directe ! a La República. N. 4126. Dimecres, 24 d'abril de 2024 16:45 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Economia doble fletxa

Els preus pugen un 0,1% a l'agost i situen la inflació interanual en un 2,4%

A Girona, Lleida i Barcelona l'IPC ha pujat, a Tarragona els preus s'han mantingut estables durant aquest mes d'agost

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

L'Índex de Preus al Consum (IPC) ha pujat a l'agost un 0,1%, segons les dades publicades aquest dijous per l'Institut Nacional d'Estadística (INE). La inflació interanual a Catalunya se situa en un 2,4%. El grup responsable d'aquest increment moderat dels preus ha estat l'oci i la cultura, amb una augment de l'1,4% en la taxa mensual. Mentre que el grup menys inflacionista ha estat el de vestit i calçat, amb una variació mensual del 0,9%. Al conjunt de l'estat l'IPC ha pujat en el mateix percentatge i la taxa interanual s'ha situat 0,2 punts per sota de l'IPC català.
index preus consum ipc porcentatges estadistica estadistiques valors economia diners euros valors enquesta enquestes dada dades
index preus consum ipc

Comparteix
   


Etiquetes
El període de vacances s'ha deixat notar en l'IPC d'agost, que ha pujat moderadament una dècima respecte al mes anterior, almenys pel que fa als preus de l'oci i la cultura, que han experimentat un increment de l'1,4% en relació amb el mes de juliol -que ha situat la interanual en un -0,6%- i el servei d'hotels, cafès i restaurants, on els preus s'han incrementat un 0,6%, xifra que situa la interanual en un 5,8%.

Aquest increment moderat de preus ha estat compensat per la baixada del grup vestit i calçat, que ha registrat un variació mensual del 0,9%, conseqüent del període de rebaixes –de l'1 de juliol al 31 d'agost-. No obstant això, aquests són un 1% més alts que els de l'agost del 2006.

Els preus dels serveis de medicina són un 0,2% més alts que el juliol i un 1,8% més baixos que els de l'agost de l'any passat. Amb una pujada de l'IPC del 0,1% es troben els grups d'aliments i begudes no alcohòliques; l'habitatge; el parament de la llar i altres béns i serveis. La interanual en aquests apartats ha estat del 2,7%; 3,4%; 2,7% i 3,7%, respectivament.

No han experimentat cap variació percentual els apartats de begudes alcohòliques i tabac i el de l'ensenyament, malgrat que han registrat els majors increments en la taxa interanual en relació amb la resta de grups, amb un augment del 6,7% i 6,4%, respectivament.

D'altra banda, el transport ha reduït els preus un 0,6% respecte al juliol i la interanual s'ha situat en el -0,1%, i els del servei de comunicacions també han baixat en un 0,1%, tot i que són quatre dècimes més elevats que l'agost del 2006.

Per demarcacions, l'IPC ha pujat a totes menys a Tarragona que ha mantingut estables els preus aquest mes d'agost, tot i que la interanual s'ha situat en un 2,4%. A la resta, Barcelona, Girona i Lleida els preus han pujat un 0,1%, la qual cosa ha situat la taxa interanual en les dues primeres en un 2,3% i en el cas de Lleida, en un 2,2%.



COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.