directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 15:29 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

El Cercle d'Estudis Sobiranistes es reuneix amb Mas, però no ho farà amb Duran perquè rebutja parlar d'independència

"Mas s'ha interessat molt per la llei de referèndums"

Comentaris 2  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 3 vots )
carregant Carregant

Els responsables del Centre d'Estudis Sobiranistes, Alfons López Tena i Héctor López Bofill, han mantingut aquest dimarts una trobada amb el secretari general de CDC, Artur Mas, per presentar-li la iniciativa i confrontar opinions. Aquesta reunió no es mantindrà, però, amb Unió Democràtica de Catalunya (UDC), ja que, segons López Tena, el seu president, Josep Antoni Duran i Lleida, 'ha manifestat que aquest debat', el de la independència, 'no li interessa gens'.
El Centre d'Estudis Sobiranistes ha continuat aquest dimarts les seves reunions amb aquells grups polítics que 'no han renunciat al dret a l'autodeterminació', així com amb sectors socials i sindicals, per donar a conèixer el seu projecte. Per exemple, en aquests moments s'estan gestionant reunions amb ICV i amb els expresidents de la Generalitat, Jordi Pujol i Pasqual Maragall. La setmana passada ja es van reunir amb el vicepresident del Govern, Josep-Lluís Carod-Rovira.

López Tena ha explicat que han exposat a Mas les dues línies amb que el Cercle vol treballar. D'una banda, 'analitzar les oportunitats perdudes per Catalunya pel fet de no ser estat'. De l'altra, 'plantejar la independència de la nació com un projecte real i les repercussions que això tindria en temes com la UE o la fiscalitat'. La primera activitat que vol estudiar el Cercle és 'el desenvolupament dels articles 29 i 122 de l'Estatut, que dóna a la Generalitat competència exclusiva per regular les consultes populars per la via de referèndum'.

Els dos responsables del Cercle han explicat que, durant la reunió, Mas 's'ha interessat molt per la llei de referèndums'. López Bofill ha qualificat de 'fructífera' la reunió amb el secretari general de CDC, tot dient que s'han 'obert línies d'interlocució i de contacte'. López Tena, però, ha remarcat que la seva voluntat és ser un ''think tank' a l'americana', 'independent de qualsevol entitat'.

D'altra banda, aquest dimarts han anunciat que Roger Albinyana serà el nou director administrador del Cercle d'Estudis Sobiranistes. Albinyana és president de la Joventut Liberal Europea.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#2
Bernat fletxa Sabadell
19 de setembre de 2007, 09.48 h

que si va de bo? I tant que hi va! Comencem a veure que en els propers deu anys els catalans ens ho juguem a tot o res. La transformació demogràfica que experimenta el nostre territori, si es consolida en el bàndol contrari, ja no tindrà marxa endarrera democràticament. Cal posar la dirècta, i ràpid!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
quel fletxa girona
18 de setembre de 2007, 20.15 h

La veritat és que tot indica que l´independentisme va "en serio"...Veurem i viurem un referèndum !


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.