La caverna mediàtica fa espanyol l'èxit del Celler de Can Roca
La cuina de les espanyes orfe de reconeixement viu un drama, és per això que la caverna s’ha afanyat a acaparar com a espanyol l’èxit del Celler de Can Roca
Entre els 50 millors restaurant del món segons el rànquing de “Restaurant Magazine” cinc s’ubiquen a l’estat espanyol, però cap és representatiu de la cuina espanyola entesa com a tal, el millor del món és a Catalunya, la quarta, vuitena i quaranta-quatrena posició l’ocupen restaurants del País Basc i en la vint-i-sisena posició hi ha un restaurant del País Valencià. Pels mitjans espanyols “El millor restaurant del món cuina amb espanyol” tot i que com bé s’explica al web the Worlds 50 bests El Celler de Can Roca “Es tracta d'un restaurant familiar català pels quatre costats, i no obstant això, també és ara el millor restaurant del món.”.
Quan els catalans tinguem estat propi podrem gaudir plenament dels nostres èxits culinaris i esportiusSi el millor restaurant del món hagués estat, posem pel cas, l’ Ñ restaurante, o el Mesón del Cid, de Burgos, la Razón, l’ABC o el Mundo, per posar un exemple, no haurien de remarcar fins l’extenuació que el restaurant guanyador és espanyol, però quan es tracta d’El Celler de Can Roca la cosa canvia, perquè és evident que d’espanyol res de res. De moment, gaudirem de que Catalunya té el millor restaurant del món malgrat que el fet de no tenir estat propi permeti que ens usurpin el mèrit, de la mateixa manera que fan amb l’esport.