directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 27 d'abril de 2024 02:58 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Economia doble fletxa

L'euro se supera i marca un nou rècord històric respecte al dòlar

Un euro es canvia a 1,3882 dòlars i no es descarta que segueixi pujant

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

Clar i català: l'euro va fort. Semblava no ser possible però sí, l'euro s'ha tornat a superar i està a uns nivells altíssims comparat amb el dòlar. La moneda europea continua forta i ha arribat al nivell més alt des de la seva creació. L'euro ha marcat un nou rècord històric al mercat de divises i es canvia a 1,3882 dòlars. Desprès de sis dies seguits de pujades, la moneda ha superat per poc l'anterior màxim del juliol passat. Els rumors sobre una futura rebaixa dels tipus d'interès als Estats Units continuen enfortint la divisa europea i alguns analistes ja apunten que podria superar els 1,39 dòlars.
Com tot, hi ha elements positius i d'altres de negatius. El que sí que és cert, però, que la moneda europea està imparable. Sis dies consecutius pujant fins a assolir el seu màxim històric des de la seva aparició. Tot just obrir el mercat de divises l'euro ha pujat com l'escuma, com a conseqüència directe de les perspectives de descens dels tipus als Estats Units. Primer ha superat l'anterior rècord del 24 de juliol passat, situat en 1,3853, i un cop aquí s'han executat les ordres de compra de divises fixades pels inversors un cop la moneda superés la màgica xifra. Ben aviat s'ha situat en el nou màxim històric, 1,3882, i no es descarta que segueixi pujant.

Les monedes competidores: $ i ¥

El dòlar no passa per un bon moment, com tota l'economia dels Estats Units d'Amèrica. De fet, la Reserva Federal nord-americana (Fed) retallarà els tipus d'interès, actualment en el 5,25%, per fer front a l'afebliment de l'economia del país. Si això es produís es reduiria el diferencial amb les taxes amb la zona de l'euro, que se situen en el 4%.

El Ien tampoc va bé. La dimissió del primer ministre japonès, Shinzo Abe, també ha afectat el creixement de la divisa europea. La renúncia inesperada ha aportat incertesa als mercats i ha fet trontollar el ien.



COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.