directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 15:42 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Junqueras acusa de no tenir vergonya els que demanen a ERC que aprovi uns pressupostos "que no es podran complir"

El líder dels republicans insisteix que la retallada no és assumible encara que es rectifiqui el sostre de dèficit unes dècimes

Comentaris 16  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 11 vots )
carregant Carregant

El president d'ERC, Oriol Junqueras, ha respost a les crítiques que han caigut sobre el seu partit en els darrers dies per no avalar clarament els pressupostos del Govern. En el marc d'una jornada sobre la llei d'emprenedoria que ha organitzat ERC, Junqueras ha afirmat que els comptes públics no han de ser només un exercici comptable, sinó també "un intent de contrastar la realitat" i que, per tant, no serveixen de res "si no és per complir-los". Així, el líder dels republicans ha afirmat que aquells que han criticat alguna vegada a governs que han aprovat pressupostos i després no els han complert i ara demanen a ERC que doni suport a uns comptes "que no es compliran" és gent que "no té vergonya". 
© @acn

Comparteix
   


Etiquetes
Oriol Junqueras ha tornat a insistir en la idea que va començar a apuntar aquest dijous en un esmorzar informatiu i que venia a posar en dubte un possible suport d'ERC als pressupostos encara que el sostre de dèficit no fos del 0,7%, sinó de l'1,5%. Junqueras ha volgut deixar clar que l'impacte de la retallada serà "colosal", tot i que l'objectiu de dèficit es relaxi unes dècimes. En aquest sentit, ha declarat que elaborar uns comptes amb 4.800 milions o 3.200 milions menys sobre una disponibilitat de crèdit de 20.400 milions, que va ser la de l'any passat, pot tenir repercussions molt negatives sobre la capacitat de recuperació econòmica i l'estat del benestar a Catalunya.

Junqueras ha parlat de la necessitat de "preservar" els elements "que encara ens permeten tenir esperança". I s'ha referit, entre altres coses, a aspectes com l'educació superior a Catalunya, que, ha recordat, permet que sigui una de les regions amb més tesis doctorals citades o en captació de projectes competitius de recerca.

Aquests elements, segons el líder d'ERC, només es poden salvar si des de Catalunya es té clar quin és el nucli de la qüestió que afecta als seus pressupostos. I aquest no és altre, segons ell, que l'enorme dèficit fiscal que pateix. I ha recordat que la mida de la crisi per a Catalunya ha estat de 8.000 milions, mentre que el dèficit fiscal que pateix és de 13.000. Així, el republicà s'ha preguntat quin qualificatiu se li pot posar a aquest dèficit si l'efecte de la crisi ja es considera "monstruós". Obviar aquesta realitat i centrar-se en altres aspectes és "bla bla bla, egoisme, miopia i ceguera", ha clamat Junqueras.

Amb aquests antecedents, Junqueras ha afirmat que uns comptes públics no són només "un exercici comptable", sinó que han de ser vistos com un intent de contrastar la realitat i d'incidir sobre aquesta. "Si no és per complir-los, de què serveixen?", s'ha preguntat el dirigent republicà.

En aquesta línia, ha respost les crítiques que el seu partit ha rebut per no aclarir que donarà suport als pressupostos que prepara el Govern i a les reaccions dels diferents partits a les paraules que ell va pronunciar aquest dijous. Segons ha dit, aquells que han criticat algun cop als executius que han aprovat pressupostos i "tres dies després" han anunciat que no els complirien no es poden atrevir a demanar a ERC que signi uns comptes que els mateixos republicans saben "que no es podran complir". "Qui ens ho demani", ha dit, "és que no té vergonya".

Junqueras ha fet aquestes declaracions durant la clausura d'una jornada de presentació de la llei de suport a l'emprenedoria i al treball autònom que ha organitzat ERC i que ha tingut lloc al Parlament. En aquesta, alguns diputats republicans han pogut escoltar i debatre els punts de vista d'agents socials i associacions de treballadors autònoms sobre la qüestió.  



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#16
Jordi fletxa CATALUNYA
7 d'abril de 2013, 20.17 h

#15 santi-cagall(ara marc de valls)podries escriure la bíblia en vers i seguiriem pensant que ets un merda.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
Marc fletxa Valls
7 d'abril de 2013, 12.25 h

Pobre hombre el Junqueres este, me da mucha pena. Sustentado en un timo y en una mentira sobre Cataluña que tan solo tiene un siglo de historia. Ayyyy, pobre alma de Dios!!!!. Y encima se lo creen todo.

Pobre Cataluña con tanto tarado mental o pobre infeliz por ahí suelto. Que pena y cuanto daño están haciendo a la sociedad catalana y su prosperidad, es increible. La historia los pondrá en su sitio.

VISCA CATALUNYA LLIURA DE XIMPLES NAZIONALISTES-CATANISTES Y VIVA ESPAÑA !!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
6 d'abril de 2013, 22.53 h

Molt bé Junqueres els tenim de parar els peus aquets mafias!


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
Pepo fletxa Terrassa
6 d'abril de 2013, 12.32 h

Jo no m´he sentit mai més a la vora del meu President, l´Oriol Junqueras. És clar que milito a ERC, però torno a dir que no puc estar més d´acord amb el que expressa.
Per tant, solucions valentes a problemes heavys. Cal prorrogar pressupostos fins a la solució final ... doncs es prorroguen pressupostos. Com carai hem de seguir demanant almoina a aquells que et neguen els deutes que tenen amb tú!! No és possible que no reaccionem a la manca absoluta de diners a les arques catalanes, qu... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
Jordi fletxa CATALUNYA
6 d'abril de 2013, 02.49 h

#2 Tu ets el ionki de "Pablo Arcada,anarka de marka".


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
5 d'abril de 2013, 22.24 h

http://www.youtube.com/watch?v=k6eLw5CfEpM

Us expliquem de forma fàcil els arguments pels quals Catalunya, amb la independència, les pensions estarien garantides (i s'incrementarien). Basat en l'article "Independència i pensions, la mentida més innoble" del Col·lectiu Wilson.


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
Pedro fletxa Terrassa
5 d'abril de 2013, 21.51 h

Junqueras has pactado con el diablo y ahora tienes que cumplir, has traicionado a pueblo.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 7
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
jbm fletxa Palma
5 d'abril de 2013, 20.04 h

El millor aliat d'en Rajoy és en Colomines, fent pinça amb El Mundo.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
5 d'abril de 2013, 18.53 h

Hola companys , el que fa ERC esta mes que bé si el Junqueres digues ara que firmara el 1,5 % us penseu que España ens donara el 2 % ??? dons esta clarisim la seva postura amenaçar i donar per fet el que diu que NO es conforma amb el 1,5 es pur i dur un regateig previament pactat amb CIU , desde el primer dia hi ha mes d'una agenda , se molt bé el que dic . SALUD COMPANYS


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
Montse fletxa Barcelona
5 d'abril de 2013, 18.22 h

#6 No sé si aquest nivell de subnormalitat té cura, quina llàstima.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.