directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 01:37 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Plataforma per Catalunya s'escindeix

El nou partit s'anomena Partit per Catalunya i l'ha creat l'exvicepresident de Plataforma per Catalunya i responsable provincial de Lleida, Mateu Figuerola

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 2 vots )
carregant Carregant

Això sembla can Ciutadans. El partit ultra-dretà Plataforma per Catalunya ha patit un cisma dels grossos. El seu vicepresident, Mateu Figuerola, ha creat un nou partit que es fa dir Partit per Catalunya (PxCat). Així deixa a Josep Anglada en una mala situació, ja que Figuerola no se n'ha estat al explicar les raons de la creació del nou partit. De fet, ha titllat a Anglada de "narcisista" i de tenir una actitud "incompatible" amb un partit polític. "Molta gent em seguirà", ha considerat Figuerola, que ha assegurat que durant els últims mesos ha buscat la manera de "raonar" amb Anglada, però li ha estat "impossible".
plataforma per catalunya pxc josep anglada ultra dreta xenefogs
Josep Anglada, líder de las formació d'ultradreta PxC

Comparteix
   


Etiquetes
Dos dirigents de Plataforma per Catalunya (PxC), l'exvicepresident i responsable provincial de Lleida, Mateu Figuerola, i el secretari d'Organització, Joan Terré, s'han escindit del partit per formar-ne un de nou a causa del "personalisme" del president de PxC, Josep Anglada. Segons ha explicat Figuerola a Europa Press, aquest nou partit, anomenat Partit per Catalunya (PxCat), ja està donat d'alta i té el suport d'unes 70 persones, 40 de les quals provenen de PxC

Els dos exregidors de Cervera (Segarra) -Figuerola és a més conseller comarcal de la Segarra- compten també en el seu projecte amb dos regidors més: Eduard Pallerola, de Sant Martí de Riucorb, i Josep Maria Gili, de Tàrrega (Urgell). Figuerola ha justificat la creació del partit per la "línia ideològica que està adoptant el president". Per a Figuerola, "Anglada no sap delegar i el seu personalisme excessiu provoca tensions innecessàries".

Ha denunciat també que Anglada no permetia conèixer l'estat dels comptes del partit i l'ha acusat de "narcisisme", una actitud "incompatible" amb un partit polític, ha dit. "Molta gent em seguirà", ha considerat Figuerola, que ha assegurat que durant els últims mesos ha buscat la manera de "raonar" amb Anglada, però li ha estat "impossible".

Figuerola no s'ha definit com a xenòfob, i s'ha limitat a opinar que la immigració s'ha de regular. Ha indicat que PxC està massa centrada en aquest assumpte i deixa de banda les polítiques educatives, culturals i socials.

Un gir ideològic

Partit per Catalunya -ha assegurat- no és un partit d'"extrema dreta". La nova formació defineix la seva ideologia com a centrista i liberal i es proposa "impulsar una participació més alta ciutadana en les tasques de la identitat, la convivència i promoció dins de la filosofia de l''humanisme cristià".

En un comunicat, Figuerola ha lamentat que Anglada no es retractés d'alguns comentaris apareguts en un vídeo sobre ell i se sentís "molt satisfet" d'una carta de felicitació que li va enviar el polític ultradretà Blas Piñar.

La resposta d'Anglada

Per la seva banda, el president de PxC, Josep Anglada, ha explicat que "sempre ha volgut fer les coses a la seva manera", i ha assegurat que ni Gili ni Pallerola donaran suport al nou partit, ja que han estat "coaccionats" per demanar la baixa. Respecte a l'acusació de Figuerola de no tenir els comptes "clars", Anglada ha indicat que aquell es va passar un any sense abonar al partit el 10% del que cobrava com a regidor, motiu pel qual el Comitè executiu del partit va decidir tallar-li els fons.

Recordant qui és Josep Anglada

a directe!cat no ens cansarem de recordar qui és Josep Anglada. Un home que aparenta el que no és. Sinó, mireu el següent vídeo.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
Ferran SenseAccent fletxa laBarcelonaDelToritoBravo
18 de setembre de 2007, 08.10 h

Tot sigui per anular a un feixista i proposar idees per una llei catalana d'immigració. p.e. 1) Esponjant Getos SudAmetricans amb l’establiment de poblats dispersos a Pedralbes i Sant Gervasi 2) Immersió de català a tots els treballadors de AAPP catalanes - no al PAQUE ME SIRVE AMI EL CATALAN 3) Obligatorietat al empresaris de fer cursos de formació professionals en català als immigrants or +radical necessitat de conèixer el català per treballar a Catalunya ó per estar censat aquí co... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.