directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 15:35 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

CiU entra en cibercampanya: Proposen inundar Twitter de falsos eslògans de Montilla

Capgiren la frase de Collboni amb lemes com 'segueixo creient que el PSC ha perdut tota credibilitat'

Comentaris 12  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 7 vots )
carregant Carregant

Malgrat l'acord 'joc net' de bones pràctiques que Madí proposava fa dues setmanes al PSC, el director de campanya de CiU ha tornat aquest dilluns a les estratègies agressives per desgastar José Montilla. A través de la xarxa social de CiU Cativistes, Madí proposa capgirar l'eslògan de precampanya del PSC 'Segueixo creient' tot creant frases que ridiculitzin o s'enriguin del candidat socialista. En un missatge enviat a tots els membres de la xarxa social convergent, proposen inundar la xarxa Twitter amb l'etiqueta #segueixocreient seguida de frases contra el PSC, de l'estil 'Segueixo creient que Zapatero és qui mana' o 'Segueixo creient que la campanya la porta en Zaragoza'. D'aquesta manera, els responsables de campanya de CiU proposen contraatacar la campanya de Collboni reinterpretant el mateix eslògan del PSC i tornant-lo contra els socialistes.
segueixo creient
Comparteix
   


Etiquetes
El missatge a tots els usuaris de la xarxa social de CiU Cativistes també els empeny a apuntar-se al grup de Facebook 'Segueixo creient que el PSC ha perdut tota credibilitat', i també proposen que facin promoció del vídeo que veureu al final de la notícia, i que ironitza sobre l'eslògan del PSC per 'creure' en Montilla i en mostra què passa quan s'escriu el lema a Google.

Aquesta missiva a tots els cativistes pot entendre's com el tret de sortida per una cibercampanya que, en alguns actes, com els missatges irònics contra el 'segueixo creient' de Montilla, podria titllar-se de petita 'guerra cibernètica'. En aquest sentit, la idea de capgirar l'eslògan del PSC contra els propis socialistes és idèntica a la creativa campanya dels conservadors aprofitant el darrer anunci dels laboristes al Regne Unit.

El correu a tots els cativistes també explica que a partir d'ara els aniran informant de les noves estratègies a la xarxa, en el que podria interpretar-se com el tret de sortida d'una llarga campanya electoral on, per primera vegada, Internet tindrà una importància determinant.

Un eslògan desafortunat

A més d'aquesta campanya per capgirar l'eslògan del PSC, el lingüista Albert Pla Nualart denunciava fa uns dies que la frase 'segueixo creient' es tracta d'un text 'pensat en castellà i traduït a un precari i erràtic català'.

Segons Pla Nualart, 'és lamentable que hi hagi girs calcats del castellà' i 'flagrants incorreccions'. En un article a l'AVUI, el linguista acabava demanant al PSC que, de cara a la 'llarga i dura cursa electoral', pensessin en 'calcular quin cost té no tenir un bon corrector'.

Primeres propostes dels cativistes convergents

Pocs minuts després del correu enviat als milers de cativistes, començaven a arribar a Twitter els primers missatges irònics contra el #segueixocreient. En destaquen, per exemple, '#segueixocreient en un canvi, pq per 1a vegada els aturats de més de 45 anys superen el milió de persones', '#segueixocreient que Montilla és un Visitant com ZP, Blanco i Hereu' o '#segueixocreient que #lagranmajoria d'aquest país vol un Estat propi'.









Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#12
Montserrat fletxa Santa Coloma de Gramenet
27 d'abril de 2010, 09.22 h

Sóc usuària de la xarxa de Cativistes i no he rebut cap correu perquè ridiculize i m'han rigui de ningú, aquest article té mitges veritats.
Tots els partits són lliures d'actuar de la manera mes convenient i cadascun juga les seves cartes, en aquest cas, Cativistes no obliga a ningú, cadascun actua de la manera que un creu mes convenient.





Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
joan fletxa Reus
27 d'abril de 2010, 09.09 h

El PSC,sí que pot gastar-se els diners dels ciutadans amb campanyes que no els portará en lloc.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
MMM fletxa Barcelona
27 d'abril de 2010, 09.05 h

Un cop José Montilla ja ha estat designat formalment candidat del Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC), l'equip de campanya del carrer Nicaragua -liderat aquest cop per Jaume Collboni i no per José Zaragoza- ja ha aprovat la primera iniciativa propagandística de precampanya, que mostrarà els 'valors i conviccions' del president de la Generalitat a través d'uns 600 anuncis, entre tanques i cartells a autobusos urbans i interurbans. La campanya ha costat 80.000 euros i utilitzarà tres ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
26 d'abril de 2010, 22.52 h

#2
és un comentari d'un dels usuaris del fòrum, donar-li aquesta importància seria com valorar la credibilitat informativa de "directe.cat" pels comentaris que i deixem.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
26 d'abril de 2010, 22.48 h

"segueixo creient que el PSC ha perdut tota credibilitat'

Ei!!! Aquest slogan és bo de veritat, i és més que cerïble és cert.


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
Joan T. fletxa Barcelona
26 d'abril de 2010, 20.38 h

Animar als cibernautes a que siguin creatius de la precampanya em sembla molt encertat pq és donar-nos la veu. De fet ja ho fem habitualemnet en aquest diari i en d'altres, així com a les xarxes socials. Una cosa és el joc net, que bàsicament significa, parlar clarament del que es pensa fer a l'endemà de les eleccions en qüestió de pactes, que és la mare de totes les guerres i no insultar, ni desqualificar. la resta tot s'hi val. Faltaria més.


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
Francesc Romany fletxa Catalunya independent
26 d'abril de 2010, 19.53 h

Mireu, el que més em fot és que jo sempre m'havia llegit aquest diari pensant-me que la línia editorial podia anar en defensa d'uns ideals que comparteixo, però ara veig que tira més crear complicitats amb els socialistes que res més. Que a Cativistes facin un fòrum perquè cadascú digui la seva sobre la campanya del PSC vale, però d'aquí a dir que és en Madí qui demana a la gent que s'enriguin del Montilla hi ha un oceà. Res, avui he perdut la credibilitat amb més d'un.


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 8
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Jordic fletxa Barcelona
26 d'abril de 2010, 19.41 h

#1 Efectivament Frances, com diu en Joan, a cativistes hi ha el convit a escarnir la campanya d'en Monti. A mi els socialistes me la porten fluixa, però la veritat és aquesta: bit.ly/aJnBT3

Potser
el directe mereix la teva disculpa.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Frances Romany fletxa Catalunya independent
26 d'abril de 2010, 19.16 h

DE LA VOSTRA NOTÍCIA: "Madí proposa capgirar l'eslògan de precampanya del PSC 'Segueixo creient' tot creant frases que ridiculitzin o s'enriguin del candidat socialista"
Com coi treieu el Subjecte (Madí), el verb (Capgirar) i el predicat (ridiculitzar i enriure's)? És que lo de la rigurositat informativa s'ha perdut o què?


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
joan fletxa llinars del vallès
26 d'abril de 2010, 19.05 h

la notícia és certa... a la pàgina www.cativistes.cat, en portada, a la secció forum hi ha aquest missatge:


Fòrum
Assessor 2.0
I tu en què segueixes creient?

Hola cativistes, Us animem a crear les vostres pròpies frases amb el hashtag #segueixocreient a Twitter i a Cativistes. A continuació us adjuntem algunes imatges que us poden servir de exemple. A…

Etiquetes: Tripartit, Socialistes, Twitter, Creient, Segueixo

Començat per Assessor 2.... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.