directe ! a La República. N. 4126. Dimecres, 24 d'abril de 2024 08:14 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Artur Mas, farà balanç aquest dimecres dels seus primers cent dies de Govern

CiU considera que l'executiu ha estat "valent" i ERC valora satisfactòriament el seu acord d'estabilitat parlamentària

Comentaris 14  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 5 vots )
carregant Carregant

Barcelona (ACN).- El president de la Generalitat, Artur Mas, farà un balanç aquest dimecres al migdia dels seus primers cent dies al capdavant del Govern. És per això que, fins i tot abans d'escoltar-lo, els grups polítics del Parlament ja han fet aquest dimarts unes primeres valoracions de l'inici de legislatura. En aquest sentit, l'oposició ha coincidit a retreure al president la seva inacció i la poca activitat legislativa del Govern, sobretot en matèria econòmica, i han considerat que l'executiu ha fracassat en els principals reptes que tenia en aquests cent primers dies de mandat. Per contra, des de CiU han considerat que Mas ha estat "valent" i decidit, i des d'ERC han valorat satisfactòriament el seu acord d'estabilitat.


Jordi Turull (CiU)
Jordi Turull (CiU)


Marta Rovira (ERC)
Marta Rovira (ERC)


Enric Millo (PPC)
Enric Millo (PPC)


Dolors Camats (ICV)
Dolors Camats (ICV)


Jordi Canyas (C's)
Jordi Canyas (C's)


Quim Arrufat (CUP)
Quim Arrufat (CUP)

Comparteix
   


Etiquetes
CiU: Executiu valent

Des de CiU, el portaveu parlamentari, Jordi Turull, no ha volgut valorar amplament els cent primers dies de Govern d'Artur Mas, perquè ha dit que prefereix esperar a escoltar el balanç del president. Tot i això, el convergent ha considerat que aquest ha estat un inici de mandat amb un executiu "valent, que ha entomat la presa de decisions no fàcils, cosa que ha contrastat amb la cursa de veure qui és més oposició al Parlament, que no ha enganyat i ha actuat a partir de la veritat i del que és possible, un Govern obert i que vol ser ajudat". "Sense fer soroll, Mas ha anat treballant per aixecar econòmicament el país, per la cohesió social i pel dret a decidir", ha conclòs. 

ERC: Valoració satisfactòria

De la seva banda, ERC ha valorat "de manera satisfactòria" els primers 100 dies del Govern. Segons la portaveu parlamentària dels republicans, Marta Rovira, tot allò que CiU i ERC van pactar en l'acord de governabilitat "es va complint". Ara bé, el futur immediat exigeix que ningú "es faci enrere". A més del compliment dels punts de l'acord, Rovira també ha qualificat de "satisfactòries" les iniciatives de l'executiu des del punt de vista econòmic i social. "No hi ha cap altra alternativa política que ens ofereixi solucions a curt termini", ha assegurat.

PSC:  inestabilitat i uns socis poc fiables, com ERC

Al matí, el portaveu del PSC, Jaume Collboni, ha considerat que els primers cent dies del Govern de Mas "estan marcats per la manca d'un rumb clar, farcit d'errors i rectificacions". "Governa com si tingués majoria absoluta, sense diàleg, amb molta improvisació, i haurien de col·laborar per sortir de la situació en què ens trobem", ha afegit, tot assegurant que el de Mas "és un Govern acompanyat compulsivament de comissions de tota mena, com la de la Transició Nacional, que treuen protagonisme al Parlament de Catalunya". Segons Collboni, a més, hi ha hagut els cent primers dies "del desgovern de Catalunya, amb un Govern que no té pressupostos i és l'únic del conjunt de l'Estat que, malgrat les dificultats de totes les comunitats, no té pressupost, fruit de la inestabilitat i uns socis poc fiables, com ERC". 

PP: 100 dies d'inacció

Per la seva banda, el portaveu del PPC al Parlament, Enric Millo, ha resumit els 100 primers dies de govern de CiU com a "100 dies d'inacció". Segons ha dit, el de Mas és un executiu "paralitzat", "bloquejat" i que no pren iniciatives. En aquest sentit, Millo ha remarcat que el Govern no ha portat a terme cap actuació ni projecte concret que tingui com a finalitat allò que hauria de ser la seva màxima prioritat, segons l'opinió del PPC, i que no és altre que la sortida de la crisi. El dirigent popular ha lamentat fonamentalment el fet que no s'hagi presentat el projecte de pressupostos per a l'exercici 2013. I ha criticat el fet que el Govern converteixi la celebració de la consulta en la seva màxima prioritat. Aquest és, ha dit, un error.

ICV/EUiA: poca activitat i poca resposta

Una de les més dures en la valoració ha estat la portaveu del grup parlamentari d'ICV-EUiA, Dolors Camats, que ha mostrat un balanç negatiu dels cent dies de Govern del president Artur Mas. I és que els ecosocialistes consideren que l'executiu ha fallat en els seus tres reptes principals. En aquest sentit, Camats ha explicat que el seu grup veu que Mas ha fracassat en la lluita contra l'atur i la crisi, en les mesures contra la corrupció i per la transparència, i en l'agenda nacional. Segons l'exosocialista, la "poca activitat i poca resposta" de l'executiu en matèria anticrisi i haver "desviat l'atenció cap a Madrid o anteriors Governs" ha fet que els catalans es quedin "sense cap sortida". Camats també ha retret a Mas que en matèria d'impuls nacional "tenim un Govern amb un lideratge molt confús, que en lloc de centrar en el Parlament la direcció del procés per construir majories sòlides, veiem canvis de timó i dilacions". "En aquests cent dies, han canviat de discurs però no de política", ha resumit Camats. 

