directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 22:43 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Rull referma el full de ruta cap a l’estat propi

Contradiu Núria de Gispert i Duran i Lleida capficats amb negociar amb Espanya.

Comentaris 8  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 9 vots )
carregant Carregant

El secretari d'Organització de Convergència, Josep Rull, ha assegurat que no veuen "cap circumstància excepcional" que porti a pensar que es pugui endarrerir la consulta més enllà del 2014. Rull ha estat diàfan a l'hora d'assegurar que el full de ruta fixat amb ERC es manté i ha llançat un clar advertiment a l'Estat: no hi haurà canvi de cromos. Josep Rull ha dit que, després que s'hagi obert la porta a la flexibilització del dèficit, el Govern seria "irresponsable" si no l'acceptés, però també ha subratllat que això serà "a canvi de res" i que no tindrà la consulta en contraprestació. El secretari ha assistit aquest migdia a un acte organitzat per les JNC al peu del monestir de Ripoll.
Les JNC han simbolitzat amb un 'Sí' format per membres de les joventuts l'inici de la campanya per conscienciar els catalans de cara a la consulta
Les JNC han simbolitzat amb un 'Sí' format per membres de les joventuts l'inici de la campanya per conscienciar els catalans de cara a la consulta
© @acn


El secretari d'Organització de Convergència, Josep Rull, durant l'acte organitzat per les JNC al davant del monestir de Ripoll
El secretari d'Organització de Convergència, Josep Rull, durant l'acte organitzat per les JNC al davant del monestir de Ripoll
© @acn

Comparteix
   


Etiquetes
Camí sense retorn cap a l'estat propi

El full de ruta que van fixar CiU i ERC per a la consulta sobiranista es manté. Així ho assegura el secretari d'Organització de CDC, que diu que "l'acord és vigent" lletra per lletra i que, ara com ara, no veuen que hi hagi "circumstàncies" excepcionals per pensar que la consulta es pot endarrerir més enllà del 2014. "La prioritat que es doni veu al poble de Catalunya és aquesta", ha subratllat Josep Rull.

Girant la vista cap a Madrid, el secretari d'Organització també ha llançat un clar advertiment a l'Estat. Rull ha assegurat que el fet que l'executiu del PP hagi obert la porta a relaxar l'objectiu del dèficit és una "bona notícia" i que el Govern seria "irresponsable" si no ho acceptés.

Ara bé, Rull també diu que el Govern té molt clar que en cap cas això suposarà un xec en blanc perquè es desisteixi de fer la consulta. "La flexibilització és a canvi de res, i no serà com a contraprestació de fer la consulta, perquè aquesta és una línia vermella que no es pot creuar", ha subratllat el secretari. I hi ha afegit: "El full de ruta pactat entre CiU i ERC és clar i precís".

En aquest punt, Rull ha volgut deixar clar que, pel què fa a la consulta, Convergència no es troba en una pinça entre Unió i Esquerra. "El mateix Duran ja va deixar clar que hi havia una línia que no es podia creuar, que era l'organització de la consulta", ha assegurat el secretari.

Josep Rull també ha recordat a l'Estat que la possibilitat de relaxar el dèficit per a Catalunya ha suposat que el país tingui "un ofec menys", però que Madrid encara continua estrenyent amb d'altres. "L'Estat ha de pagar el deute pendent i també hem de recuperar una part substancial del dèficit fiscal, perquè cada dia hi ha 45 MEUR que se'n van de Catalunya i no tenen retorn", ha dit el secretari d'Organització.

Estén la mà a ERC

Agafant les paraules del president de la Generalitat, Rull ha tornat a estendre la mà a ERC perquè s'incorpori al Govern. El secretari ha assegurat que, entre CiU i ERC, ara hi ha un "pacte sòlid que permet avançar en dues línies: lluitar contra la crisi i garantir el procés pel dret a decidir". Ara bé, Josep Rull ha afegit que una situació "d'emergència nacional com la que es troba sotmesa Catalunya" és un "repte" dins el qual "un govern fort amb el màxim de suport al Parlament facilitaria les coses".

"No ens cansarem, al llarg d'aquesta legislatura, d'obrir el govern a les formacions que es vulguin comprometre a lluitar contra la crisi econòmica i a organitzar la consulta perquè el poble tingui veu per decidir el seu futur", ha assegurat.

