directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 07:05 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Societat doble fletxa

La Lliga per la Laïcitat demana als regidors barcelonins que no participin a la missa de la Mercè

Consideren que els càrrecs públics no han de fer "ostentació pública de simbologia confessional"

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

La Lliga per la Laïcitat ha demanat als regidors de l'Ajuntament de Barcelona, amb el lema 'Per una Mercè laica', que no participin a la missa concelebrada dins els actes de la Mercè. La Lliga per la Laïcitat és una taula d'entitats, associacions i sindicats 'compromesos amb la llibertat, la tolerància i el progrés creada el 13 d'octubre de 2003', segons manifesten els seus integrants. Davant els actes oficials organitzats per celebrar les festes de la Mercè han assegurat que 'en oficialitzar-se la Missa Concelebrada dins el programa d'actes, un any més es perd l'oportunitat de secularitzar les festes de Barcelona'.
Segons la Lliga per la Laïcitat 'per tal de garantir el caràcter convivencial, pacífic i integrador de l'espai públic és necessari potenciar la lliure recerca de totes les dimensions de la vida humana, sense sotmetre's a un únic horitzó, ni a un esquema tancat, ni a una sola església'. Consideren que 'no és admissible l'ostentació pública de simbologia confessional, o el fet de sotmetre-s'hi per part de càrrecs públics escollits democràticament'. En aquest sentit, demanen que els representants municipals 'escollits democràticament pels ciutadans i ciutadanes de Barcelona, s'abstinguin de participar en la celebració religiosa que es porta a terme durant les festes de la Mercè'.

La Lliga per la Laïcitat està formada per Ateus de Catalunya, CCOO de Catalunya, Confederació General del Treball CGT, Federació d'Associacions de Mares i Pares d'Alumnes de Catalunya FAPAC, Federació de Moviments de Renovació Pedagògica FRMP, Gran Lògia de Catalunya i Balears GLCB, Gran Orient de Catalunya GOC, Unió General de Treballadors UGT, Unió Sindical de Treballadors de l'Ensenyament de Catalunya USTEC i Moviment Laic i Progressista MLP (integrat per Fundació Francesc Ferrer i Guàrdia, Cooperacció, Acció Escolta de Catalunya, Esplais Catalans ESPLAC, Associació de Casals i Grups de Joves de Catalunya, Fundació Terra, Entorn sccl., Escola Lliure El Sol i Espai Laic).



COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.