directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 23 d'abril de 2024 09:18 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Especial doble fletxa

La tragèdia de Josep Piqué i el col•lectiu Wilson

Mentre Piqué és menystingut a Madrid per predicar la necessitat d’una millora fiscal per Catalunya, ha d’entomar en seu pròpia que la independència és inevitable i viable

Comentaris 14  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 22 vots )
carregant Carregant

El que fora un dels homes forts d’Aznar, Josep Piqué, ara al capdavant del Cercle d’Economia, veu com a Madrid les tesis del camí del mig que promulga des de la seva atalaia, tot advocant per l’enteniment entre Catalunya i Espanya i la millora del sistema fiscal a Catalunya, no agraden i en molts cercles se’l considera "un tou". També veu com a Catalunya la llosa d’haver estat ministre d’Aznar  no fa creïble el seu lideratge com a defensor de la no confrontació amb Espanya, fins al punt de perdre el control del Cercle i haver d’acollir i presidir conferències i presentacions de llibre  "non gratas".





Comparteix
   


Etiquetes

La independència, una tragèdia per Espanya 
 
Després de la manifestació de la Diada, Piqué va manifestar que “la independència seria una tragèdia per Catalunya i per Espanya”  i des de llavors ha intensificar els esforços per frenar el procés sobiranista, tot i que des dels capdavant del Cercle el camí se li ha fet costerut per les discrepàncies dins la pròpia junta. La discussió sobre si la institució tenia dret a pronunciar-se sobre el pacte CiU-ERC, que un veien com a resultat de les negociacions entre forces polítiques escollides democràticament i que per tant el cercle no havia d’interferir, va ser sonada.
 
Pujol, una bomba dins el Cercle
 
El primer gripau gros que es va haver d’empassar Piqué va ser la presentació del llibre de Jordi Pujol, El caminant davant del congost, quan aquest gener passat l’expresident va argumentar davant l’auditori del Cercle el canvi de rumb del vell catalanisme moderat i modernitzador d’Espanya i anuncies que  “Si avui hi hagués un referèndum, jo votaria independència”. El fet que l’expresident triés un escenari com el Cercle d'Economia partidari a ultrança de la modernització d’Espanya, on habiten multitud d’empresaris que viuen del BOE, i de la relació amb Espanya, va caure com una autèntica bomba.
 
La contundència de Sala i Martin va treure de polleguera Piqué

El segon gripau de grans magnituds que s’ha empassat Piqué va arribar després que un membre del Col·lectiu Wilson i soci del Cercle proposes a la seva junta de fer la conferència Dimensions econòmiques i jurídiques de la independència de Catalunya i aquesta accedís. Els sis destacats membres del Col·lectiu Wilson van omplir com mai la seu de la institució i van deixar un missatge a les elits: la independència és inevitable i viable. La incomoditat de Piqué va ser evident i va agafar estar a punt d’eclosionar quan l'economista de la Universitat de Columbia, Xavier Sala Martín, va fer un repàs al desgast d eles institucions espanyoles i va comparar el fons per a pensions d’Espanya ambla guardiola sense fons i molts pagares de Homer Simpson.
 





Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#14
Rafa G fletxa Benicassim
28 de gener de 2014, 18.18 h

En nuestro hipotético escenario de una secesión de Cataluña presentada como un camino de rosas, en el que el beneficio fiscal de la independencia es un inflado 6,65% de su PIB, en el que no existe boicot comercial por parte de España, ni efectos negativos por los efectos de la deslocalización de empresas, sino una mera reducción de sus ventas al mercado interno español del 25% debida a la mayor facilidad de los españoles para acceder a sus productos y/o intento de ayudar levemente a su ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
Mª Antonia Mercadé fletxa Sant Just Desvern
1 d'abril de 2013, 12.10 h

A mi el Sr. Piqué desde sempre m'ha semblat un "cagadubtes", vol i dol, es català, pero no vol i no vol ser espanyol perque no ho es . . . , ja en l'epoca del "trio de les Açores" ja no es sabia ben be que era . . . , fa molta pena el Sr. Pique, a veura si es defineix d'una vegada¡¡¡, es quedaria mes descansat i content amb ell mateix, va Sr. Piqué, Espanya nomes ens vol pel que els prenen i voste nomes els serveix per la seba causa, que no ho veu??


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
Jordi fletxa CATALUNYA
26 de març de 2013, 09.54 h

#11 Hola anna!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
26 de març de 2013, 08.34 h

!!! PUJOLETS Y BARCENAS MINISTRES D ECONOMIE !!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 10
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
Jordi fletxa CATALUNYA
25 de març de 2013, 22.27 h

#8 Que està preocupada,acaben de pujar la bombona de butà.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
Jaume fletxa Barcelona
25 de març de 2013, 16.44 h

Però que voleu esperar d'aquest home que va arribar a ser ministre del impresentable Aznar (alies Ansar pel inefable Bush)? Doncs res. Com a ministre no pasarà a la història precisament. I ara com a President del Cercle d'Economía doncs que s'aguanti! Què es creu, que sempre ha de sentir el que li agrada? No Piqué no. Has de sentir de tot, t'agradi o no; i sinó plega.

El Piqué és com la Chacón o el Durán i Lleida. No del tot espanyol per a uns (els de Madriz) i no del tot català p... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 17   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
violeta fletxa arfa
25 de març de 2013, 14.16 h

#2 que dius de ta mare


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
euroeuropa fletxa VISCA CATALUNYA LLÍURE "d'imbècils"
25 de març de 2013, 13.18 h

#2 Gerona, nomes existeix en la teva ment esviaxada i malalta i en la teva manca de cultura i educació.
Pot ser hauras de començar des de P-3 un altre cop, si es que has anat a l'escola alguna vegada.


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
Synera fletxa Barcelona
25 de març de 2013, 11.47 h

Un Estat a on els seus ciutadans no es senten bé, no te raó de ser per aquests ciutadans. Resulta que son a la gavia com ho eran els alemanys de l'Est vigilants pels "garrulos" estatalistas. No som a Europa, no som a l'Otan, a on salvaguarden els drets de l'home? Crec recordar que, entre ells, hi ha el de la LLIBERTAT. Simplement, apliquem-la amb el dret a decidir el nostre futur i el dels nostres fills. És el que toca per dret i per obligació. No hi ha més. Clar com l'aigua.


Valora aquest comentari:   votar positiu 17   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Synera fletxa Barcelona
25 de març de 2013, 11.38 h

www.wilson.cat


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.