directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 14:17 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Consultes independentistes doble fletxa

L'independentisme esclafa el suport que obtenen els partits tradicionals a molts municipis

En molts pobles el 'Sí' a l'Estat propi supera els vots de l'alcalde · A Girona aplega quasi 5.000 vots més que Anna Pagans

Comentaris 6  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 7 vots )
carregant Carregant

Malgrat que les lectures unionistes dels resultats d'aquest 25A tornin a destacar-ne les xifres de participació, que consideraran 'baixes' o 'un fracàs', el cert és que els resultats dels referèndums a moltes localitats han estat històrics, i el suport del vot independentista ha estat molt superior al que obtenen els partits convencionals a bona part de la geografia catalana. A una ciutat tant emblemàtica com Girona, els independentistes han aconseguit aquest diumenge 16.055 vots, quasi un 50% més que els 11.279 obtinguts per l'alcaldessa Anna Pagans l'any 2007, de manera que si aquesta mobilització es repetís a les properes municipals el PSC es veuria relegat a l'oposició. Es miri com es miri, l'independentisme ja és el sentiment majoritari a la majoria de municipis catalans, i les ànsies d'Estat propi es troben molt per sobre del sentiment de pertinença a un partit. 
anna pagans
Comparteix
   


Etiquetes
Aquest mateix anàlisi ha fet Felip Puig (CiU) en valorar les crítiques de Joaquim Nadal adreçades a les consultes: 'Lamento la seva ceguesa perquè hauria de ser conscient que avui a Girona ha anat a votar més gent que no pas la que va anar a votar-lo a ell en les darreres eleccions al Parlament'.

A Olot també s'ha donat una situació similar. A la capital de La Garrotxa, la capitanejada per Alfons López Tena ha obtingut 7.106 vots favorables, sobrepassant en 2.000 vots els obtinguts per l'actual alcalde del PSC, Lluís Sacrest, als comicis de 2007.  El cas d'Igualada també és simptomàtic: PSC i ICV la governen gràcies a la coalició preelectoral anomenada Entesa per Igualada, que el 2007 va sumar 6.288 vots. Avui, els vots partidaris de la independència de Catalunya han estat 7.092.

A Manresa, el socialista Josep Camprubí és alcalde gràcies al pacte postelectoral amb ICV i ERC. El 2007 va sumar només 7.054, mentre que avui 11.385 han votat a la independència. A Granollers el 17,11% de participació ha suposat 7.622 vots, només 2.000 menys que els obtinguts pel socialista Josep Mayoral en la seva primera majoria absoluta ara fa tres anys.

Des de Lleida s'ha fet una valoració semblant de la participació en la consulta: 'Pocs actes aconsegueixen mobilitzar 10.000 persones a Lleida', asseguraven des de la comissió organitzadora.




COMENTARIS fletxa taronja

item
#6
Lídia fletxa L'Escala
26 d'abril de 2010, 22.42 h

A la vista dels resultats trobo una vergonya el titular de El Periódico d'avui "Punxada sobiranista", les consultes d'ahir van ser un èxit tenint en compte que tots els diners i la feina surten de la voluntarietat i no es compten amb els 32 MM euros que es gasten en unes eleccion. Aquests polítics pusil.lànimes que tenim els hem de donar un càstig i deixar-los de votar, només podem recolzar una candidatura sobiranista que tingui com objectiu primordial declarar unilateralment la indepènde... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Julià fletxa Barcelona
26 d'abril de 2010, 20.58 h

#3 500 ajuntaments amb suport de regidors convergents. Només 25 amb suport del PSC. Aquestes són les xifres. Menjate-les si pots i eguiu governant amb el partit més antiindependentista de Cataluña. Ja us queda tan poc d'indepe en el vostre pedegree que més val que abandoneu la política o us afilieu al PSC directament.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Quim. fletxa PPCC.
26 d'abril de 2010, 12.50 h

#2
Celebro que Ciu comenci a fer passes en aquest sentit però jo diria que tampoc s´ha implicat tant, a on i quan s´ha vist al mas o al duran donant suport a les consultes? Ho sento pels militants i votants de ciu que sí s´han implicat i crec sincerament que han de ser aquests mateixos militants i votants els que han de pressionar els de dalt perquè es deixin d´ ambigüitats i treballin per la veritable llibertat de Catalunya. Si això ho fessin les mateixes bases potser a d´altres no e... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Anna fletxa sant sadurní d'anoia
26 d'abril de 2010, 12.42 h

A Sant Sadurní els de CIU es van mullar clarament en contra de les consultes votant en contra de la moció a favor de la consulta sinó arriba a ser per el PSC no s'hagués aprovat la moció. Això sí, juren el càrrec de regidor sense renunciar al dret a l'autodeterminació. Mentres Convergència i Unió no diguin clarament i sense embuts que volen la independència de Catalunya per a mi continuaran sent unionistes, ja n'hi ha prou del sí però no, del ara no toca... La pregunta és senzilla... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Julià fletxa Barcelona
26 d'abril de 2010, 10.31 h

Els unionistes dels que parleu a l'article suposo que exclouen a CIU, que s'ha mullat clarament. Esperem i demenm tots plegats que a partir d'ara els hooligans que escriuen en els comentaris i tb en els articles deixin d'insultar amb aquest adjectiu, i d'altres al partit més important de Ctalunya que està fent un difícil i costós pas endavant.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Manel fletxa Lleida
25 d'abril de 2010, 23.21 h

Què és això que surt a la foto ?


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.