directe ! a La República. N. 4126. Dimecres, 24 d'abril de 2024 07:32 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Duran enfonsa CiU, segons La Razón

La indefinició passa factura als partits, CiU i PSC pateixen una forta davallada mentre creixen els nítidament independentistes com ERC i la CUP, i C’s unionista a ultrança

Comentaris 13  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 8 vots )
carregant Carregant

La Razón publica avui una enquesta, que un cop cuinada, apunta a que CiU obtindria entre 39 i 42 escons - la federació perdria entre 8 i 11 diputats dels 50 actuals-, ERC arribaria als 27 o 28 escons, 6 o 7 més dels 21 actuals, i la CUP, ara amb 3, arribaria als 7 diputats. Malgrat que el diari atribueix l’enorme desgast de CiU a l’aposta sobiranista de Mas i al pacte de estabilitat entre CiU i ERC, la lectura és molt diferent i no és altre que la indefinició i les constants irrupcions de Duran desgasten CiU. Per altra banda la indefinició passa factura al PSC que perdria 5 o 6 escons dels 20 actuals, i es quedaria amb 14 o 15 diputats, el PPC, que crida molt però actua poc, mantindria els 19 actuals,  ICV en perdia 1 quedant-se amb 12, i C’s passaria a tenir 14 o 15 diputats, 5 o 6 més dels 9 actuals.

Comparteix
   


Etiquetes
Duran enfonsa CiU
 
Malgrat que el diari pagat i mantingut pel Grup Planeta i la família Lara intenta vendre que la pèrdua de vots de la federació nacionalista es deguda a la “bogeria” sobiranista de Mas, la realitat és que són les constants declaracions de Duran i Lleida les que desgasten al president i al Govern, les declaracions del líder demòcrata cristià generen pèrdua de credibilitat i desconfiança sobre la voluntat reial de la federació d’exercir el seu compromís vers el dret a decidir.
 
Duran fa enlairar ERC
 
Un cop cuinada l’enquesta elaborada per NC Report permet visualitzat que tal i com deia el darrer CEO, els republicans són primera força en vot directe i s’acosten a convertir-se en primera força política en unes properes eleccions. El constant desgast de les paraules de Duran ocasionen al president Mas, beneficià majoritàriament a la formació que encapçala Oriol Junqueras que es vista com la formació que té més clar el full de ruta cap a l’estat propi i el que garanteix que es portarà a terme el referèndum.
 
PSC, PPC i ICV en caiguda per culpa de les seves indefinicions
 
Els socialistes, amb la seva postura ambigua sobre el dret a decidir cedeixen terreny a sectors clarament independentistes o unionistes, de la mateixa manera que ICV a qui l’aposta per fer passar l’agenda social davant de la nacional i no acceptar que són indestriables, els resta vots.
 
El PP ha tocat sostre i Ciutadans aprofita les indefinicions
 
Les indefinicions dels socialistes catalans i del mateix PPC es aprofitat per C’s per fer un salt endavant, però sempre relacionat en un simple trasvassament de vot nacionalista espanyol que prefereix la demagògia d’Albert Rivera.
 
L’enquesta de La Razón coincideix amb el darrer CEO en bona part
L’enquesta d’NC Report, no aporta dades del vot directe i es presenta ja cuinada, malgrat això, moltes de les coincidències amb la del CEO de finals de febrer confirmen la tendència del càstig a la indefinició.
 
 
 



COMENTARIS fletxa taronja

item
#13
Ll.B. fletxa Vallès Oriental (Països Catalans)
26 de març de 2013, 18.57 h

"L'energia ni es crea ni es destrueix, només es transforma". Quelcom similar passar amb el mapa politic, al menys en un curt espai de temps. Ningú pot pensar que els espanyolistes es tornin catalanistes, ni viceversa. L'únic que segons els missatges i la seva major o menor radicalització incita a la gent a votar una o altre opció. Suposo que no es correcte fer una interpretació simplista, de que els vots d'un partit es traspasen en massa a un altre. Els vots no ho crec. A part de nous vot... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
mario fletxa BARNA
26 de març de 2013, 10.48 h

#7 Realment ets absolutament FOSC, els mentiders demagogs sempre guanyen, fins un cert punt. No donen solucions només rauquen, però són gent BORDA, que semblen macos i bons però no tenen preu perquè en el mercat no tenen cap valor, ni gust ,només paraules enganyoses, parlen per gent nícia i ja se sap que els nicis no pensen ni tenen capacitat d'interpretació.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
mario fletxa BARNA
26 de març de 2013, 10.42 h

#2 Perquè pluralitzes? des del principi s'ha dit per activa i per passiva que són qüestions paral·leles, mentres no arribi la Independència, els problemes socials són prioritaris, però sense la Independència del nostre país no ens en sortirem, en res. Alguns polítics només miren la seva particular manera de tenir vots, el partit res més, i és cap a Catalunya on ha d'anar dirigida i passa per la Independència, això es pot dir més fort però no més clar.
Si no s'enten així, el p... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
LLuis fletxa 08192
26 de març de 2013, 08.52 h

El que cada vegada esta més enfonsat es Duran em el seu espanyolisme incongruen.Que plegui.


Valora aquest comentari:   votar positiu 13   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
26 de març de 2013, 08.42 h



!!! PUJOLETS Y BARCENAS MINISTRES D ECONOMIE !!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
La majoria dels catalans volen la independència fletxa i la immensa majoria vol votar en referèndum
25 de març de 2013, 23.12 h

http://www.youtube.com/watch?v=a7nzGGMIgqA

CiU tan sols té una opció per no enfonsar-se i aquesta passa per la dimissió de Duran i Lleida sinó ho tenen molt magre per tornar a guanyar unes eleccions a Catalunya.

Duran i Lleida fa perdre molts mes vots dels que aporta i algo més important fa perdre la credibilitat de CiU.


Valora aquest comentari:   votar positiu 14   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
25 de març de 2013, 22.34 h

C´s es el que más prospera.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 21
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
Lluis Casanoves fletxa Barcelona
25 de març de 2013, 19.27 h

Que es presenti la ANC i ciudadanos, la resta no serveixen per res de res!!! Mas, canses i estas cansat, per que no plegues de la politica potinguera, gastada i espanyolista? viure de cuento i denigrar la nació catalana no té cap raó d'esser; Mas, ets un cadaver, tu i el teu espanyolisme tronat


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 11
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Pitu fletxa Sant Feliu de Buixalleu
25 de març de 2013, 19.21 h

I això no és més que l'inici. Si CiU no es despren de Duran, ERC la primera força al parlament. Que seria la garantia d' Estat Propi.


Valora aquest comentari:   votar positiu 27   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
25 de març de 2013, 15.53 h

Us heu colat amb aixó de les indefinicions del PP. El PP ha agafat un camí radicalment unionista i antidemocràtic. Està perfectament definit.
Sobre el PSC hi estic d'acord amb això d'estar indefinit.
Sobre ICV, fins a cert punt, s'han definit clarament per la consulta. Més que CiU, però el dia 19-21 d'abril faran un referèncum intern per decidir quina postura oficial tenen en el tema independència.


Valora aquest comentari:   votar positiu 19   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.