directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 11:26 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Consultes independentistes doble fletxa

ERC recorda que cap reivindicació política o social ha mobilitzat tantes persones com ho han fet les consultes

Demana que no s'ignori el mig milió de persones que han votat per la independència

Comentaris 11  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El portaveu d'ERC, Ignasi Llorente, ha assegurat que no es pot 'ignorar' la veu del mig milió de persones que ja han votat per la independència en les consultes sobre la independència que s'han celebrat en més de 400 municipis catalans des que el 13 de setembre del 2009 es va iniciar el procés a Arenys de Munt. Llorente ho ha dit l'endemà de la tercera de les onades de consultes, que aquest 25 d'abril ha mobilitzat més de 260.000 persones. Llorente ha posat en valor que cap altra reivindicació social o política és capaç de mobilitzar a Catalunya mig milió de persones com ho ha fet ja el projecte independentista. A més, ha reiterat que les consultes han servit per 'refer ponts' entre CDC i ERC.
consultes, vot, últim, Girona
Comparteix
   


Etiquetes
Per Llorente, la tercera onada de consultes ha esdevingut un èxit de mobilització, malgrat que la participació s'ha situat en el 20%. Ha posat en valor que 'cap altra causa o ideal' és capaç a Catalunya de mobilitzar mig milió de persones. 'La magnitud aquestes consultes sobrepassa altres fenòmens de reivindicació', ha reblat.

Per això, ha alertat que mig milió persones no pot ser ignorat ni des del punt de vista polític ni democràtic'. Creu que avui s'està 'més a prop de la següent fase', que és la implicació en el debat sobre la independència dels que fins ara han optat per ignorar o menystenir les consultes.

'Feina per fer' perquè l'independentisme penetri a les grans ciutats
Ara bé, ha acceptat que aquest 25A ha quedat demostrat que encara 'hi ha molta feina per fer' perquè es demostra que el missatge favorable al dret a decidir no ha arribat a tot arreu. En aquest sentit, ha fet una relació directa entre les ciutats més grans i una participació menys lluïda. Ho ha atribuït, entre altres factors, a les dificultats per fer conèixer la iniciativa a tota la població, en unes consultes no oficials que no han comptat amb suport de les institucions. Per això, creu que calen més voluntaris, urnes i punts de vot en les zones més poblades.

Llorente ha relativitzat els percentatges de participació i les comparacions amb anteriors onades, perquè en cadascuna s'han fet les consultes en municipis i ciutats de perfil social molt diferenciat. Això sí, ha tornat a insistir en el fet que les consultes han ajudat a ERC i CDC a refer ponts 'a nivell local'.





Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#11
27 d'abril de 2010, 21.15 h

No esta de mes recordar a Esquerra i a tots els partits que aquesta inicativa ha sortit de la societat civil, eh??? I que, encara que a ells no els hi interessi per raons polítiques, s'hi han afegit al darrer moment


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
Jordi fletxa Lleida
27 d'abril de 2010, 14.38 h

cal recordar que les consultes no són precisament gràcies a esquerra.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
´jordibcn fletxa Barcelona
27 d'abril de 2010, 13.56 h

34 dies falten per Sabadell, tothom a pencar i a convertir Sabadell en un altre Arenys aprofitan que el 30 de maig només es fa a Sabadell.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
Pep fletxa Arenys de Munt
27 d'abril de 2010, 12.55 h

Prou ens ha costat a Arenys de Munt de fer pedagogia sobre referèndums perque ara ens vingui un periodista, potser becari, i ens parli de 400 referèndums VINCULANTS. Les noticies s'han d'escriure (i revisar) quan estiguis despert i no pas a les cinc de la matinada! Aquests referèndums són NO VINCULANTS, malgrat que a alguns ens agradaria que ho fossin o, millor, la independència directament sense referèndums, ni vinculants ni sense ser-ho.
;-)


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
Andrea Albó fletxa Manresa
27 d'abril de 2010, 12.13 h

Ernest = Ricard Biel. L'únic que censura és el desviat aquest del tal Biel que jo era lector seu i va haver-hi un dia que va bloquejar la possibilitat de fer comentaris i després va començar a fer-se el víctima. No m'estranya que estigui sota tractament mèdic. És el que té això de ser l'esbirro del Víctor Alexandre, àlies míster tote-stà-fatal-i-només-faig-que-rajar.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
Ernest fletxa Barcelona
27 d'abril de 2010, 11.26 h

Aquest és el link pq llegiu l'excel·len t i valent article d'en Ricard Biel, independentista censurat pel directe, com sempre fa amb qui ataca ERC o defensa RCAT o LAporta.
http://in.directe.cat/ricard-biel/blog/3500/lagonia-desquerra


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Reagrupament fletxa Barcelona
27 d'abril de 2010, 11.17 h

#3 Disculpa el lapsus, volia dir en Toni Vives.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
REAGRUPAMENT fletxa Barcelona
27 d'abril de 2010, 11.12 h

#3 Al 2003 existien els ponts entre gent com ara el Xavi Vives o el Felip Puig i altres. L'època de la que tu parles era una altra i CIU no necessitava a ERC.
L'imperdonable error d'ERC és que quan CIU estava derrotada als seus peus i s'hagués pogut fer amb ella el que haguéssim volgut, va sucumbir a la temptació de destruir-la totalment i pactar amb l'enemic més gran de Catalunya. Aquests són els fets i durant 7 anys ERC no ha volgut saber res de reconstruir ponts. Per això ara toca de... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Republicà fletxa Barcelona
27 d'abril de 2010, 10.30 h

#2 De quins ponts parles HELENA ?? Dels que es va carregar CIU quan durant 8 anys podent pactar amb ERC va pactar amb el PP ?? Quina poca memoria !!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Helena fletxa Barcelona
27 d'abril de 2010, 09.24 h

Els ponts destruïts per ERC durants 7 anys cal que els reconstrueixi ella. I per això cal que demani perdó a tots aquells que hi vàrem confiar en el seu moment donant-los el nostre suport pq formés un govern nacionalista que era i és L'ÚNICA manera que a Madrid facin cas i L'ÚNICA manera que PSC i ICV pateixin escisions o canviïn radicalemnt el seu discurs regionalista.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.