directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 15:21 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Forcades i Oliveras convenceran Ada Colau per la independència

Per Forcades és impossible fer les millores socials que proposen sense un Estat propi, i aposta per poder decidir sobre la independència i el model de societat de Catalunya

Comentaris 46  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 24 vots )
carregant Carregant

La monja benedictina Teresa Forcades i l'economista i president de Justícia i Pau, Arcadi Oliveres, han anunciat aquest dimecres que crearan una plataforma unitària que basteixi "una nova eina plural i diversa" i articuli "una candidatura el més àmplia possible" per les pròximes eleccions al Parlament de Catalunya. Forcades i Oliveres, coneguts pel seu punyent activisme anticapitalista, han explicat en una entrevista al programa 'Singulars' del 33 que han fet públic un manifest que aposta per avançar cap a la convocatòria d'una Assemblea Constituent "per definir quin nou model d'estat i d'ordenació sòcio-econòmica volem", primer pas per fer "una Constitució nova per a la República Catalana", afirmen.
"Ada Colau està al corrent del projecte, tot i que amb les setmanes difícils que ha tingut ha estat més difícil veure'ns".

Sumar pel canvi social i bastir una coalició de moviments socials partits i persones

El manifest impulsat per Oliveres i Forcades, que es pot consultar a l'adreça procesconstituent.cat, fa una crida a la ciutadania a unir-s'hi per tal de convocar "un procés constituent a Catalunya que permeti que el poble català decideixi de forma democràtica i pacífica quin model d'estat i de país és el que desitja".
 
Converses informals amb la CUP, ICV-EUiA, l’ANC i la PHA
 
Forcades i Oliveres han confirmat converses informals amb diverses formacions per parlar d’un projecte de “canvi social i de ruptura amb l'actual ordre" amb un decàleg de propostes "bàsiques i d'urgència". Entre aquestes propostes hi ha l'expropiació de la banca privada, la defensa de la banca pública i ètica, salaris i pensions dignes, una reducció de la jornada laboral, uan reforma electoral i control dels càrrecs electes, l'eliminació dels privilegis dels polítics o la lluita contra la corrupció.

Així mateix, es demana habitatge digne per tothom, una moratòria dels desnonaments i la dació en pagament retroactiva. A més, s'oposa a les privatitzacions i opta per potenciar el sector públic sota control social, a més de defensar una reconversió ecològica de l'economia i l'expropiació d'empreses energètiques.

D'altra banda, demana la derogació de la legislació d'estrangeria i uns mitjans de comunicació públics sota control democràtic, a més de defensar una Catalunya sense exèrcit i fora de l'OTAN.

Descarten ser candidats

Oliveres i Foraces veuen "urgent" la creació d'"un model polític i social nou" a partir de l'"autoorganització i la mobilització social continuada" partint de la base que "només amb una ciutadania activa, participativa i al carrer serà possible garantir un procés de canvi social profund".

Tot i així, remarquen que no volen crear un nou partit polític i avancen que ni Forcades ni Oliveres tenen intenció de concórrer a les eleccions. "Volem contribuir a impulsar un procés des de baix que culmini en la creació d'una candidatura unitària que tingui com a objectiu la convocatòria de l'assemblea constituent que necessitem per fer una Constitució nova per a la República Catalana", de manera que "no sigui possible en el futur que els interessos d'uns pocs passin per davant de les necessitats de la majoria".
 



COMENTARIS fletxa taronja

item
#46
Jordi fletxa CATALUNYA
24 d'abril de 2013, 22.32 h

#45 Tu no oi biel,anna,pol,ion,oriol,homoi apm?d'això te'n sobra als descampats d'hospitalet,jo diria que vas llagat i tot.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#45
Siscu fletxa BArcelona
24 d'abril de 2013, 17.46 h

Aquesta monja va molt mal follada.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#44
Ricard fletxa BArcelona
24 d'abril de 2013, 17.41 h

Cal il·legalitzar tots els partits comunistes l'endemà de la independència!!!!!!!!!!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#43
cabrejat actiu fletxa Barcelona
13 d'abril de 2013, 01.08 h

Jo aquest Oliveres no em té acostumat a veure'l fent equip amb d'altres. El mateix pel que fa a Domna Forcades O.S.B...
Celebraré que a banda de les seves actituts, ideologies o protagonismes ben particulars facin pinya amb els que cerquem units la independència.Benvinguts al club... si veniu. Si no, per favor no destorbeu.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#42
Pere Segura fletxa Barcelona
13 d'abril de 2013, 00.58 h

Amb unir-se a ANC i Omnium i donar força i compromís al Pacte de Govern ERC CiU en tenim més que prou. Fem pinya a la gent i als partits que es mouen i no dividim dretes i esquerres. Ara toca independència. Poble, ciutadans i partits (els que estan per lacausa) units. Sobren punts de vista o diferències que ja aclarirem o dialogarem i si cal ens discutirem quan siguem independents! LaUnió fa laforça i ja ha hagur prou temps per que fossin de molts àmbits els que cadascú anés pel seu c... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#41
PerelDigne fletxa Granollers
12 d'abril de 2013, 15.35 h

Francament jo crec que el que volen fer ja hi ha gent que ho fa, per exemple l'ANCi i Òmnium . Per què no s'ha ajuntat amb aquestes entitats que aglutinen la majoria de l'independentisme a Catalunya. Volen ser una plataforma independentista més, però això no es pot traduir en un afebiment del moviment? Hi ha divergències entre la Carme Forcadell i Muriel Casals per una banda i la Teresa Forcades i l'Arcadi Oliveres per l'altra? No hi ha cap partit polític que els agradi que han hagut de ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#40
JOSEP PAGES CANALETA fletxa CARDEDEU ,,,, VALLES ORIENTAL
12 d'abril de 2013, 08.22 h

DIVIDE I VENCERAS Aixo pasara si es fam nous partits Politics Independentistes , cal un de sol i fort i si poguer ser D´ESQUERRES No dones suport ala DRETA que tan mal fa a moltes familias amb las seves retallades ELS Catalans esten jodidos tenin Retallades fetes desde MADRID i retallades fetes desde Catalunya hosigui reben per tot arreu he . PROU DE RESTA VOTS INDEPENDENTISTES Cal es SUMAR VOTS EN UN SOL PARTIT INDEPENDENTISTA Si ba fallar la Coalicci... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#39
Pepo fletxa Terrassa
12 d'abril de 2013, 01.35 h

Totes les propostes em semblen molt humanístiques, però alguna també crec que pot formar part d´un estat de coses que portin al govern a intervenir a la vida dels ciutadans de forma incorrecte.
La qüestió relativa al sector financer, és la primera que faria realitat i miraria de fer-la extensiva al sector sanitari. A partir d´aquí, la regulació invasiva per exemple dels aspectes del comerç, de l´ensenyament, de la cultura o d´altres sectors crec que poden arribar a anar massa enll... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#38
Jordi fletxa CATALUNYA
11 d'abril de 2013, 20.57 h

#36 Escriu en un codi no comprensible pels idiotes.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#37
Alliberament nacional és progrès econòmic i social fletxa Espanya què és, si no una repressora de les llibertats individuals i col·lectives
11 d'abril de 2013, 20.48 h

285.000 els nens que viuen en situació de pobresa a Catalunya. Mentrestant cada any l'estat espanyol ens pren entre 15.000 i 17.000 milions d'euros que van a espanya i ja no tornen mai més a casa nostre.

Sense l'espoli fiscal Catalunya tindria superàvit en 4 anys.

LLIBERTAT i PROSPERITAT


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.