directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 19 de març de 2024 04:22 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Economia doble fletxa

Espanya, el 9è país del món amb més risc d’impagament

El CCN acusa el govern espanyol de “socialitzar” el deute de l’Estat col•locant-lo a Borsa i adverteix els inversors que es poden arruïnar

Comentaris 5  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 8 vots )
carregant Carregant

El Cercle Català de Negocis continua posant l’accent en advertir els inversionistes –sobretot els petits i mitjans- que no es deixin enganyar pels “cants de sirena” del govern espanyol que intenta col·locar en el mercat intern els 80.000 milions d’euros de deute de mig i curt termini que vencerà fins a finals d’any. Pel CCN el fet que aquest dilluns el deute públic hagi començat a cotitzar en Borsa “és un manera d’escurar les butxaques dels ciutadans de l’Estat poc informats, fent-los creure que el deute públic espanyol és segur i solvent, quan no és així”. “Socialitzar el deute és una manera de fer més gran l’empastifada del risc”, diuen.

Comparteix
   


Etiquetes
Espanya té una probabilitat d’un 37% de fer fallida

Els empresaris catalans neguen que amb les seves crides a la prudència instin a fer un boicot a l’Estat espanyol, tal com ha interpretat una part de la premsa de Madrid. “Nosaltres només complim amb el que considerem la nostra obligació, que és posar a l’abast de tothom una informació que l’Estat amaga sistemàticament als inversors, als qui no adverteix del perill real que pot acabar llastant tota l’economia de l’Estat”, afirma Ramon Carner, president de l’entitat.

Un cop d’ull als números de l’Estat incrementa la inquietud que aconsella prudència

Un de cada quatre euros dels pressupostos de l’Estat pel 2013 estan destinats a pagar els interessos del deute. El rating creditici és de BBB-, pràcticament a nivell de bo escombraria. Els inversors internacionals, malgrat haver incrementat lleugerament les posicions, encara estan molt lluny dels 280.000 milions d’euros de l’any 2011, tot i el deute s’ha incrementat en el mateix període en un 40%. El motiu que ara inverteixin no és altre que les intervencions del BCE i les conseqüències del Japó, però cal tenir en compte que un canvi en l’equilibri posa en inferioritat de condicions a uns inversionistes no qualificats i amb poca capacitat de reacció enfront d’una brusca fluctuació del preu.

L’Estat amaga les veritats

El fet que ara l’Estat recorri als petits inversors es deu a què ja s’han consumit pràcticament tot el Fons de Reserva de la Seguretat Social, així com el Fons de Garantia de Dipòsits -tal i com en els darrers mesos economistes de tota mena (molts no vinculats al CCN) han reconegut i advertit- i el finançament europeu s’ha dedicat exclusivament a tapar el forat bancari no cobert per l’engany de les preferents. El Cercle Català de Negocis, que fa pocs dies va recordar que el govern espanyol s’ha saltat les seves pròpies lleis per poder invertir un 97,46% del Fons de Reserva de la Seguretat Social en deute públic (com va denunciar el CCN en solitari fa gairebé un any), fa notar que els seus estudis han previst en diverses ocasions amb notable encert alguns dels fets que han anat succeint i consideren que ara, un cop més, les seves previsions, malauradament, tenen moltes possibilitats de complir-se.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#5
Paco Pi fletxa Barcelona
12 d'abril de 2013, 01.19 h

Senyors del Directe!,cat: Per què us entesteu a fer del català el dialecte del castellà que sempre i tant han volgut els espanyols?

Què vol dir "El fet que ara l’Estat recorri als petits inversors es deu A QUÈ ja s’han consumit...(etc)"? A QUÈ? A QUÈ... què?

Els que no hàgiu sabut / volgut / pogut estudiar al vostre temps, ara és el moment de fer-ho, tant més quan us dediqueu a escriure públicament.
VISCA EL CASTELLÀ TRADUÏT AMB MOTS CATALANS! Visca Tele5!


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Synera fletxa Barcelona
11 d'abril de 2013, 02.36 h

Qui demostra el contrari? Algun agent garrulo del CNI que bn hal legit cap llibre? Estan orgullosos d'aquest famer? Jajajajaajajajsjajajaja


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Synera fletxa Barcelona
11 d'abril de 2013, 02.26 h

Portem la capdevebtera d'Espanya en tot. Que se'n cregut aquests garrulos? Qui pot aguantar aquesta Espanya intolarable i intolerant, amb principets d'origen francés que no van enlloc? El poble té l'última paraula. I Madriz desprestigiat, intolerant, pobre, primitiu, antieuropeu, vulgar, cregut, en el que cap català s'identifica i a on ens menystenen ja no ens representa. Es no res. Passat. La caberna caposa abans de morir. Em de marxar quan abans. Ens porten a a ruïna.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
10 d'abril de 2013, 20.45 h

Ells no paguen, nosaltres no deixem de pagar. Són uns incompetents i uns corruptes, i ens critiquen la corrupció d'alguns pocs polítics catalans. Tota la corrupció catalana no costa la meitat del que aquest INCOMPETENT estat apanyol es gasta en cents d’ INCOMPETENTS agents de CNI per a que ens vigilin a ciutadans demòcrates (i no FRANQUISTES com ells) que paguem els impost religiosament. En això es gasten els diners, en oprimir els ciutadans que volem decidir democràticament el nostr... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Economista fletxa Barcelona
10 d'abril de 2013, 18.55 h

Si el Rajoy va estafar a tots els espanyols amb el programa electoral del PP que el debia fer el Barcenas, el Gurtel o el Mariano, que no estafarà mentint en tot el tema econòmic? tothom sap que la Borsa espanyola s'esfonsarà fins als 3600, tothom ho sap, i encara hi han tontos utils que compren accions quan van baixes; l'estafada del Faine amb les preferents arruinarà a bona part dels que mantenen la llibreta a la Caixa del Preferent Fainé d'España


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Temps d’amnistia, de corrupció i d’estafes

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.