directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 23:18 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

ERC demana a Zapatero que concreti les seves promeses a Catalunya en inversions sense "maquillatge"

Si els pressupostos són bons pel país, Esquerra "no escatimarà elogis"

Comentaris 2  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El portaveu d'ERC al Parlament i cap de llista al Congrés, Joan Ridao, ha qualificat de 'cinisme' les promeses inversores llençades aquest diumenge per Zapatero a Catalunya i li ha demanat que les concretin en solucions reals. Ridao ha demanat al president espanyol informació clara i 'sense maquillatge' de les inversions que l'estat farà a Catalunya, detallant en què s'invertiran els diners i d'on procedeixen, per tal que les inversions promeses i les realment executades coincideixin i no es torni a produir la situació d'anteriors legislatures. Segons Ridao, ERC no es posicionarà sobre els pressupostos fins que pugui analitzar 'amb detall' el seu contingut, especialment pel que fa al capítol social, però ha assegurat que, si aquests pressupostos són bons per a Catalunya, els republicans 'no escatimaran elogis'.
joan ridao
Comparteix
   


Etiquetes
En una roda de premsa després de la reunió de l'Executiva Nacional d'ERC, Ridao ha advertit que les promeses llençades per Zapatero durant la Festa de la Rosa a Gavà tenien 'data de caducitat' ja que s'havia de comprovar si eren certes aquest mateix dilluns en la reunió entre el conseller Antoni Castells i el ministre Solbes. Ridao ha assegurat que l'actitud de Zapatero i el seu govern al llarg d'aquesta legislatura ha afavorit que a Catalunya 'es parli més que mai de la possibilitat de tenir un estat propi'.

'Davant la Catalunya optimista de Zapatero, ERC vol una Catalunya de solucions', ha destacat Ridao, qui ha explicat que els republicans mantenen la seva actitud de 'prudència' davant els pressupostos generals de l'estat que s'han de negociar per a l'any vinent. ERC no acceptarà 'que es maquillin' aquestes comptes i, per això, exigirà informació detallada sobre l'origen i destinació de cada inversió. Segons Ridao, l'objectiu d'aquesta cautela és evitar repetir els errors d'anys anteriors, quan l'estat va prometre a Catalunya una xifra d'inversions que finalment es va veure fortament retallada en l'execució real.

Ridao ha comentat que els republicans estaran especialment 'alerta' a l'hora d'estudiar el capítol social dels pressupostos, un capítol 'decisiu' per a ERC, que exigeix 1.000 milions d'euros d'inversió per a tot l'estat per a la Llei de Dependència, i altres 400 milions per al Fons d'Immigració.

Segons Ridao, si aquests pressupostos acaben sent bons per a Catalunya ERC serà la primera en elogiar-los. Si això no succeeix, el portaveu republicà ha advertit que ERC serà també la primera en rebutjar-los, una actitud que, segons Ridao, esperen que també expressi el Govern de la Generalitat en conjunt.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#2
Jordi fletxa Sta. Cristina d'Aro
18 de setembre de 2007, 12.22 h

Aquests d'Esquerra(abans Republicana), ja matitzen els fets. O sigui que com que s'atansen eleccions, en Zapatero, donarà un caramel als d'Esquerra, qui votarà a favor dels pressupostos, i així tindrem quatre anys més de Zapatero i sociates, recolzats pels nostres "independentistes". Per postre, implicarà més Montilla a les properes autonòmiques.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Jordi fletxa Manresa
18 de setembre de 2007, 11.17 h

Ai, que et veig altre cop corrent pels passadissos del congrés per retirar l'esmena a la totalitat.
L'escena aquella va ser impagable, i em vaig pixar de riure del ridícul que vau fer, estic segur que la tornaré a vuere!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.