directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 07:10 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Cultura doble fletxa

Arriba el Catalan! Music, segell de la música catalana

La presentació oficial serà del 19 al 21 de setembre a la Fira Internacional del Mercat Discogràfic Popkomm de Berlín

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 2 vots )
carregant Carregant

Els últims anys la música catalana no tenia un segell propi. S'exportava a l'exterior sota les sigles de Sounds of Spain, tot plegat controlat per l'Institut Espanyol de Comerç Exterior (ICEx), dependent del ministeri de Turisme, i amb la Societat General d’Autors i Editors (SGAE). Però ara, en col·laboració amb l'Institut Ramon Llull, l’Institut Català de les Indústries Culturals (CIC), dependent de la Generalitat, ha engegat una nova iniciativa per la qual la indústria musical catalana s’exportarà sota la marca Catalan! Music.
musica catalana concert miquel abras
Un concert del music català Miquel Abras

Comparteix
   


Etiquetes
La musica catalana per fi tindrà un segell propi. Des de fa anys s'exportava sota les sigles de Sounds of Spain. Ara ja no serà així. La presentació oficial del Catalan! Music serà del 19 al 21 de setembre a la Fira Internacional del Mercat Discogràfic Popkomm de Berlín, amb un estand de 70 metres quadrats, la participació de 19 empreses i la promoció de la trobada International MatchMaking Event. Després vindran el Womex de Sevilla i el Midem de Cannes.

“Cal vendre la particularitat”.

Així s'expressaven des del departament de Cultura català: la situació derivada de l’anterior equip de govern de l’ICIC era “políticament inassumible, i alhora un error de màrqueting important”, ja que si la música catalana queda absorbida per la de tot l’Estat, no és vendible. Per tant, s'ha de fer referència a que la música catalana no és espanyola.

D’altra banda, Eduard Voltes, secretari de Cultura de la Generalitat, assegura que amb la recuperació de Catalan! Music “fem una aposta de debò per l’exportació de la música que es produeix a Catalunya. Creiem fermament en el mercat global i Catalunya hi ha de participar amb convicció”.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
Jordi Creus fletxa Santes Creus
19 de setembre de 2007, 19.47 h

El que cal és promocionar la música en català. Per què La Caixa patrocina La oreja de vangogh i xaronades per l'estil? Que es fomenti la feina feta pels creadors del país, que n'hi ha, i no pocs, de qualitat infinitament superior a la música comercial espanyola que inunda les ones de ràdio i els macroconcerts.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.