directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 13:24 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Oriol Pujol nega davant del TSJC que hi hagi una trama corrupta d'ITV

El diputat de CiU desmenteix que volgués participar en una empresa que pretenia optar al concurs de les inspeccions i celebra poder-se explicar per invertir el relat

Comentaris 8  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 2 vots )
carregant Carregant

Oriol Pujol ha negat davant del TSJC que ell formi part d'una trama corrupta d'adjudicació de les ITV, però també que existeixi aquesta trama. Després de declarar com a imputat durant unes deu hores, Pujol ha celebrat poder-se explicar per fi i donar la seva versió dels fets, per tal de començar a invertir el relat que fins ara l'ha assenyalat durant l'últim any. En declaracions als periodistes, ha desmentit que volgués participar en una empresa que pretenia optar al concurs de les inspeccions, fent referència a Upprime, i també ha aclarit algunes "falsedats" en referència al fet que la seva dona estigués participant i beneficiant-se d'una empresa que assessorava en casos de deslocalització. 
Oriol Pujol en declaraacions davant la premsa, al Palau de Justícia de Catalunya, acompanyat per Jordi Turull, després de declarar com a imputat davant del TSJC pel cas de les ITV
Oriol Pujol en declaraacions davant la premsa, al Palau de Justícia de Catalunya, acompanyat per Jordi Turull, després de declarar com a imputat davant del TSJC pel cas de les ITV
© @acn

Comparteix
   


Etiquetes
Després de declarar durant tot el dia davant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, Pujol ha comparegut acompanyat per Jordi Turull i Francesc Sánchez, president del grup parlamentari de CiU i coordinador de règim intern i comunicació de CDC, respectivament. L'ara diputat ras de CiU al Parlament, que ha assegurat tenir "l'escalf" dels seus companys d'UDC, ha negat que ell formi part de cap trama corrupta que pretengués atorgar estacions d'inspecció tècnica de vehicles. "Aquesta trama no existeix i jo ni en formo part ni la coordino", ha afegit.

Ha justificat la seva intervenció en aquest sector per interès "polític", amb l'objectiu de defensar un model industrial definit per la Llei de seguretat industrial aprovada al Parlament l'any 2008. Segons ell, aquest model de les ITV "estava penjant d'un fil pel reguitzell de directives europees que posaven en qüestió" el que havia aprovat la cambra catalana. Alhora, fonts coneixedores de l'interrogatori, han explicat que Pujol també volia corregir un sistema que estava amenaçat judicialment, ja que el concurs d'adjudicació s'havia recorregut al TSJC.

Alhora, també ha traslladat al jutge i al fiscal el seu "disgust" per haver conegut "com alguna gent" es referia a la seva persona com a 'Zumosol' i ha assenyalat "algunes falsedats" que se li atribueixen en el sumari o en converses de tercers. Per exemple, ha desmentit la seva intenció de participar en una empresa d'inspecció de vehicles, Upprime. També ha negat que la seva dona es beneficiés de l'empresa Alta Partners, de Sergi Alsina, també imputat, que va facturar 6,9 milions d'euros per fer de consultora en les deslocalitzacions de Yamaha, Sony i Sharp. "Jo mateix he explicat un plantejament que en el sumari permet unes interpretacions que són falses, que és el fet que la meva dona estigui participant d'una empresa i sigui cobeneficiària d'una empresa que ha facturat 6,9 MEUR. He pogut explicar fins a quin punt tot això és una falsedat", ha indicat.

Segons fonts jurídiques, Pujol ha assenyalat que la seva dona en cap cas va cobrar aquesta quantitat i que en tot cas Alta Partners lluitava per evitar que les empreses marxessin i, si no podien, buscava empreses que subroguessin les plantilles i l'activitat. De fet, aquesta qüestió semblava que romania al Jutjat d'Instrucció número 9 de Barcelona, que va iniciar la investigació, però ell ha volgut treure la qüestió, que inicialment no se l'imputava, perquè ha pretès exculpar la seva esposa.

