directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 12:45 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Pujol avala la proposta d'Artur Mas sobre la refundació del catalanisme

L'expresident evita triar entre sobiranisme o independència

Comentaris 2  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

L'expresident de la Generalitat i president de CDC, Jordi Pujol, defensa la proposta d'Artur Mas sobre el projecte que ha plantejat d'una refundació del catalanisme que aglutini diverses sensibilitats nacionalistes. 'És absolutament vàlid fer un plantejament de país en el qual molta gent pugui sentir-se identificada', ha afirmat Pujol, i ha defensat Mas, qualificant la seva proposta de 'valenta' perquè, en definitiva, ha explicat que el que vol el seu partit és fer que Catalunya sigui un societat 'moderna, democràtica i competitiva al món, no a Espanya'. Pujol no s'ha pronunciat sobre si aquest projecte ha d'anar cap al sobiranisme o la independència perquè, ha dit, 'a mi no em toca opinar sobre això'.
jordi pujol
Comparteix
   


Etiquetes
L'expresident ha valorat la relació entre Catalunya i l'estat espanyol, que ha qualificat 'd'hostil' perquè Catalunya encara no ha assumit 'el grau de llibertat i poder polític que li pertoca', i ha considerat que 'els insolidaris són ells', és a dir, l'estat espanyol, i no els catalans, en referència a la polèmica que hi ha a l'estat espanyol sobre les aportacions que fa Catalunya a l'estat i les inversions que rep a canvi.

Pujol ha alertat que 'la nostra identitat podria estar en perill', i per això ha considerat necessari que CiU lideri el projecte nacionalista de Catalunya. L'expresident també ha criticat els líders catalans actuals perquè, ha dit, 'estan adormits', i ha alertat que 'si segueixen adormits el país morirà', en referència a la seva identitat com a nació.

Jordi Pujol ha fet aquestes declaracions durant la seva intervenció en la cloenda de l'Escola d'Estiu Ramon Juncosa de CDC, celebrada a Barcelona.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#2
Jordi fletxa Manresa
17 de setembre de 2007, 11.13 h

En canvi d'altres parlen de referèndums d'independència, quan ens han fotut l'espanyol/ista de Montilla de president. S'han de tenir molt grossos per criticar al president Pujol, i la seva gran tasca de construcció nacional, i a l'hora fer president un perdedor encarregat del PSOE, l'únic objectiu del qual és convertir-nos en una regió espanyola.
Amb esquerra res de res, aquesta gentussa, com més lluny millor.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
17 de setembre de 2007, 09.08 h

Es curiós lo del exPresident, sempre surt dien la seva sense que ningú li demani, peró quan parlan de sobirania o independencia diu que no li toca opinar sobre aixó. Doncs calli d´una ..... vegade.¿ No ha colocat els seus fill segons ell mateix?Doncs calli.....¿Perque no parlavá de aquesta manera quan tenia majoria absoluta, en lloc de anar recollin premis com "el Español del Año? Doncs calli i si vol parlá primer pensi qui ha estat ell, que ha fet, i que si estem com estem es gracie... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.