7% que imposa el govern espanyol, perquè "volen anar de pressa i tibar la corda tant com calgui".

El cap pensant de la CatDem encaparrat amb ERC
 
Agustí Colomines avui mateix  en un article al diari El Punt, titulat el País de les meravelles,  feia la pregunta: És conscient, ERC, quan es nega a aprovar els pressupostos per no quedar tacada com a “còmplice” de les retallades, que empeny el president Mas a l'abisme?. En l’article fa una reflexió esbiaixada de la lleialtat d’ERC  vers el president Mas realitat partint de declaracions a mitges i utilitzant-les de forma interessada. Colomines no ha volgut acceptar que ERC no és el problema, potser condicionat pel rebuig històric vers els republicans per part de l’erudit.

Colomines estava al capdavant de la direcció de CatDem des del 2007 i en la carta de renúncia afirma que ha estat un "privilegi poder col·laborar" amb Mas i poder "bastir la reconversió d'una fundació política clàssica en un laboratori d'idees obert, transversal, internacionalitzat i vinculat al món universitari des de l'interdisciplinarietat".



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#18
l'Esteve fletxa Vallès Oriental
25 de març de 2013, 10.53 h

#15 Company , conèixer en Colomines es conèixer la seva opinió sobre com a de ser el proper estat lliure d'Europa i "l'amic" Colomines no entén una altre tipus de país que una Catalunya lliure .... i convergent.
Deixant a banda la seva fòbia incontrolable contra Esquerra (no particularment contra l'Oriol Junqueras) el senyor Colomines pateix d'ansietat quant sent a parlar d'una Catalunya Lliure i Independent si no s'afegeix .. I CONVERGENT. Aquest individu no entén , per que tampoc s'ad... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#17
Daniel fletxa Castelldans
23 de març de 2013, 19.39 h

Hola amics, no seguia massa en Coromines, però quan ho feia ho feia bàsicament a través de la tertúlia de la Manyana tv i la veritat no havia arribat a copsar aquesta tendència "duranista" que un cop destapada... ara sí me n'adono de les seves fòbies contra en Jonqueres... Gràcies per la possibilitat de conèixer una mica més els nostres opinadors.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
Xaavier fletxa Mataró
23 de març de 2013, 17.19 h

#15 Noi, em sembla que en saps ben poc d'aquest individu, en Colomines. El deus haver llegit poc, o potser quan el llegeixes t'oblides de l'esperit crític, no ho sé. Entre els articulistes i opinadors oficials tramposos, aquest és possiblement el primer, capaç de defensar ara una cosa i després la contrària, suposo que segons d'on pot treure més benefici. Encara recordo els articles que va escriure a l'Avui llavors de l'Estatut, plens de mentides i de retòrica enganyosa, encara més que... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
Josep Albert Sigfrid fletxa Sant Cugat del Vallès
23 de març de 2013, 14.34 h

Per què fem lectures polítiques en clau personalista o basant-nos en judicis d'actituds suposadament étiques o no étiques i hi caiem continuadament?.
Hauriem de procurar fer-ne abstaracció d'aquests conceptes i situar-nos en l'anàlisis purament política.
Els Sr Colomines és un sobiranista que creu que el camí n'és un de determinat.I Sectors convergents opinen d'altra manera.Ambdues posicions poden ser étiques i evidentment unes seran encerades i altres errònies o més o menys esbiai... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
l'Esteve fletxa Vallès Oriental
22 de març de 2013, 13.50 h

Lo de la fundació CatDem te mes "tela" del que sembla a primera vista. No es mes que la versiò convergent de la FAES del PP.


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
22 de març de 2013, 13.15 h

Ficar bastons a les rodes. No 'pals'


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
Adelina fletxa Santa Coloma de Queralt
22 de març de 2013, 10.36 h

Ara que plegui en Duran


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
Pepo fletxa Terrassa
22 de març de 2013, 10.02 h

Perdó, m´he deixat anar i he copiat l´enunciat, Certament és "les anàlisi".


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
Pepo fletxa Terrassa
22 de març de 2013, 10.00 h

A veure si encara us hi fareu mal, escribint mots com aquest "'interdisciplinarietat".


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
Pepo fletxa Terrassa
22 de març de 2013, 09.57 h

Collons!!! també molts militants i dirigents de CDC i alguns d´UDC no comparteixen les anàlisis de Duran ... i què passa? res de res.

No anem bé; gens bé.

Visca la Terra i el Poble Lliures!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.