C's: desgovern

El portaveu de C's, Jordi Cañas, ha qualificat de "desgovern" els primers 100 dies de l'executiu català. Segons ell, el Govern no ha abordat cap dels principals problemes dels catalans, i ha demostrat una gran "incapacitat, impotència, incompetència i paràlisi" en la seva actuació. Cañas ha recordat els resultats dels darrers baròmetres del CEO i del CIS, que fixen l'atur, la corrupció, els problemes econòmics i els problemes de la classe política, com els principals problemes dels catalans. Precisament la manca de propostes sobre aquestes qüestions han basat la crítica del portaveu de C's a la gestió que ha fet el Govern dels seus primers 100 dies. "Dret a decidir es la paraula màgica amb què, segons ells, se solucionarien tots els problemes", ha ironitzat Cañas. Un "dret a decidir" que el Govern no ha exercit per presentar els pressupostos de la Generalitat pel 2013.

CUP: "Fixar la data i convocar el referèndum seria una passa irreversible"

La CUP, per la seva part, s'ha mostrat decebuda amb els primers mesos de Govern, ja que l'executiu no ha abordat els dos principals reptes que van sortir de les passades eleccions: la convocatòria d'una consulta per la independència de Catalunya i l'elaboració d'uns pressupostos per saber com vol estructurar les retallades. De fet, el diputat Quim Arrufat ha recordat que les retallades han continuat sense que ni tan sols hagin passat pel Parlament. "Un govern de tecnòcrates hauria fet el mateix", ha lamentat.

Arrufat ha criticat que el Govern encara no hagi fet cap passa "irreversible" cap al dret a decidir. "Fixar la data i convocar el referèndum seria una passa irreversible", ha assegurat. Mentre això no passi es corre el risc, segons Arrufat, que CiU giri l'esquena al procés sobiranista "com ha succeït històricament". Per això, el diputat de la CUP ha demanat a CiU que es comprometi amb el veritable clamor de la ciutadania, "que exigeix el dret a decidir". Si el Govern no ho fa, serà tasca del "carrer" tornar a mobilitzar-se per poder decidir el seu futur.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#14
1 de març de 2014, 22.11 h

#6 Tu ves somniant truites, ves. La independència arribarà la setmana dels tres dijous


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
1 de març de 2014, 22.10 h

#4 Total ent d'acord. Si l'independentisme no fos un monument a la manca de neurones i uidiota com el Jordi (López, possiblement) cobraria per fer sortir aquests comentaris de merda que fot.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
1 de març de 2014, 22.08 h

#7 És una collonada la puta independència, la voleu els quatre desgraciats de sempre i pague amb diners de tots subvencions a genteta desgraciada que fa veure una unanimitat que no existeix ni de bon tros. Viviu a un mon fals, fet de conyes i a sobre preteneu que els altres ens ho creiem. Mira, oi, si ets català el nacionalisme te la pot pelar sense complexes. A mi em sembla caspós, pudent i fastigós. Que no tes sents espanyol? Per part meva com si et vols sentir marcià o esquimal. És un... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
1 de març de 2014, 22.04 h

#3 UN independentista sempes serà qui guanyarÀ el concurs d'idiotes. Felicitats, cornut!
L'ESTELADA ÉS UN DRAP CAGAT!!!!!!!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
1 de març de 2014, 22.03 h

#9 Al sanatori dels maníacas sexuals on és la puta xarnega que et va cagar????


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
Jordi fletxa CATALUNYA
3 d'abril de 2013, 11.15 h

#5 Nosaltres ens n'alegrem de debó que ja t'hagin deixat sortir del sanatori,les xaboles sense tu i la cabra perden encant!!.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
Jordi fletxa CATALUNYA
3 d'abril de 2013, 11.14 h

#4 Veig que la dopamina ja et fa efecte,ja no babejes el teclat.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
Isabel fletxa Barcelona
3 d'abril de 2013, 10.00 h

Joan Montella :Sento dir-te que aquesta collonada que dius de la independencia la volem i a sobre viuriem millor. Dir que no és posible no s'ho creu ni un nen de parvuls, ja esta més que demostrat que és més que posible i ho han dit per activa i per pasiva els millors economistes del món. O sigui que si vols continuar pensant que no és posible deu ser que no la vols, com no ha de ser posible fer un país nou, quan durant aquest segle se n'han fet molts i amb menys recursos que els que te ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
Antonio Lopez fletxa Barcelona
3 d'abril de 2013, 09.29 h

Cent dies menys que falten per la independencia i fem la necessaria higiene espanyolista de Catalunya; la bruticia espanyola nomes serveix per fer un munt de merda i abocar.la; Gran govern, i CDC-ERC son i seran l'esperança del poble català; la inmundicia espanyola té els dies comptats; La operación retorna a España es la necessitat primera dels catalans i dels espanyols; no entenc a aquesta espanyols residents a Badalona que odien tan españa que no hi volen tornar, els molt antipatriotes... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
3 d'abril de 2013, 09.18 h

El que ha quedat molt clar i ben palès amb la vista dels caterots d´aquesta genteta és que -AFORTUNADAMENT- aquesta collonada que anomeneu 'independència' nio és pas possible... I me n' alegro de debò

L'ESTELADA 'ES UN DRAP CAGAT!!!!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.