Crítica a ICV pel trencament a Badalona

En clau local, el secretari d'Organització de CDC no s'ha estat d'acusat ICV d'haver preferit fer una "opció partidista" en comptes de construir una alternativa al govern del PP a Badalona. Josep Rull ha responsabilitzat els ecosocialistes d'haver trencat "l'opció del canvi a la ciutat" en un moment en què les negociacions per tirar endavant la moció de censura ja estaven molt madures i portaven setmanes fent-se.

Per a Rull, el fet que ICV hagi rebutjat l'entrada de Ferran Falcó com a tinent d'alcalde, perquè està imputat pel cas 'Adigsa', li fa pensar que per als ecosocialistes "és millor viure contra Albiol que no pas construint un govern fort sota la base del progrés i l'opció democràtica".

Campanya de les JNC a Ripoll

El secretari d'Organització de CDC ha participat aquest migdia a Ripoll a l'inici de la campanya 'Jo, Catalunya' que han engegat les JNC. L'objectiu de la iniciativa és mobilitzar, convèncer i conscienciar els joves catalans de cara a la consulta pel dret a decidir.

Per simbolitzar el tret de sortida de la campanya, membres de les JNC i càrrecs del partit han fet un 'Sí' a la plaça que hi ha davant del monestir. Asseguts en filera al terra, han dibuixat les dues lletres que donen suport a la consulta.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#8
Isabel fletxa Barcelona
24 de març de 2013, 20.25 h

Si el poble ens mantenim ferms no hi ha aturador. Encara no heu entes que depen de tots nosaltres i no del Mas, ell ho sap i no és tonto. Per CIU anar enrera seria un suicidi polític i no crec que siguin tan rucs i si ho som ja s'ho faran. Llavors pujaria ERC o sigui que endavant i deixem que els Durans i altres impresentables diguin misa que nosaltres som laics i no ens afecta.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
mario fletxa BARNA
24 de març de 2013, 11.27 h

No feu cas del duran&company, són uns caps de trons que no saben on ubicar-se, però nosaltres si que ho sabem, fora de CIU, que es presentin sols a les eleccions, serà la única manera de treure'ls de la nostra història i entronitzar-los al futur com allò que un bon català no ha de ser. la història els farà cabuda i quedaran com allò que són uns butiflers anticatalans. Espero veure-ho,és el millor premi que se'ls donarà.
Quina vergonya!


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
Jordi fletxa CATALUNYA
23 de març de 2013, 21.58 h

#4 Jo esperava que fos la teva contractació com a vedette del Molino,quina decepció!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
23 de març de 2013, 20.52 h

Demostrem de manera inequívoca als nostres representants polítics i a tot el món que volem ser ciutadans lliures d'un país lliure, penjem estelades, senyeres i banderes d'Europa.

Estelades al balcó fins a l'alliberació!

De nosaltres depèn que Catalunya se salvi definitivament o desaparegui per sempre com a poble.


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
23 de març de 2013, 19.56 h

EL CANGUELO YA ESTA AQUI.

LA GISPERT DICIENDO QUE LA CHARLOTADA SE RETRASARA MAS ALLA DE 2014

PROXIMO ACTO DEL ESPERPENTO: DIMISION DEL PROFESOR FRANTZ (LO CONOCEIS COMO EL MAS COLLEL).


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 18
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Lluis Casanoves fletxa Barcelona
23 de març de 2013, 18.15 h

Les cols podrides espanyolistes només diuen bajanades, collonades i imbecilitats; els catalans volem LA INDEPEDENCIA, i si en Duran no la vol, ja sap a on ha d'anar!! Independencia i espanyols residents a Catalunya, maleta, asno i cap a españa, la seva terruña demencial, miserables i vegonyant


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
jbm fletxa Palma
23 de març de 2013, 16.37 h

La previsible traició de CIU comença a prganitzar-se perque no ho sembli


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
23 de març de 2013, 16.19 h

http://www.youtube.com/watch?v=HxNkNH9-U1A

ONU Film Competition 2013 Independentist youth movement in Catalonia

Nens i nenes catalans explicant a l'ONU el que volem els catalans. FREEDOM FOR CATALONIA
Sols el poble salva el poble.


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.