
Europa suspèn la justícia espanyola
Brussel•les reclama a Gallardón que millori els indicadors del sistema judicial espanyol que són frustrants i llasten el creixement econòmic de l’Estat espanyol
La comissària de Justícia, Viviane Reding, va presentar el passat dimecres els "indicadors de la justícia europea", que permeten comparar l'efectivitat i agilitat de la Justícia dels 27 països membres. Espanya és un dels països amb menys despesa pública en justícia, un 1% enfront del 1,9% de la mitjana europea, pel que fa a independència judicial se situa en el lloc 16 de la UE i el 60 al món, i en relació a l’agilitat del sistema per resoldre litigis civils i assumptes comercials Espanya queda en lloc vuitè començant per la cua dels països més lents de la UE, amb una durada mitjana de gairebé 300 dies per resoldre un litigi, amb l’agreujant que any rere any s’acumulen els conflictes mercantils per resoldre.
Un sistema judicial espanyol que és un llast per l’economia Per Olli Rehn, vicepresident encarregat dels Afers Econòmics i Monetaris i de l'Euro, "una justícia independent, eficaç i d'alta qualitat és crucial per a un entorn empresarial que afavoreixi el creixement". En aquest sentit Europa reclamarà reformes en els sistemes que contribueixin a millorar l'entorn empresarial i el clima d'inversió.
Molts jutjats destinats a petits robatoris i pocs destinats als acomiadaments
Una dada rellevant considerant la situació de crisi econòmica del país és que mentre tripliquem el nombre de jutjats destinats a robatoris i petites reclamacions no arribem a la mitjana en destinats a assumptes laborals. A més, Espanya té un dèficit de jutges important, ja que la mitjana europea és de 16 jutges per cada 100.000 habitants, mentre Espanya compta amb només 10,2 jutges per cada 100.000 habitants.