directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 03:01 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Comunicació doble fletxa

Presentats els 15 silencis mediàtics de l'any 2012 als Països Catalans

Impulsat pel Grup de Periodistes Ramon Barnils i finançat a través de les aportacions de 434 mecenes ha estat presentat aquest dijous

Comentaris 2  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 6 vots )
carregant Carregant

L'Anuari inclou temes poc o gens abordats pels grans mitjans de comunicació de Catalunya, com els negocis catalans a les dictadures àrabs o la trajectòria en democràcia d'ex ministres de Franco, entre altres. l'Anuari inclou temes poc o gens abordats pels grans mitjans de comunicació de Catalunya, com els negocis catalans a les dictadures àrabs o la trajectòria en democràcia d'ex ministres de Franco, entre altres. Palà fa esment del reportatge titulat '10.000 milions de beneficis en plena crisi', una informació de Francesc Vila i Femenia que posa l'accent en "la meitat de les 40 empreses dels Països Catalans amb més guanys" i en el fet que, segons diu el reportatge, aquestes "han aprofitat la reforma laboral per fer acomiadaments tot i els seus ingressos milionaris". Abertis, Gas Natural, Endesa, Banc Sabadell -a la CAM- o Unnim.
Les quaranta empreses amb més beneficis dels Països Catalans van aconseguir 10.969 milions d’euros el 2010 enmig de la crisi econòmica.
Les quaranta empreses amb més beneficis dels Països Catalans van aconseguir 10.969 milions d’euros el 2010 enmig de la crisi econòmica.

Comparteix
   


Etiquetes
Ministres de Franco "en actiu"

L'Anuari inclou també un reportatge de "recerca històrica" elaborat a propòsit de la mort de Manuel Fraga Iribarne, l'any passat, absent en les informacions que els mitjans de comunicació van publicar en relació amb aquest fet. En aquest cas, el periodista Joaquim Vilarnau firma un reportatge sobre la trajectòria política i empresarial de 9 ex ministres de Franco, traçant la seva biografia en democràcia.

"Es tracta de ministres que van participar en governs que van avalar sentències de mort, que no van demanar perdó i molts dels quals segueixen en actiu i intervenint en el debat públic, malgrat la seva edat avançada", apunta Palà.

Els 15 silencis mediàtics de l’any 2012

El llistat de temes que els mitjans de comunicació van passar per alt el 2012, segons l'Anuari, inclou les subvencions milionàries rebudes per la patronal catalana -que igualen les rebudes pels sindicats-; l'augment dels morts sota custòdia o en detencions policials; els negocis d'empreses catalanes a les dictadures àrabs; l'augment de denúncies per casos de violència contra la comunitat homosexual; la solidaritat veïnal a Ciutat Meridiana; "les ombres" sobre les altes retribucions de directius de caixes d'estalvi intervingudes, com Catalunya Caixa; o el port de València com a porta d'entrada de la cocaïna a Europa.

Vídeos il·lustratius

L'Anuari Mèdia.cat 2013 ha estat coordinat per Roger Palà i Sergi Picazo i elaborat pels periodistes Aitor Álvarez García, Oriol Andrés, Enric Borràs Abelló, Mauro Blanquer
Barrull, Mar Carrera, Bertran Cazorla, Gemma Garcia, Joan Foguet, Marc Font, Lucas Marco, Albert Martin Vidal, Carla Roca, Marc Ustrell Hernández, Francesc Vila i Femenia i Joaquim Vilarnau.

Com que l'objectiu inicial de finançament es va establir en 7.000 euros i a través de la campanya de micromecenatge se'n van obtenir més de 9,800, enguany s'han elaborat també una sèrie de 'càpsules' audiovisuals que acompanyen els reportatges inclosos a l'Anuari.

L'Anuari és una iniciativa de l'Observatori crític dels mitjans Media.cat, del Grup de Periodistes Ramon Barnils, que compta amb el suport del Màster La Comunicació dels Conflictes Internacionals Armats i dels Socials de la UAB, de La universitat de Vic, Universita de València, Universitat Pompeu Fabra i el Col·legi de Periodistes de Catalunya.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#2
lluigi fletxa Barna
4 de maig de 2013, 18.48 h

No veig la finalitat del ranking d'empreses amb beneficis. Pobres de nosaltres que no en tinguéssim cap, peró hi ha en el mon algún pais sense empreses amb beneficis??? Aixó es demagògia barata.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Sóm i serem fletxa Catalunya
3 de maig de 2013, 09.57 h

Fantàstica iniciativa. Gràcies per aquests periodistes i tota la gent que fàn bé la seva feina i utilitzen les seves eines per fer coses a favor de la informació real i transparent. Una bona iniciativa, en mig de tanta merda en la que estem inmersos darrerament.


Valora aquest comentari:   votar positiu 15   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.