directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 07:31 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Gir independentista d’ICV, primeria victòria de Forcades i Oliveras

El procés constituent creat recentment força a Joan Herrera a reforçar el dret a decidir sense ambigüitats, en resposta a les demandes dels sectors sobiranistes d’ICV

Comentaris 17  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 16 vots )
carregant Carregant

El copresident d'ICV Joan Herrera s'ha mostrat convençut que els valors d'igualtat, llibertat i equitat que defensa el partit són avui "centrals" en la vida política catalana i, "sense perdre radicalitat", creen l'oportunitat per convertir-se en majoritaris. "Som majoria, som millors, som més justos i volem guanyar per canviar les condicions materials de la vida de la gent. D'això va l'assemblea", ha exclamat davant l'ovació dels participants a la 10a assemblea de la formació. Herrera ha explicat que cal "canviar-ho tot" per acabar amb les polítiques neoliberals arreu d'Europa i ha proposat una gran aliança de les esquerres en les eleccions europees del 2014 per combatre a "Angela Merkel i al BCE".
Els dirigents d'ICV Joan Herrera i Dolors Camats, l'expresident ecosocialista Joan Saura.i Raül Romeva
Els dirigents d'ICV Joan Herrera i Dolors Camats, l'expresident ecosocialista Joan Saura.i Raül Romeva
© @acn

Comparteix
   

"El fet nacional també és un fet social"

El procés constituent i la voluntat de canviar-ho tot també reserven un paper especial al dret a decidir. "El fet nacional també és un fet social", ha destacat. En tot cas, els ecosocialistes no volen que el procés per convocar una consulta es faci de manera precipitada (però sí durant aquesta legislatura) ni que s'exclogui a ningú ni serveixi per confrontar diferents realitats socials. "Ni tapant corrupció o retallades", ha afegit.

La ponència política d'ICV atribueix al Parlament un paper essencial en l'exercici del dret a decidir, i també parla de la necessitat d'arribar a un ampli consens social. El suport dels ecosocialistes a la consulta és unànime, tot i que el partit no es posicionarà sobre el sí o no fins que es conegui quina serà la pregunta.

Aquest dissabte es debatran les més de 1.000 esmenes presentades a la ponència política (600 de les quals ja han estat acceptades) i el document se sotmetrà a votació diumenge. Durant el cap de setmana també s'escollirà la nova executiva dirigida per Joan Herrera i Dolors Camats .

Forcades i Oliveras, opa a la Cup i a ICV/EUiA i primera victòria


Forcades ens ve a dir que el moviment que impulsen vol aglutinar els ciutadans indignats vinculant independència i revolució. Vist així la crida va dirigida també a un sector que ara habita dins la CUP, però també dins ICV-EUiA.

De moment el procés constituent que encapçalant la monja Teresa Forcades i Arcadi Oliveras ha impregnat l’assemblea d’ICV del dret a decidir tal i com demanaven els sectors independentistes del partit, Herrera ha cedit i en el seu discurs ha incorporat com mai havia fet fins ara el dret a decidir per millorar les polítiques socials.

La proposta de Forcades i Oliveres representa un important avanç per aconseguir guanyar un referèndum per la independència el més aviat possible, ara tots aquells que porten mesos parlant de la “Syriza catalana” no tenen més remei que mullar-se per la independència, perquè una de les coses que ha deixat clara la monja Forcades és que sense estat propi és inviable millorar els serveis socials que necessita aquest país.
 



