directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 2 de maig de 2024 20:03 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Forcades i Oliveras convenceran Ada Colau per la independència

Per Forcades és impossible fer les millores socials que proposen sense un Estat propi, i aposta per poder decidir sobre la independència i el model de societat de Catalunya

Comentaris 46  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 24 vots )
carregant Carregant

La monja benedictina Teresa Forcades i l'economista i president de Justícia i Pau, Arcadi Oliveres, han anunciat aquest dimecres que crearan una plataforma unitària que basteixi "una nova eina plural i diversa" i articuli "una candidatura el més àmplia possible" per les pròximes eleccions al Parlament de Catalunya. Forcades i Oliveres, coneguts pel seu punyent activisme anticapitalista, han explicat en una entrevista al programa 'Singulars' del 33 que han fet públic un manifest que aposta per avançar cap a la convocatòria d'una Assemblea Constituent "per definir quin nou model d'estat i d'ordenació sòcio-econòmica volem", primer pas per fer "una Constitució nova per a la República Catalana", afirmen.
"Ada Colau està al corrent del projecte, tot i que amb les setmanes difícils que ha tingut ha estat més difícil veure'ns".

Sumar pel canvi social i bastir una coalició de moviments socials partits i persones

El manifest impulsat per Oliveres i Forcades, que es pot consultar a l'adreça procesconstituent.cat, fa una crida a la ciutadania a unir-s'hi per tal de convocar "un procés constituent a Catalunya que permeti que el poble català decideixi de forma democràtica i pacífica quin model d'estat i de país és el que desitja".
 
Converses informals amb la CUP, ICV-EUiA, l’ANC i la PHA
 
Forcades i Oliveres han confirmat converses informals amb diverses formacions per parlar d’un projecte de “canvi social i de ruptura amb l'actual ordre" amb un decàleg de propostes "bàsiques i d'urgència". Entre aquestes propostes hi ha l'expropiació de la banca privada, la defensa de la banca pública i ètica, salaris i pensions dignes, una reducció de la jornada laboral, uan reforma electoral i control dels càrrecs electes, l'eliminació dels privilegis dels polítics o la lluita contra la corrupció.

Així mateix, es demana habitatge digne per tothom, una moratòria dels desnonaments i la dació en pagament retroactiva. A més, s'oposa a les privatitzacions i opta per potenciar el sector públic sota control social, a més de defensar una reconversió ecològica de l'economia i l'expropiació d'empreses energètiques.

D'altra banda, demana la derogació de la legislació d'estrangeria i uns mitjans de comunicació públics sota control democràtic, a més de defensar una Catalunya sense exèrcit i fora de l'OTAN.

Descarten ser candidats

Oliveres i Foraces veuen "urgent" la creació d'"un model polític i social nou" a partir de l'"autoorganització i la mobilització social continuada" partint de la base que "només amb una ciutadania activa, participativa i al carrer serà possible garantir un procés de canvi social profund".

Tot i així, remarquen que no volen crear un nou partit polític i avancen que ni Forcades ni Oliveres tenen intenció de concórrer a les eleccions. "Volem contribuir a impulsar un procés des de baix que culmini en la creació d'una candidatura unitària que tingui com a objectiu la convocatòria de l'assemblea constituent que necessitem per fer una Constitució nova per a la República Catalana", de manera que "no sigui possible en el futur que els interessos d'uns pocs passin per davant de les necessitats de la majoria".
 



