directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 22:58 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

La presidenta del TC troba 'irracionals' les crítiques catalanes als 4 anys sense sentència

Assegura que el Tribunal està patint una 'intolerable campanya de desprestigi' · Demana respecte 'a l'alta funció' que exerceixen

Comentaris 10  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

La presidenta del Tribunal Constitucional espanyol (TC), Maria Emilia Casas, ha demanat aquest dilluns 'respecte' per a la seva institució davant la 'desproporcionada i intolerable campanya de desprestigi empresa des de certs sectors polítics i mediàtics'. En la presentació d'una conferència de l'alcalde de Las Palmas de Gran Canaria a Madrid, Casas ha afirmat que una cosa és la crítica 'raonada i raonable' sobre les resolucions del TC, i una altra cosa és la 'crítica interessada i irracional d'una institució que ha servit en els seus 30 anys de vida per defensar la Constitució'.
maría emília casas, tribunal constitucional
Comparteix
   


Etiquetes
Casas trenca d'aquesta manera un silenci que –amb algunes excepcions- ha marcat el pas de l'Estatut pel Tribunal Constitucional espanyol. Les seves manifestacions coincideixen amb les negociacions de les formacions catalanes per presentar un text unitari a les Corts espanyoles per demanar la renovació del TC abans que aquest organisme dicti sentència sobre l'Estatut.

La presidenta del TC ha aprofitat la presentació d'una conferència de l'alcalde de Las Palmas de Gran Canaria, Jerónimo Saavedra, al Club Siglo XXI de Madrid, per recordar que 'davant les crítiques que ha rebut el TC ella sempre ha demanat respecte a l'alta funció que exerceix', i ara 'a causa de la desproporcionada i intolerable campanya de desprestigi empresa des de certs sectors polítics i mediàtics, tan sols pot fer una crida, un cop més, al respecte de la institució i de les persones que allà hi desenvolupen l'exercici de la jurisdicció constitucional'.

I és que segons Casas, 'per descomptat que es pot fer una crítica raonada i raonable cap a les resolucions' del TC, però 'el que no pot ser acceptat és la crítica interessada i irracional d'una institució que ha servit en els seus gairebé 30 anys de vida per defensar la Constitució'.

En aquests quatre anys en què l'Estatut ha estat a la taula dels magistrats, el sector progressista encapçalat per la pròpia Casas no ha estat capaç de fer avançar una resolució que retalli de forma moderada el text, i la ponent progressista, Elisa Pérez Vera, ha hagut de cedir el pas al vicepresident de la institució, el conservador Guillermo Jiménez com a redactor de la sentència.

Totes les formacions sense excepció demanen al TC que emeti la sentència de l'Estatut en breu, i les formacions catalanes exigeixen, a més, que es renovin els magistrats que han exhaurit el seu mandat. Una petició que ha causat controvèrsia i que el PP rebutja de ple perquè segons el líder del PP, Mariano Rajoy, 'no es pot canviar d'àrbitre a meitat del partit'.

Les possibilitats d'acord PSC-CiU es refreden

Mentrestant, a Barcelona les diferències entre el PSC i CiU sobre els continguts de la proposta de resolució per respondre des del Parlament al bloqueig de Tribunal Constitucional espanyol han refredat aquest dilluns al vespre les possibilitats d'acord. Després de diversos contactes i encreuaments de propostes i contrapropostes, PSC i CiU s'han donat marge de negociació fins aquest dimarts.

