directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 23 d'abril de 2024 14:52 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Solbes i Castells acorden que les inversions en infraestructures incloguin també les partides d'Indústria i Agricultura

Castells informarà demà de les xifres exactes de l'acord pressupostari

Comentaris 2  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El conseller d'Econopmia, Antoni Castells, i el vicepresident econòmic del govern espanyol, Pedro Solbes, ha tancat aquest dilluns un acord perquè les inversions de l'estat a Catalunya en infraestructures no es limitin a les partides de Foment i Medi Ambient, com es va fer en els pressupostos del 2007, i incloguin també totes les partides d'àrees considerades d'activitat econòmica, és a dir, Agricultura, Indústria, I+D+I, Turisme, Comerç i Pimes, entre d'altres. Tots dos han expressat la seva satisfacció per un acord que té caràcter retroactiu en el 2007- i que, segons Solbes, suposa una 'revisió significativa a l'alça' de les quantitats assignades l'any passat. El conseller Castells informarà demà al Govern del contingut exacte de l'acord i aquest divendres el Consell de Ministres aprovarà l'avantprojecte de pressupostos 2008 segons el criteri que avui s'ha pactat. Castells s'ha mostrat convençut que tan ERC com ICV donaran el vistiplau als criteris que s'han acordat.
castells solbes
Comparteix
   


Etiquetes
L'acord assolit suposa un augment substancial de les partides que l'estat espanyol haurà de destinar a Catalunya durant els pròxims anys en aplicació de la Disposició Addicional Tercera de l'Estatut, que estipula que durant set anys les inversions en infraestructures a Catalunya han de ser equivalents al pes de Catalunya al PIB estatal, és a dir, un 18,85% del total. En els pressupostos del 2007, l'estat va interpretar a la baixa aquesta clàusula assumint que tan sols es podien considerar 'infraestructures' les partides de Foment i Medi Ambient.

Les protestes del Govern i dels grups catalans van forçar la creació d'un grup de treball que havia de negociar quines altres partides es podien incloure en el llistat d''infraestructures', i aquest dilluns, a cinc dies vista de la presentació dels pressupostos generals de l'estat per al 2008, s'ha assolit un acord que suma a Foment i Medi Ambient les partides d'Agricultura i Indústria, i que haurà de ser ratificat demà pel Govern de la Generalitat.

Castells no ha escatimat esforços per destacar la importància de l'acord que tindrà aplicació en els pressupostos generals de l'estat de set anys i que té efecte retroactiu sobre els pressupostos del 2007. Tot i que no ha volgut facilitar cap xifra, el conseller ha assegurat que es tracta d'un acord 'àmpliament satisfactori' que amplia les inversions a totes les àrees d'activitat econòmica, i que suposa una 'revisió a l'alça significativa' de les assignacions del 2007 que es materialitzarà 'en un període de temps relativament ràpid'.

Solbes també ha destacat la 'màxima importància' del pacte assolit, que té com a resultat una 'base diferent' en els pressupostos de l'any passat, i que suposarà també que les partides destinades a Catalunya aquest 2008 siguin 'substancialment majors'. L'acord –ha dit Solbes- ens permetrà 'passar de les muses al teatre', és a dir, 'deixar-nos dels números' i 'passar a parlar de temes reals, problemes concrets i infraestructures'.

Castells, que ha comunicat l'acord al president Montilla al llarg del matí, ha assegurat que l'acord suposa 'el compliment del que diu l'Estatut' i implica el reconeixement que a Catalunya existeix 'un dèficit d'infraestructures important' que 'ha de ser compensat amb un esforç també excepcional' al llarg de set anys. 'D'aquesta manera –ha dit- s'està complint satisfactòriament no només la lletra' de l'Estatut', sinó 'també el que volíem per a aquest gran pacte polític que és l'Estatut'.

El conseller d'Economia ha assegurat també que, segons el seu criteri i basant-se amb les xifres que han donat, ERC i ICV haurien de veure amb 'bons ulls' l'acord assolit.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#2
oscar fletxa Barcelona
18 de setembre de 2007, 03.52 h

JM, disculpa, em penso que ho interpretes malamaent, l'estatut obliga a fer una inversió del 18'8% dels pressupostos en infrastructures a Catalunya. L'any passat els espanyols van limitar infraestructura a foment i medi ambient, així no havien d'arribar al 18 en les altres partides ara incloses i "s'estalviaven" d'invertir un quants mil·lions a Catalunya. Ara, com que venen unes eleccions ajustades, han decidit cedir. El problema és que són diners pressupostats i ningú ens assegura que les... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
JM fletxa Sant Boi
17 de setembre de 2007, 20.49 h

Tal com s'ha escrit:


"El conseller d'Econopmia, Antoni Castells, i el vicepresident econòmic del govern espanyol, Pedro Solbes, ha tancat aquest dilluns un acord perquè les inversions de l'estat a Catalunya en infraestructures no es limitin a les partides de Foment i Medi Ambient, com es va fer en els pressupostos del 2007, i incloguin també totes les partides d'àrees considerades d'activitat econòmica, és a dir, Agricultura, Indústria, I+D+I, Turisme, Comerç i Pimes, entre d'altres."
... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.