directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 18 d'abril de 2024 05:32 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Puigcercós aposta per avançar les eleccions si el TC espanyol retalla l'Estatut

Evita dir si ERC deixaria el Govern ja que el president Montilla ja ha avançat que acatarà la sentència

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El president d'Esquerra Republicana de Catalunya, Joan Puigcercós, alerta que si no hi ha una resposta unitària davant d'una sentència adversa del Tribunal Constitucional espanyol contra l'Estatut de Catalunya, caldrà avançar les eleccions. Puigcercós ho ha dit en una entrevista a Catalunya Ràdio en la qual ha evitat dir si el seu partit deixaria el govern en aquest escenari, atès que el president de la Generalitat, José Montilla, ja ha dit que el PSC acatarà la sentència. El líder republicà també ha revelat que el Partit Popular està preparant una 'proposta de nova descentralització política' per a Catalunya en cas que guanyin les eleccions, 'per intentar que Catalunya es quedi a Espanya'. L'endemà de la tercera onada de consultes, Puigcercós assegura que la resposta a la retallada de l'Estatut haurà de tenir en compte que una tercera part del país és partidària de la independència.
puigcercós joan
Comparteix
   


Etiquetes
Ho ha dit l'endemà de les consultes independentistes a més de 200 municipis catalans, que van aconseguir una participació del 20%, una xifra que per a Puigcercós suposa 'una tercera part' dels catalans que 's'ha de tenir en compte en qualsevol govern'.

Sobre la possible sentència adversa del Constitucional contra l'Estatut, una sentència que Puigcercós ha dit que pot ser 'pitjor o molt pitjor', ha advertit que en cas que surti 'caldria parlar d'eleccions', més encara davant les diferències sobre la necessitat d'acatar o no la sentència. 'Caldrà una resposta política del Govern i del Parlament i també parlar de calendari electoral'. Això sí, ha afirmat que la intenció és que el Govern 'acabi bé' la legislatura.

Per ell, la resposta del Parlament i el Govern haurà de ser necessàriament política i no jurídica. A més, creu que la resposta haurà de tenir en compte que una tercera part del país és partidària de la independència.

El president republicà ha posat molt èmfasi en la necessitat d'una resolució unitària al Parlament com a resposta al fracàs de l'última votació al Constitucional espanyol sobre l'Estatut. Mentre el PSC vol que el Parlament insti a renovar el TC, ERC i CiU volen anar més enllà i demanen que es revisi la llei orgànica que regula l'organisme per tal que els magistrats que acaben mandat s'hagin de reemplaçar com a màxim mig any després d'acabar-lo i per limitar-los la capacitat de resoldre sobre lleis referendades.

PP i proposta de descentralització

Sobre la relació de Catalunya amb Espanya, Puigcercós ha destacat que el PSOE va començar molt pròxim a les necessitats dels nacionalistes i independentistes catalans i s'hi han anat allunyant, mentre que el PP 'va començar molt allunyat i ara em consta que saben que si guanyen les eleccions hauran de fer alguna cosa perquè Catalunya es quedi a Espanya', fet pel qual estan treballant en 'una proposta de nova descentralització política'.

Joan Puigcercós ha dit també que ERC va pactar govern amb el PSC i amb ICV perquè tenien prioritats socials amb les quals coincidien, i també 'per alternança política', en al•lusió als 23 anys de govern de CiU. En aquest sentit ha afegit que 'també haurem de parlar de l'Ajuntament de Barcelona' en termes d'alternança política. A Barcelona hi governa el PSC des de la transició democràtica.




COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
REAGRUPA'T fletxa Barcelona
26 d'abril de 2010, 15.44 h

A veure si agafant a Laporta a contrapeu podeu evitar baixar dels 10 diputats oi?


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.