directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 14:19 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Duran no descarta ajornar la consulta

En la seva línia habitual de posar traves a la consulta i al full de ruta del president Mas estén la mà a ERC i PSC per entrar "d'immediat" a un govern d'unitat

Comentaris 9  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 4 vots )
carregant Carregant

El president del comitè de govern d'UDC, Josep Antoni Duran i Lleida, ha estès la mà perquè juntament amb el PSC entri "d'immediat" a formar part d'un govern d'unitat. "No només no desitjo cap separació entre CiU i ERC, sinó que penso que ara, en la situació d'emergència en què estem, al país li convé que ERC s'impliqui encara més", ha afirmat Duran en una entrevista a 'El Punt Avui'. "Vull ERC més a prop, fins a l'extrem que entri a formar part d'un govern que sigui com a mínim de CiU i d'ERC. I, si pot ser, amb els socialistes", ha reblat el líder d'Unió, que no descarta ajornar la consulta depenent de les circumstàncies "polítiques, econòmiques o socials". Però Duran segueix amb el doble joc, ha estès la mà a ERC però tambè ha parlat d'ajornar la consulta.
Entrevista Duran al diari El Punt Avui
Entrevista Duran al diari El Punt Avui

Comparteix
   


Etiquetes
No descarta ajornar la consulta, en contra del que vol la majoria de la gent

"Hem d'intentar que sigui el 2014. Això ho hauran de decidir CiU i ERC, i tant de bo ICV i el PSC. Però segons quines circumstàncies polítiques, econòmiques o socials, podrien dur a ajornar-la. Però no pot anar més enllà del 2016", ha puntualitzat el president del comitè de govern d'UDC, que ha assegurat que veu una nova predisposició del govern espanyol en relació amb Catalunya. "Hi ha un indici, que no vol dir que porti enlloc, que el govern de Madrid comença a entendre el que també entenem nosaltres, i és que s'ha de parlar. Potser per no arribar a cap acord, però s'ha de parlar", ha reflexionat Duran i Lleida en l'entrevista dominical al diari 'El Punt Avui'.

"Enveja" d'Escòcia

De fet, el líder d'Unió no comparteix les paraules de l'exministre Joan Majó que si l'Estat corregeix el dèficit fiscal amb Catalunya, garanteix l'immersió lingüística i reconeix la realitat nacional és possible un pacte. "El pacte fiscal és només una condició necessària per sortir de la situació d'ofec econòmic, però no és suficient per resoldre el nostre encaix. No atura cap reivindicació", ha avisat Duran, que ha assenyalat que sent enveja que Escòcia ja tingui data per a una consulta. "Em produeix enveja que Escòcia i que el Regne Unit siguin capaços d'arribar aquí, que siguin capaços de fer l'exercici de democràcia amb tanta normalitat. Però Rajoy no és Cameron", ha recordat el president del comitè de govern d'UDC.

TV3 s'ha de retallar

Paral·lelament, Duran també ha avalat la retallada a la CCMA, un punt de desacord amb ERC. "Qui gestiona la corporació diu que s'ha d'aprimar, i jo dono suport a aquesta posició", ha confirmat el líder d'Unió. "Si ho estem tocant tot, si estem aprimant les ajudes als discapacitats, als centres concertats, als hospitals... perquè no ens hem de plantejar el cas de TV3?", s'ha qüestionat. "Què té més sentit, deixar una persona sense fórmula 1 o sense medicaments? Sense futbol o sense beques menjador?", ha insistit Duran. "I això no és cap atac a TV3, és constatar que la situació és la que és", ha finalitzat el president del comitè de govern d'UDC. 



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#9
JOSEP MARIA fletxa Barcelona
25 de març de 2013, 13.51 h

En una cosa estic d'acord amb aquest impresentable personatge que mereix la majoria dels qualificatius més menyspreables, i és en el tema de fer retallades a TV3. Perquè fan falta simultàniament 2 presentadors en els Telenoticias?, 3 per comentar un partit de futbol?, una multitud en Fórmula 1 durant gairebé tota la setmana per comentar si Alonso ha dormit bé o per parlar contínuament del pneumàtics (això ja sembla el mundial dels pneumàtics en lloc del de pilots de cotxes). No hi ha... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
Jaume fletxa Barcelona
25 de març de 2013, 12.10 h

DEFINITIU: EL DURAN I LLEIDA ÉS UN AGENT DOBLE.

Argument: A Madrid diu una cosa (més aviat que agradi allà) i quan torna ací en diu una altra (que ens agradi ací). D'aquesta manera se n'entera de tot, queda bé amb tothom, no es casa amb ningú, i es creu un gran polític.....

El problema dels agens dobles és, en realitat, que sempre pertanyen a un bàndol. De quin bàndol és en DiLl? Molt fàcil: del que guanyi al final. Però, qui guanyarà al final? That is the question!

El DiLl ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
25 de març de 2013, 10.05 h

EL QUE LI CONVÉ AL PAÍS ÉS QUE VOSTÈ PLEGUI D'UNA VEGADA !


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
eMILI pERIS I sALVADÓ fletxa bARCELONA ( cATALUNYA )
25 de març de 2013, 09.36 h

José Antonio Duran, perquè no calles ja d'una vegada per sempre ? Ves a Madrid i demana asil polític, ja que aquí a Catalunya no tens res a fer.


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
marisa fletxa 43890
24 de març de 2013, 18.50 h

peró qui és duran? que está escampan merda per on passa...és un home repugnant,que l'agrada sortir a las fotos....hauriá d'estar en una residencia de gen gran perqué li camviessin els bloquers....franquista merdos...a Catalunya no ti volem..traidor.


Valora aquest comentari:   votar positiu 15   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Vicenç Ramoneda i Ullar fletxa Sentmenat-República de Catalunya
24 de març de 2013, 17.12 h

Duran: http://www.youtube.com/watch?v=Af1YMFpVgb4

Visca la DUI!


Valora aquest comentari:   votar positiu 12   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
24 de març de 2013, 15.53 h

http://www.youtube.com/watch?v=aB0t-OGgrrs&feature=plcp

En aquest video dos nois dels Estats Units participen a la multitudinària manifestació de la diada del 11 de setembre d'aquest 2012 i expliquen en anglès a tot el món què és Catalunya i que els catalans no som espanyols i volem la independència del nostre país.

FREEDOM FOR CATALONIA


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Santi fletxa Lleida
24 de març de 2013, 14.03 h

José Antonio Durán és un franquista. L'etern vividor de la política, caragirada i traïdor. A casa destaparem el millor cava el dia que aquest malparit desaparegui de les nostres vides. La història el col·locarà on es mereix, entre els pitjors els f de p de la nostra història, els mafiosos i els més grans estafadors. I em quedo curt.


Valora aquest comentari:   votar positiu 20   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
24 de març de 2013, 13.55 h

http://www.youtube.com/watch?v=k6eLw5CfEpM

"El cas de Catalunya és una injustícia social col·lectiva. No és l'explotació d'una classe social per una altra classe: és l'explotació d'un poble per un altre poble. L'obrer català és doblement explotat: ho és per l'amo d'ací i ho és per l'amo d'allà, l'estat espanyol que, a Catalunya, explota conjuntament obrers i amos. Així com hi ha classes explotadores i classe... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.