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#17
l'Esteve fletxa Vallès Oriental
22 d'abril de 2013, 20.26 h

I ara que???. Ja heu fet la crida a "les esquerres" , però (sempre hi ha un però) aquesta semble mes aviat motivada per la irrupció de les CUP, que no pas per per seguir el guió d'un llibre de ruta que encara ningú coneix. Perquè no comenceu per definir-vos d'una vegada en el tema cabdal de la INDEPENDÈNCIA de Catalunya???. O si o no , però deixe-vos de fer de CiU si us plau, que de putes i Ramonetes ja n'hem tingut prou amb 30 anys de indefinicions i ara que, si mes no per part del Pre... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
mario fletxa barna
22 d'abril de 2013, 10.25 h

#14 Ja fa temps que ho estic dient i no hi ha res a fer. Jo penso que és un joc entre els mateixos per passar-ho bé a costa de la pena dels altres, els que veiem els comentaris. Això no és un joc de nens, ni tan sols és un joc, és el nostre futur i amb això no s'hi juga companys, no necessitem bastards per enfortir-nos.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
21 d'abril de 2013, 22.27 h

#14 Bé, dona, però cal entendre que ja que no ens podem barallar entre catalans, resulta molt catàrtic poder fotre bronca a un d'aquests ridículs messetaris que venen a exhibir la seva ignorància i ens ofereixen l'ocassió de desfogar la nostra mala llet. Quan els has cantat quatre veritats et quedes la mar de satisfet. I ells són tan curtets que venen a per més, mai no es cansen de rebre, pobrets.


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
Eli fletxa Sabadell
21 d'abril de 2013, 21.38 h

Totalment d`acord amb el Joan de Reus, no acabo d`entedre perque perdeu el temps en llegir i contestar. hi ha coses que s`han de pasar de llar g directament , ja se sap qu en el mon hi ha gent toxica , pasem de tot aixó i anem al ue ens interessa


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
Pepo fletxa Terrassa
21 d'abril de 2013, 17.55 h

#10 Atenció, crida a ICV : amb defensors de la mena d´invidus com aquest, la vostra línia política es pot veure truncada de sobte Jo aniria en compte !!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 13   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
Pepo fletxa Terrassa
21 d'abril de 2013, 17.49 h

#10 Què, tens pressa per experimentar el teu moment "jiménez losantos" ???


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
Jordi fletxa CATALUNYA
21 d'abril de 2013, 14.51 h

#10 Si no saps escriure en gibraltarenc de nord no ho provis amb idiomes europeus.
el"SOC UN POBRE DESGRACIAT HOMÒFOB PERÒ QUE EN REALITAT SOC UNA MARIETA DE TAPADILLO QUE ESCRIU(MALAMENT)EN ANGLÈS PER APARENTAR SER QUELCOM MÉS QUE UN MERDA",l'alcohòlic marxista oficial del blog.També conegut com Amaya Salazar,àlies montella.Àlies "aragoneses",àlies biel,ion,anna,homo apm,oriol,també conegut per l'indigent hermafrodita de l'Hospitalet,500....Pressumptament fill de Kim-jong-Il i la qu... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
21 d'abril de 2013, 13.21 h

#9

Ves a tocar la trompeta que allo que fas normalment i no toquis els collons.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 26
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
Pepo fletxa Terrassa
21 d'abril de 2013, 12.26 h

La feina que proposen l´Oliveres i la Forcada, és molt lloable i si al damunt genera consciència d´alliberament nacional dins alguna formació política, encara millor. Però el tema d´ICV és per llogar-hi cadires. Tenen un sector del partit, que no és majoritari, però que pot marcar moltíssim pel nivell dels seus representants, que està entestat en fer entendre des de fa 3 o 4 anys, que no hi ha possible progrés social, deslligat del procés nacional.
Aquest sector té un personatge... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 27   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
mario fletxa barna
21 d'abril de 2013, 12.07 h

No ho entenguéssim malament, els de IU són uns tites fredes, perquè? doncs perque s'apunten a on saben que poden treure partit per el PARTIT està clar, no volen sentir el clam de l'eurodiputat Romeva que val un imperi i que l'haurien de triar com a presidenciable i president del partit i es pensen que la Forcades-Oliveres els pot beneficiar enrolant-se -hi (quan varen manifestar al Singulars que no veien cap partit que els agradés i per això en volen fer un de nou, que ja és dir). que no... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.