Judici polític i repressiu al regidor de Torredembarra imputat per ultratge al poble d'Extremadura
Lluís Suñé renuncia a presentar recurs i inicia una campanya per defensar-se
La justícia veu indicis de delicte en el cas del regidor de Torredembarra (Tarragonès) imputat per 'ultratge al poble d'Extremadura' i ha donat llum verda a la celebració d'un judici en el qual Lluís Suñé podria enfrontar-se a una petició de dos anys de presó i una indemnització de 145.000 euros. Tot i que fins aquest divendres no venç el termini per a presentar recurs, Suñé ha decidit renunciar a aquest dret. Ara enceta una campanya per denunciar "un judici polític i repressiu". El cas es remunta al 2008, quan la Junta d'Extremadura va presentar una querella criminal contra el regidor arran un comentari que va penjar al seu bloc sobre la fiscalitat de Catalunya en comparació amb Extremadura.
Comparteix
TweetEtiquetes
Fiscalia i la Junta d'Extremadora, que es personen com acusació particular, demanen dos anys de presó i 145.000 euros. La querella es basa en l'article 543 del Codi Penal, que castiga "a qui ultratgi o ofengui Espanya o les comunitats autònomes". Tot i esborrar el comentari i demanar perdó, Extremadura no va retirar la querella criminal.
Per tot plegat, Suñé ha decidit afrontar el judici i, en paral·lel, s'ha convocat per aquest mateix dimecres al vespre una reunió a Torredembarra del grup de suport del regidor, que pretén "fer campanya arreu del país i a fora per denunciar que l'Estat espanyol, a través d'aquesta denúncia, intenta criminalitzar les meves idees polítiques", ha declarat a l'ACN.
Els dirigents d’Extremadura ens insulten i a nosaltres en porten a judici per defensar-nos
Suñé ha explicat que al llarg d'aquesta setmana la Fiscalia i la Junta d'Extremadura presentaran les seves demandes als jutjats. Tot i que insisteix en negar l'existència de delicte, lamenta que ningú s'atreveixi a aturar el procés, i creu que és "un judici polític i repressiu cap al meu posicionament i la meva llibertat d'expressió".
L'afectat vol encetar una campanya per forçar el debat sobre la fiscalitat i "l'espoli" que pateix Catalunya, i saber també què ha motivat la Junta d'Extremadura "a utilitzar diner públic i un instrument com és la justícia, per continuar amb aquest debat iniciat l'any 2008, que va ser quan es van publicar les balances fiscals", ha conclòs.