Mentre el PSC accepta portar la reclamació de modificació de la llei orgànica del TC al Senat, CiU vol que s'elevi també al Congrés i que la resolució del Parlament reclami també a l'alt tribunal que es declari incompetent per sentenciar l'Estatut. Aquests són els dos principals esculls per tancar un acord, ja que els socialistes catalans no volen pressionar tant el PSOE, amb el qual formen grup parlamentari a Madrid.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#10
28 d'abril de 2010, 11.16 h

A mesura ue es van inserint comentaris, més se m'indigesten les paraules d'aquesta dona. Ella diu: (sic) "Assegura que el Tribunal està patint una 'intolerable campanya de desprestigi'. Demana respecte 'a l'alta funció' que exerceixen". Alta Funció ???. De què mestressa !!!! Però que cony s'ha pensat que són Vostès ???. Que s'ha pensat que és Déu omnipotent ???. Vostès estan per a servir el poble i no per anar als toros a veure com assassinen animals indefensos, tal com es veié a la... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
27 d'abril de 2010, 21.23 h

Si fos el Director General d'una empresa, ja fa temps que l'haurien fotut al carrer. Es una vergonya que s'atgreveixi a dir aixó quan la feina está mal feta o el més calent a l'aigüera.
De totes maneres, ja no ens cal... ja no cal que s'hi escarrassi. Tant si el retalla com si el deixa intacte, ja no ens cal. Ara toca aconseguir ser independents, per no haver de soportar mai més (ni pagar.les), les ineptituts del govern ep.panyol. No els necessitem per a rés, ja sabem anar sols.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
27 d'abril de 2010, 16.48 h

I a qui l'importa cap resolució, cap TC o cap estatutet?

Fa mesos que el camí de Catalunya ha començat i n'hi ha que ni se'n han assabentat!

Queda palès, per si algú en dubtava, que Catalunya vol ser lliure. No val a dir que si uns quants no han anat a votar o que si hi haguessin anat que hagués passat. Els vots que compten són els que estan dins l'urna i són els de la gent que se sent profundament democràtica, de debò.

Visca la Constitució catalana!
Visca la llibertat!
Visca Cata... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
27 d'abril de 2010, 16.46 h

I a qui l'importa cap resolució, cap TC o cap estatutet?

Fa mesos que el camí de Catalunya ha començat i n'hi ha que ni s'han assabentat!

Visca la Constitució catalana!
Visca la llibertat!
Visca Catalunya estat!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
sdf fletxa 6
27 d'abril de 2010, 16.02 h

L'emperador va nu, va dir un nen.
Maria Emilia va nua, diguem els catalans, tractats des de Madrid com si fossim infants sense criteri.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
27 d'abril de 2010, 11.51 h

Va arribant l'hora de saltar-se la legalitat espanyola. Està clar que el tribunal prostitucional tombarà l'estatutet, i què? que el tombi.

Cal tenir clar el rumb: la independència. Mentre tant que facin el que els hi roti.
Tindrem CiU al costat o s'escagarrinarà?


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Joan Sellés fletxa Barcelona
27 d'abril de 2010, 11.21 h

Els que no tenen vergonya son la colla arnada i demodée del TC, que es permeten dictaminar sobre una cosa votada al Parlament, al Congreso i en referèndum.
Que ho deixin estar,facin foc nou i s'acabaràn les "campanyes" en contra..


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
27 d'abril de 2010, 10.34 h

Qui està mostrant una clara mostra de falta de respecte, es vostè, senyora meva. I dic això, perquè l'hauria de caure la cara de vergonya de fer aquestes afirmacions, tota vegada que, amb la seva actitud i la dels acòlits que estan sota la seva presidència, la seva forma de fer i tractar el tema de l'estatut, és un clar insult el qual cada dia ens l'engalten a la cara. Quan els interessa, prou pressa es donen per dictar sentència. No cal que li esmenti casos, vostè prou bé ho sap. Ja p... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
ERC = PSC fletxa Barcelona
27 d'abril de 2010, 09.28 h

Entregar tot el poder de Catalunya al PSC que va fer aquesta dona presidenta i menysprea l'independentisme -ni Montuilla, ni Nadal, ni Tura, van votar diumenge- no sembla la millor manera d'aconseguir un estat propi.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Quim. fletxa PPCC.
27 d'abril de 2010, 08.12 h

S´ha de tenir la cara molt dura i molt poca vergonya per fer aquestes afirmacions. Això és una altra prova més de que en aquesta merda d´estat que ens va a la contra en tot no hi tenim res a fer i de que com més aviat marxem i tinguem un estat propi millor per a tots.


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.