Pujol, que ha tornat a demanar celeritat en aquest procés i que ha recordat que va ser ell mateix qui va demanar declarar quant abans millor, ha celebrat haver pogut declarar per aquest cas en una sessió que ha reconegut que ha estat "llarga". Ara bé, no se n'ha queixat ja que, d'aquesta forma, ha dit, ha pogut donar totes les explicacions que no ha pogut donar fins ara. I és que el convergent s'ha queixat que durant l'últim any, hagin anat apareixent informacions sense que ell pogués dir la seva. "Celebro que aquesta és la primera vegada que puc començar a donar la meva versió. En aquesta declaració, que és llarga i em satisfà, puc començar a invertir el relat que m'assenyala a mi i que s'ha articulat el darrer any. S'inicia el canvi de relat que s'ha anat articulant a través dels mitjans i de la instrucció", ha subratllat.

Sobre Josep Tous, ex coordinador general de la Diputació de Barcelona i cap de la sectorial d'indústria de CDC, Pujol l'ha volgut defensar, assenyalant la seva vàlua professional i experiència en el sector. Segons fonts judicials, Pujol ha explicat que quan se li preguntava pel tema de les ITV ell derivava l'interlocutor a Tous, i ha negat que conegués que aquest hauria cobrat d'algunes de les empreses del sector.

Durant la declaració, s'han pogut escoltar una dotzena de converses telefòniques intervingudes en les quals parlava Pujol, que s'hi ha reconegut. Magistrat instructor, fiscal i defenses li anaven preguntant sobre el contingut. El diputat convergent també ha relatat quina era la seva vinculació personal i professional amb els altres cinc imputats.
Pujol ha fet tota la seva declaració en català, segons han explicat fonts judicials.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#8
Jordi fletxa CATALUNYA
17 d'abril de 2013, 12.03 h

#1
#6 el"SOC UN POBRE DESGRACIAT QUE ESCRIU(MALAMENT)EN ANGLÈS PER APARENTAR SER QUELCOM MÉS QUE UN MERDA",l'alcohòlic marxista oficial del blog.També conegut com Amaya Salazar,àlies montella.Àlies "aragoneses",àlies biel,ion,anna,homo apm,oriol,també conegut per l'indigent hermafrodita de l'Hospitalet,500....Pressumptament fill de Kim-jong-Il i la que escombra la línia del paral.lel 38.L'ínclit predicador etílico-comunista no ha pogut passar la nota de tall per accedir a la plaça ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
17 d'abril de 2013, 12.00 h

30 años trincando y tienen la jeta de que es por el bien de Cataluña.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
Antonio fletxa Ibiza
17 d'abril de 2013, 11.03 h

Y el muy golfo dice q el intervenía " para hacer un servicio a Cataluña " !!! De verdad hay tantos catalanes que se crean lo de esta familia mafiosa ? Yo creía q eran más inteligentes ; llevan robando 30 años y cuando les pillan se envuelven en la bandera de TODOS LOS CATALANES !!! Además de mafiosos , cobardes , al poner de escudo a toda Cataluña ... Porque no repartís con los catalanes lo que robáis , en vez de llevároslo todo a países extranjeros y paraísos fiscales ?


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Synera fletxa Barcelona
17 d'abril de 2013, 10.11 h

Nosaltres, els aragonesos, li hem de retirar el títol de Rei d'Aragó i, per suposat, el de la Casa de Barcelona.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Synera fletxa Barcelona
17 d'abril de 2013, 10.02 h

El rei es el pitjor embaixador de la suposada marca Espanya.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Jordi Carbó fletxa Barcelona
17 d'abril de 2013, 10.01 h

10 hores interrogat, i el Rajoy de Barcenas, amb 300.000 euros cobrats de mans del Barcenas, encara no ha estat imputat; Justiica espanyola, justicia de part!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Synera fletxa Barcelona
17 d'abril de 2013, 09.59 h

Tots a signar a Europa pel dret a decidir:

www.europeancitizensdecide.eu/ca/

Amb Pujols i sense ells. La Justícia és igual per a tothom. Oi que sí, magestat? Hi estic completament d'acord. PER A TOTHOM.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
17 d'abril de 2013, 09.47 h

¿Y QUE ESPERABAIS QUE DIJERA?



ORIOLET ES UN CADAVER POLITICO.



Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.