directe ! a La República. N. 4126. Dimecres, 24 d'abril de 2024 16:44 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Cultura doble fletxa

La 18a edició del Cartoon Forum mostra vuit propostes catalanes entre la seixantena de projectes europeus d'animació seleccionats

És la trobada més important a Europa sobre animació

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

La 18ena edició del 'Cartoon Forum', que se celebrarà a Girona del 19 al 22 de setembre, mostrarà vuit produccions catalanes d'animació entre la seixantena de propostes europees seleccionades. El 'Cartoon Forum' és un espai de trobada anual entre els professionals del sector de l'animació i enguany, l'Auditori-Palau de Congressos de la ciutat serà l'escenari on tindran cita més de 800 professionals del sector que provenen de 29 països, majoritàriament europeus. A més, durant la mostra també s'entregaran els premis 'Cartoon Tributes' que premien el millor mitjà de difusió, el millor inversor i distribuïdor i el millor productor de l'any votats pels mateixos representants del sector i entre els que, en aquesta edició, hi ha quatre candidats catalans. 'És una mostra de la qualitat de l'animació a Catalunya', ha afirmat el director de la mostra, Mark Vandeweyer.
cartoon forum
Comparteix
   


Etiquetes
'Cartoon Forum' és la trobada més important a nivell europeu per presentar projectes d'animació, establir acords de distribució o buscar finançament per dur-los a terme. Per primer cop, aquest certamen itinerant arriba a Catalunya convertint durant quatre dies Girona en 'l'aparador de l'animació', ha comentat Vandeweyer. En la mateixa línia, s'ha pronunciat el cap de programació infantil i juvenil de TVC, Xavier Romero, que afirma que és un espai on donar a conèixer la producció que es fa des d'aquí i, alhora, establir lligams per fer coproduccions a nivell europeu. 'La indústria europea d'animació necessitar fomentar les coproduccions', constata Romero.

Precisament Televisió de Catalunya és una de les candidates als 'Cartoon Tributes' en la categoria de millor mitjà de difusió, que comparteix nominació amb les empreses catalanes Luk International, que opta a millor inversor i distribuïdor de l'any, i les productores Cromosoma i Neptuno Films que opten al guardó al millor productor. A més, es podran veure vuit projectes entre les 60 produccions que es presentaran durant els quatre dies del certamen que reunirà a Girona més de 800 professionals del sector i també s'entregarà el premi 'Cartoon d'Or' als millor curts d'animació.

Cartoon Forum i les noves tecnologies


Vandeweyer ha especificat que la novetat d'enguany del Cartoon Forum a Girona és la inclusió de 20 participants que no responen a les plataformes habituals de difusió d'animació. Telefonia mòbil o televisió a través d'Internet són algunes d'aquests nous suports que s'interessen per l'animació. 'Estem a l'expectativa per veure com va i com es va desenvolupant la indústria que sempre evoluciona molt ràpidament', ha afegit Vandeweyer.

En aquest sentit, Vandeweyer ha explicat que cada cop hi ha més presència de l'animació europea a nivell mundial. 'El que aporta Europa és qualitat i varietat', afirma mentre reivindica que quan va començar el Cartoon Forum, fa 18 anys, pràcticament tota la producció estava a mans dels japonesos o dels Estats Units però que cada cop més el segell europeu s'ha fet un lloc en els mercats. 'Fins al punt que els EEUU té dificultats en distribuir animació a Europa, perquè s'exigeix molta qualitat', afirma.

Un sector important a Catalunya


Tant el cap de programació infantil i juvenil de TVC, Xavier Romero, com el responsable de l'Institut Català d'Indústries Culturals (ICIC), Marc López, han destacat que el de l'animació és un 'sector important en la producció de Catalunya'. Un exemple és que l'ICIC ha destinat durant el 2006 1.800.000 euros a produir animació i TVC va destinar un total de 4 milions d'euros a fer coproduccions. En aquest sentit, Romero ha reivindicat que més que invertir en un moment puntual, el que transforma en sòlid el mercat català de producció d'animació és 'la regularitat en la inversió'. De fet, a TVC més del 50% de la programació del K3 és animació.



COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.