COMENTARIS fletxa taronja

item
#46
Jordi fletxa CATALUNYA
24 d'abril de 2013, 22.32 h

#45 Tu no oi biel,anna,pol,ion,oriol,homoi apm?d'això te'n sobra als descampats d'hospitalet,jo diria que vas llagat i tot.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#45
Siscu fletxa BArcelona
24 d'abril de 2013, 17.46 h

Aquesta monja va molt mal follada.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#44
Ricard fletxa BArcelona
24 d'abril de 2013, 17.41 h

Cal il·legalitzar tots els partits comunistes l'endemà de la independència!!!!!!!!!!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#43
cabrejat actiu fletxa Barcelona
13 d'abril de 2013, 01.08 h

Jo aquest Oliveres no em té acostumat a veure'l fent equip amb d'altres. El mateix pel que fa a Domna Forcades O.S.B...
Celebraré que a banda de les seves actituts, ideologies o protagonismes ben particulars facin pinya amb els que cerquem units la independència.Benvinguts al club... si veniu. Si no, per favor no destorbeu.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#42
Pere Segura fletxa Barcelona
13 d'abril de 2013, 00.58 h

Amb unir-se a ANC i Omnium i donar força i compromís al Pacte de Govern ERC CiU en tenim més que prou. Fem pinya a la gent i als partits que es mouen i no dividim dretes i esquerres. Ara toca independència. Poble, ciutadans i partits (els que estan per lacausa) units. Sobren punts de vista o diferències que ja aclarirem o dialogarem i si cal ens discutirem quan siguem independents! LaUnió fa laforça i ja ha hagur prou temps per que fossin de molts àmbits els que cadascú anés pel seu c... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#41
PerelDigne fletxa Granollers
12 d'abril de 2013, 15.35 h

Francament jo crec que el que volen fer ja hi ha gent que ho fa, per exemple l'ANCi i Òmnium . Per què no s'ha ajuntat amb aquestes entitats que aglutinen la majoria de l'independentisme a Catalunya. Volen ser una plataforma independentista més, però això no es pot traduir en un afebiment del moviment? Hi ha divergències entre la Carme Forcadell i Muriel Casals per una banda i la Teresa Forcades i l'Arcadi Oliveres per l'altra? No hi ha cap partit polític que els agradi que han hagut de ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#40
JOSEP PAGES CANALETA fletxa CARDEDEU ,,,, VALLES ORIENTAL
12 d'abril de 2013, 08.22 h

DIVIDE I VENCERAS Aixo pasara si es fam nous partits Politics Independentistes , cal un de sol i fort i si poguer ser D´ESQUERRES No dones suport ala DRETA que tan mal fa a moltes familias amb las seves retallades ELS Catalans esten jodidos tenin Retallades fetes desde MADRID i retallades fetes desde Catalunya hosigui reben per tot arreu he . PROU DE RESTA VOTS INDEPENDENTISTES Cal es SUMAR VOTS EN UN SOL PARTIT INDEPENDENTISTA Si ba fallar la Coalicci... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#39
Pepo fletxa Terrassa
12 d'abril de 2013, 01.35 h

Totes les propostes em semblen molt humanístiques, però alguna també crec que pot formar part d´un estat de coses que portin al govern a intervenir a la vida dels ciutadans de forma incorrecte.
La qüestió relativa al sector financer, és la primera que faria realitat i miraria de fer-la extensiva al sector sanitari. A partir d´aquí, la regulació invasiva per exemple dels aspectes del comerç, de l´ensenyament, de la cultura o d´altres sectors crec que poden arribar a anar massa enll... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#38
Jordi fletxa CATALUNYA
11 d'abril de 2013, 20.57 h

#36 Escriu en un codi no comprensible pels idiotes.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#37
Alliberament nacional és progrès econòmic i social fletxa Espanya què és, si no una repressora de les llibertats individuals i col·lectives
11 d'abril de 2013, 20.48 h

285.000 els nens que viuen en situació de pobresa a Catalunya. Mentrestant cada any l'estat espanyol ens pren entre 15.000 i 17.000 milions d'euros que van a espanya i ja no tornen mai més a casa nostre.

Sense l'espoli fiscal Catalunya tindria superàvit en 4 anys.

LLIBERTAT i PROSPERITAT


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Feijóo seria un bon tertulià de xous d’impacte

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.