directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 12:52 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Mas crida a Rajoy a actuar contra l’atur

Insta el govern espanyol a no perdre el temps i a reimpulsar polítiques actives d'ocupació per mitigar les "alarmants" xifres d'atur

Comentaris 2  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 3 vots )
carregant Carregant

(ACN).- El president de la Generalitat, Artur Mas, insta el govern espanyol a reimpulsar les polítiques actives d'ocupació que, segons el cap de l'Executiu, han estat "durament retallades" en els darrers dos anys. Mas creu que en moments de "penombra" com els actuals aquesta ha de ser una de les vies a enfortir per tal d'intentar mitigar les "alarmants" i "impactants" xifres de l'atur, amb més de sis milions d'aturats arreu de l'Estat. No és oportú, diu el president, que el Consell de Ministres es posi aquest divendres a parlar de macroeconomia i s'ompli la boca de "missatges globals". El president també ha comentat que confia en la microeconomia i les petites i mitjanes empreses per capgirar la tendència.

Comparteix
   


Etiquetes
Més de 900.000 aturats a Catalunya, més de sis milions arreu de l'estat espanyol. I tots els màxims històrics d'increment de la desocupació superats. Són les xifres que es coneixien aquest dijous i que aquest divendres el president de la Generalitat, Artur Mas, ha qualificat d'impactants, alarmants, negatives i, tot i això, també esperades. "Portem cinc anys seguits amb aquests increments", es lamenta.

Per al president, l'única solució contra aquestes xifres és el suport a la petita i mitjana empresa, i també a la microempresa. "És l'únic que pot ajudar a donar-li la volta a la truita", assegura. Les administracions, explica, ja no contracten treballadors, i les gran empreses, tot i que sí en contracten, també n'acomiaden a molts.

Mas no perd, però, l'esperança i confia que "en els pròxims mesos" hi hagi un canvi de tendència. Per aconseguir-ho, insta el govern espanyol a "parlar menys de macroeconomia" i a destinar diners a la formació de persones desocupades. "Quan pugen les xifres d'atur no es poden retallar dràsticament les polítiques actives d'ocupació", ha etzibat el president.

Mas retreu a l'executiu de Rajoy que hagi retallat "dràsticament" aquestes polítiques en els darrers dos anys. "És un error", afirma. Segons el president de la Generalitat, aquestes polítiques no suposen una gran despesa per a l'administració i, en canvi, poden resoldre molts problemes. També ha fet una crida a destinar pressupost als instruments públic de crèdit.

En aquest sentit, recorda que l'Institut Català de Finances ha fet més de 8.500 operacions de crèdit en els dos darrers anys, destinades a petites i mitjanes empreses i a autònoms. "Però ens estem quedant sense fons", lamenta.




COMENTARIS fletxa taronja

item
#2
l'Esteve fletxa Vallès Oriental
27 d'abril de 2013, 11.23 h

Contestació del "mejor Presidente de España": ¿Como? ... ¿Lo Kualo?. ¿atur?, pero no te llamas ARTUR?... oi, que complicado me lo poneis, caramba....


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
JOSEP PAGES CANALETA fletxa CARDEDEU ,,,, VALLES ORIENTAL
26 d'abril de 2013, 14.40 h

SR PRESIDENT DE Catalunya miri es veritat quel Govern Espanyol ajuda a fer creixar el Atur a tot Espanya Pero els de C.I.U. Boste SR ARTUR MAS Fa Creixar el ATUR A Catalunya molt per culpa de les seves MOLTES RETALLADES SOCIALS . Que no serveixen res més que fe patir a moltes familias pobres he Fa que moltes familias no tinguin diners ni per comprar el PA del dia no poguin comprar res Mentres boste MALGASTA DINERS PUBLICS amb LA SE... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.