directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 05:52 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Cultura doble fletxa

'La Ciutat Invisible' d'Emili Rosales, finalista del Prix Médicis

És el guardó més important de literatura estrangera a França

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

Emili Rosales, guanyador del Premi Sant Jordi 2004 ha vist com l'obra guardonada en aquella edició, 'La Ciutat Invisible', ara opta al Prix Médicis d'enguany, a partir de la seva traducció al francès per l'editorial Actes Sud, publicada fa pocs mesos. Entre els finalistes de l'edició d'aquest 2007 han estat seleccionats també escriptors de prestigi internacional com Ismail Kadaré o Daniel Mendelsson, entre un total de deu finalistes. El premi Médicis és el guardó més important, juntament amb el Fémina, que es concedeix a França per a literatura estrangera, i l'anunci coincideix amb el del Goncourt.
emili rosales ciutat invisible
Comparteix
   


Etiquetes
Edicions Proa considera que la nominació de 'La Ciutat Invisible' és important per al prestigi de la literatura catalana, quan falten poques setmanes per la nova edició de la Fira de Frankfurt.

El Prix Médicis 2007 es donarà a conèixer el pròxim 12 de novembre a París. La selecció de 'La Ciutat Invisible', s'inclou entre els deu títols traduïts que en la modalitat de narrativa estrangera ha escollit el jurat d'aquest guardó. El prestigiós Prix Médicis ha consagrat a França al llarg del temps autors com Orhan Pamuk, Philip Roth, Paul Auster o Umberto Eco. L'únic autor de l'Estat espanyol que l'ha guanyat fins ara ha estat el barceloní Enrique Vila-Matas.

D'ençà de la seva publicació el 2005, 'La Ciutat Invisible' d'Emili Rosales s'ha convertit en un dels títols catalans més traduïts arreu (18 llengües diferents, a les llibreries de 25 països). Així doncs, a les traduccions ja publicades a Alemanya, Itàlia, Holanda, Rússia, Israel o Brasil, entre d'altres, la història del somni de fer al delta de l'Ebre el Sant Petersburg de la Mediterrània, se sumen ara països com Japó, Corea, Taiwan i Xina. La publicació a la Xina, que tindrà lloc el proper mes de desembre, inclourà una gira de l'autor.



COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.