directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 09:12 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Viver Pi-Sunyer desemmascara Espanya

El president del CATN veu més constitucional la consulta que la manera com Andalusia es va convertir en comunitat històrica

Comentaris 8  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 7 vots )
carregant Carregant

El president del Consell Assessor per a la Transició Nacional(CATN), Carles Viver Pi-Sunyer, ha considerat aquest divendres més constitucional la consulta sobiranista que la manera com Andalusia va obtenir l'autonomia el 1981. En declaracions a Catalunya Ràdio, ha considerat que el que proposa Catalunya és "molt menys forçat" que la manera com Andalusia es va convertir en comunitat històrica. "Quan es va perdre el referèndum a Almeria, van idear una fórmula a través de la reforma de la llei orgànica per tal que pogués suplir la voluntat d'aquesta província al Congrés", ha recordat. També ha opinat que cal dialogar amb l'Estat per no perdre força a nivell internacional. 

Comparteix
   


Etiquetes
Segons Viver Pi-Sunyer, el que proposa ara Catalunya és menys forçat que el que es va fer en el cas andalús. "Si en aquell moment es va fer, és perquè hi havia voluntat política per fer-ho. Estem demanant exactament el mateix", ha afegit.

Al seu parer, cal seguir dialogant amb l'Estat i esgotar totes les vies per fer la consulta de manera legal i acordada, perquè el contrari, al seu parer, seria perjudicial davant la comunitat internacional. "De cara sobretot a la comunitat internacional, hem de demostrar i deixar palès que nosaltres hem intentat de totes totes poder fer una consulta per la via legal i d'acord amb el govern de l'Estat. Crec que si no ho féssim així, de cara a la comunitat internacional perdríem molta força", ha opinat.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#8

Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
Xavier fletxa barcelona
13 d'abril de 2013, 19.27 h

http://devolucio.cat/utrecht/


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
Synera fletxa Barcelona
13 d'abril de 2013, 14.12 h

Per això, les moltes memòries construides de la història d'Espanya, amb els seus corresponents relats, partexen de la mateixa recerca de la identitat perduda, de la necessitat engoixant d'autoestima nacional. Recordeu que per la Espe Espanya tenía 3000 anys. Un simple exemple d'aquesta recerca del no res.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Synera fletxa Barcelona
13 d'abril de 2013, 14.09 h

El nacionalisme espanyol es presenta, paradoxalment, com si no fas nacionalista, com si fos menys escloent que els altres, o com si tingués la capacitat de ser compatible amb varis, això sí, dintre del seu propi redil i sota les regles del joc marcades amb un suposat "criteri superior". Ja!


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Pepo fletxa Terrassa
13 d'abril de 2013, 11.05 h

Fins ara, he intentat raonar amb tots/es aquells/es que es manifesten partidaris de la DUI (Declaració Unilateral d´Independència), que de ben segur, amb la mirada posada a l´exterior i als possibles suports internacionals durant i després del procés d´independència política que puguem rebre, és infinitament més raonable la negociació amb l´estado español de cara a sortir ordenadament d´España en el cas que el referèndum decideixi aquesta opció.
És clar, que de ben segur i co... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
13 d'abril de 2013, 04.00 h

http://www.youtube.com/watch?v=5dy6JfeON60

Documental del the Guardian, en anglès, on s'explica al món la relació entre el Barça i la lluita per la llibertat dels catalans.

INTERNACIONALITZEM-HO.

Fem tot el possible per difondre'l


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Synera fletxa Barcelona
13 d'abril de 2013, 02.29 h

Tots aquests savis front als catetos de PP i C,s? Que aquestas donin un argument, un de sol, sobre el per què no volen la indendència. Lligats a Espanya que ens xucla "avant la letre"? El PP que governa Espanya que doni explicacions sobre l'ofec económic del prime contribuent d'Espanya: CAT. No fan res de res per atendre CAT i encare protesten. Ja, ja i ja! Convenceunos amb raons. I PROU d'actiar contra CAT. Tothom és conscient del vostre maltracte. Què us heu pensat? Que som burros?


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Aniol fletxa l'Ametlla del Vallès
13 d'abril de 2013, 02.25 h

Totalment d'acord Sr. Carles Viver.
Aviam, per a tota la colla que volem la independència i treiem el nas per aquí: Ben cert! s'han de fer tots els passos possibles per a procurar l'entesa amb el govern espanyol per facilitar la consulta. Com que sempre diran que no, un cop esgotades totes les possibilitats, que no són gaires, tindrem tota la legitimitat i la raó "legal" dins la jurisdicció internacional (que està per sobre la espanyola) per a proclamar la independència des del parlamen... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.