directe ! a La República. N. 4126. Dimecres, 24 d'abril de 2024 15:51 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Cultura doble fletxa

Gran temporada dels teatres barcelonins, amb el teatre en català batent rècords d'audiència

Les funcions en català -un 45%- van concentrar el 65% dels espectadors

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

Els teatres barcelonins continuen augmentant les xifres d'assistents, que han augmentat un 7% aquesta darrera temporada. En total han estat 2.240.000 persones les qui han gaudit de teatre a la capital catalana, amb un aforament de les sales del 60% de mitjana. El 45% de les funcions van ser en català, i foren també les que registraren un major èxit, amb el 65% del total d'espectadors. L'Associació d'Empreses de Teatre de Catalunya (Adetca) s'ha mostrat satisfeta de les dades, i ha predit que es repetiran a la resta de sales del Principat.
'Grease', el musical basat en la mítica pel·lícula dels anys 70, ha estat l'espectacle més vist, amb 300.000 espectadors, seguit de 'El mètode Grönholm' en la seva darrera temporada, que ha registrat 123.000 assistents. Per teatres els que han tingut més audiència han estat el Victòria, el Liceu i el Poliorama.

El nombre total d'espectadors s'ha enfilat fins als 2.240.527, amb un augment de 140.000 persones respecte la temporada anterior.

El 43% dels espectacles eren d'autoria catalana, mentre que un 17% eren d'autors espanyols i la resta eren obres estrangeres. Les funcions en català, el 45% del total, foren les que registraren més públic, ja que el 55% de funcions en castellà només va aplegar el 35% dels espectadors.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
14 de setembre de 2007, 10.58 h

El teatre és un dels pocs àmbits en què el català està normalitzat. Caldria, però, més representacions de teatre comercial, com ara musicals, etc. Recordeu l'èxit de Mar i Cel. Només hem de desitjar que la situació del teatre s'extrapoli al cinema, la televissió i altres mitjans de comunicació de masses. Si no es fa és per manca de voluntat política. ¿Us imagineu Catalunya amb una situació normalitzada en els mass media i amb un reconeixement de les seves seleccions esportives? L... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.