directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 12:25 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Societat doble fletxa

Manel Nadal anuncia que es comprarà una segona tuneladora per accelerar les obres dels FGC a Terrassa

El perllongament ha d'acabar-se en "tres anys i mig"

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El secretari de Mobilitat de la Generalitat, Manel Nadal, ha anunciat que les obres de perllongament dels FGC a la futura estació de Can Roca s'acceleraran amb la compra d'una segona tuneladora. Nadal ha explicat que la primera tuneladora començarà a excavar a finals de l'estiu vinent i, tres mesos més tard, ho farà la segona en paral·lel. Aquesta segona adquisició es tracta d'una tuneladora 'petita' i pot costar entre '30 o 40 milions d'euros'. El secretari preveu que les obres de perllongament dels FGC a Terrassa es podran acabar en un període de 'tres a tres anys i mig' i tenen una inversió total de 300 milions d'euros.
tunel fgc terrassa
Comparteix
   


Etiquetes
Les obres de perllongament dels FGC de Terrassa s'acceleraran amb la compra d'una segona tuneladora. Així ho ha anunciat el secretari de Mobilitat de la Generalitat, Manel Nadal, aquest migdia durant la visita de les obres de la futura estació terrassenca de Can Roca. Les obres podrien estar acabades en un període de tres a tres anys i mig.

La segona tuneladora, que tindrà un cost d'uns 'trenta o quaranta milions d'euros', entrarà en funcionament tres mesos d'iniciar la perforació de la primera 'amb una trajectòria paral·lela', ha especificat. L'estació de Can Roca és l'última d'aquest perllongament de la línia on s'habilitarna vies per als trens de fora de servei. La primera tuneladora iniciarà la seva activitat 'a finals de l'estiu vinent'. Segons aquestes previsions les obres podrien durar 'entre tres i tres anys i mig'.

D'altra banda les obres de perllongament dels FGC a la Rambla tindran una duració d'onze mesos, des del primer trimestre de l'any vinent fins al novembre. 'El que és segur és que no afectarà als períodes nadalencs', ha especificat Nadal. D'aquesta manera, el secretari ha assegurat que s'estudia com mantenir dos carrils en els dos sentits de la marxa per tal que afecti 'el mínim possible' als comerços i als vianants.

El nou traçat dels FGC a Terrassa va des de l'actual estació de la Rambla Egara fins a una següent estació a Vallparadís. La següent parada comptarà amb un intercanviador amb l'estació de Renfe fins arribar al punt final que Nadal ha visitat avui, l'estació de Can Roca. El cost total de les obres s'apropa als 321 milions d'euros.



COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.