directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 2 de maig de 2024 08:53 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

La Sanitat catalana també tindrà salut bucodental gratuïta per infants i rendes baixes

Ho ha avançat Marina Geli a Catalunya Ràdio

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

En declaracions a “El matí de Catalunya Ràdio”, la consellera de Salut, Marina Geli, ha avançat que l’any que ve ja funcionarà el pla català de salut bucodental. El pla preveu la gratuïtat odontològica per a nens de 6 a 14 anys i per a gent gran amb rendes baixes. Geli ha explicat que abans que el Ministeri anunciés que pagaria el dentista als menors de 15 anys el departament ja ho havia pensat. “Havíem decidit começar progressivament al llarg de la legislatura i començarem l’any vinent una nova prestació que és la bucodental. Tot menys estètica, per dir-ho així, menys ortodòncia pels nens de fins a 14 anys, que diem nosaltres, i per la gent gran amb pocs recursos econòmics, perquè entenem que és una prestació bàsica que fa que la gent que no mastega bé, etc... li hem de pagar”.
salut bucodental dentista boca
Comparteix
   


Etiquetes
La proposta del ministre de Sanitat s’haurà de discutir en el pròxim consell interterritorial de salut i fixar, sobretot, els termes de finançament del nou servei. “Quan s’inclou una prestació de catàleg s’ha de discutir i veure si hi ha una aportació adicional almenys en els primers anys d’implantació” ha afegit la consellera.

D’altra banda la consellera ha avançat que actualment Catalunya té 7.450.000 targetes sanitàries, cosa que implica un increment de més de 100.000 targetes anuals des del 2003. L’increment es deu fonamentalment al fenòmen de la immigració, que segons la consellera ha canviat i evolucionat ens els últims temps. “Hi ha hagut un cert relentiment d’adults però en canvi ha augmentat pel reagrupament familiar. Ha baixat la immigració africana i la iberoamericana, parlo de l’últim any, i en canvi està augmentant la de països ja europeus – amb l’entrada de Romania, Polònia... etc – i també està augmentant la de l’est: xinesos, paquistanesos... “.



COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Feijóo seria un bon tertulià de xous d’impacte

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.