directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 06:36 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Consultes independentistes doble fletxa

Benach titlla d''històriques' les consultes del 25A

Creu que demostren que, malgrat tot, 'el país camina'

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El president del Parlament, Ernest Benach, ha votat aquest diumenge a Reus a la consulta sobre la independència i ha afirmat que 'és un acte emocionant, especial i, a més, té un punt d'històric'. Benach ha ressaltat que la consulta demostra que 'el país camina malgrat tot i malgrat els impediments i demostra que la democràcia funciona'. El president de la cambra catalana ha destacat que participar en les consultes 'és una manera d'expressar' tot el que ha passat al voltant del Tribunal Constitucional i la seva impossibilitat per dictar sentència, però ha volgut deixar ben clar que no són processos 'vinculants'.
ernest benach, consulta, reus, 25a
El president del Parlament, Ernest Benach, votant a la consulta de Reus

Comparteix
   


Etiquetes
Benach ha anat a votar passades del deu del matí al Centre de Lectura de Reus acompanyat per la portaveu d'ERC a l'Ajuntament de Reus, Empar Pont, i el parlamentari i segon tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Tarragona, Sergi de los Rios. Benach fins i tot ha fet una fotografia amb el seu mòbil abans de votar.

En aquest context, ha manifestat que 'és emocionant, especial i, a més, té un punt d'històric, davant de testimonis de diversos països i dels ciutadans de Reus, dipositar un vot en una consulta organitzada per la societat civil que planteja quin ha de ser el futur del país'. Ha manifestat que això 'diu molt a favor de la gent de la terra i de les perspectives de futur que tots plegats tenim'. Ha remarcat que ha estat un honor votar aquest diumenge a Reus i 'un compromís de futur de continuar treballar per uns ideals que tota la vida' l'han mogut a fer política. 'Per això avui sóc feliç', ha destacat.

Benach ha destacat que 'els polítics es fan farts quan hi ha eleccions oficials de demanar als ciutadans que vagin a votar'. Segons el president de la cambra catalana, ho fan per 'guanyar qualitat de la democràcia' i perquè volen que 'la gent s'impliqui en la societat'. 'La qualitat de la democràcia en el segle XXI passa perquè la ciutadania s'impliqui molt més i la societat civil tingui un paper que vagi una mica més enllà que els partits polítics tradicionals', ha dit. En aquest sentit, el president del Parlament ha indicat que s'està 'davant d'un exemple magnífic de com han de ser les coses en el futur amb una societat civil potent organitzada i una ciutadania parlant i decidint quin vol que sigui el seu futur'.

Sobre les conseqüències de la consulta independentista de cara el futur, Benach ha destacat que és un procés que 'demostra que hi ha un element fonamental que és la qualitat de la democràcia i que la democràcia funciona i té agents que la protegeixen i que se saben organitzar modèlicament'. De fet, ha reconegut tota la feina feta per organitzar les consultes sobre la independència.





COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.