directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 13:06 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Consultes independentistes doble fletxa

Felip Puig: 'A Espanya no ens volen'

Considera que les consultes són 'el fracàs d'Espanya'

Comentaris 5  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El secretari general de CiU, Felip Puig, ha afirmat aquest diumenge que les consultes independentistes són 'un fracàs d'Espanya' perquè no ha acceptat la realitat plurinacional. Puig creu que 'hi ha hagut una involució autonòmica' i que 'a Espanya ens diuen que no ens volen'. Segons Puig, els referèndums formen part d'una 'evolució natural'; i ha carregat contra el PSC per ser un catalanisme que opta per amagar-se en certes 'posicions regionalistes i de clara dependència espanyola'. En declaracions a Catalunya Informació, Puig ha afirmat que la principal preocupació dels ciutadans serà l'atur i la crisi, i que, com el Barça, en la campanya electoral 's'hi deixaran la pell'.
Felip Puig, Convergència
Comparteix
   


Etiquetes
Segons Felip Puig, l'Estat 'no entén que el reconeixement de Catalunya formava part del pacte de la transició i ha recordat que aquesta etapa 's'ha acabat'. Considera que els catalans no han vist correspost 'justícia, equitat i responsabilitat' el gran esforç perquè Espanya superés el 'desenvolupament crònic al que estava sotmès els últims quatre segles' i que ara el que fan és 'explorar els límits de la democràcia'. 'Ens estan empenyent a una clara disjuntiva, a rendir-nos i acceptar ser una gran província espanyola o a continuar buscant el nostre propi projecte', ha afegit.

Puig també s'ha referit a les declaracions del president d'ERC, Joan Puigcercós, en què diu que CiU s'està acostant a ERC, i ha afirmat que 'hi ha d'haver voluntat'. Ha afegit que ara mateix la voluntat és que la gent vegi que hi ha un lideratge fort, i que no ens 'agenollem a les nostres limitacions davant la crisi' i ha criticat que ERC posi per davant fer un 'pacte d'esquerres per sobre un pacte nacional'. No ha descartat, però, una entesa en temes de país i s'ha preguntat si és ERC qui s'acosta a CiU.

El secretari general de CiU s'ha mostrat optimista perquè aviat s'arribi a un acord conjunt entre les forces del tripartit i la federació nacionalista per demanar conjuntament la renovació del Tribunal Constitucional i ha admès que estant havent-hi contactes en les últimes hores. Ha afirmat que espera que sigui un 'posicionament jurídic' però també 'polític' i ha fet una crida al PSC perquè actuï com 'una sola formació política' i defensi els mateixos interessos a Catalunya i a Madrid.

Aquest, ha dit, és un dels requisits imprescindibles per arribar a un acord i ha afegit que aquí pot haver-hi entesa, però que veu més difícil que el PSC pugui 'arrossegar' el PSOE i no només doni la culpa al PP per les recusacions. 'Voldria veure el partit socialista tant ferm defensant Catalunya com està defensant el jutge Garzón', ha conclòs.





COMENTARIS fletxa taronja

item
#5
apendrepelsacPUIG fletxa el POCAVERGONYA CONVERGENT
25 d'abril de 2010, 20.10 h

Peró si el PUIG, també conegut pel FELIP dins del mon unionista es l'afamat i famós lider del sector de dins de Convergència anomenat ADIGSA...!! si es precisament ell, el que milita dins del unionisme català amb Espanya.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
´jordibcn fletxa Barcelona
25 d'abril de 2010, 19.21 h

El president de l'ACM i alcalde de CiU, Salvador Esteve, vota que sí però no sap què faria en una consulta oficial FONT ACN
El president convergent de l'Associació Catalana de Municipis dubta si votaria "sí" en una consulta oficial FONT AVUI


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Montse fletxa Barcelona
25 d'abril de 2010, 17.27 h

Gràcies Felip, gràcies CIU. Vosaltres sí que ens feu avançar i no aquests venuts sectaris i hooligans d'ERC que només volen destruir la il.lusió d'1.500.000 de votants que al novembre tindran clar que l'única opció que ens endarrareix i posa en perill el projecte és la d'ERC.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 21
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
cherpa fletxa blanes
25 d'abril de 2010, 17.18 h

A tu segur que no cara de porc ni a tu ni a tots els paràsits como tu que es possen Catalunya per barret i l'únic que feu es un saqueig continu dels ciutadans.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
25 d'abril de 2010, 14.05 h

Quina llumenera tu en Felip!


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.