directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 12:25 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

PSOE i PP tomben al Congrés dues proposicions per al reconeixement internacional de les seleccions esportives

Diputats catalans, bascos i gallecs han reivindicat les seleccions a les portes del Congrés

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El PP i el PSOE han donat l'esquena de nou al reconeixement internacional de les seleccions esportives en una votació al Congrés en què han rebutjat proposicions de llei d'ERC i CiU per a la modificació de la Llei de l'Esport espanyola. Els dos grups catalans, que han comptat amb el suport de la resta de forces minoritàries de la Cambra, han denunciat l'actitud del govern espanyol i de la Federació Espanyola en casos com el veto del partit amistós Catalunya-EUA que s'havia de jugar el pròxim 14 d'octubre. Populars i socialistes s'han parapetat en la llei actual i en la Constitució per recordar que la selecció espanyola és l'única autoritzada per llei per representar l'estat en partits internacionals. Tot i la derrota, els diputats de CiU i ERC s'han fotografiat als lleons del Congrés acompanyats de representants d'IU-ICV, el PNB i BNG sostenint les samarretes de les respectives seleccions. Per la seva banda, la Generalitat sosté que la selecció ha de jugar igualment el 14 d'octubre, ho vulgui Espanya o no, i actualment busquen un nou rival.
Ha estat una sessió marcada novament per l'enfrontament en què els diputats d'ERC i CiU han recordat al PSOE que els compromisos adquirits al propi Congrés, on l'1 de juny del 2004 el Ple va aprovar amb el vot dels socialistes espanyols una moció que instava el govern espanyol a impulsar la participació de les seleccions a nivell internacional. Una promesa que, tal i com han denunciat aquest dimarts Joan Puig (ERC) i Josep Maldonado (CiU) el govern espanyol no tan sols no ha fet realitat, sinó que s'ha transformat en una negativa reiterada de l'executiu de Zapatero a qualsevol moviment en l'àmbit polític o esportiu en favor de dret de les seleccions a competir internacionalment.

La votació d'aquest dimarts incideix encara més en la polèmica pel veto de la Federació espanyola al partit amistós Catalunya-EUA que s'havia de jugar el 14 d'octubre. Les formacions catalanes han reaccionat de la mateixa manera en què ho van fer quan, a Fresno, es va impedir que la selecció de patinatge pogués competir oficialment. ERC i CiU han reclamat al govern espanyol que posi punt i final a una política de 'pressions', 'xantatges' i 'amenaces' als organismes internacionals i a les pròpies federacions per evitar els enfrontaments de les seleccions catalanes amb altres combinats. La seva política –han recordat- provoca el rebuig i fereix la sensibilitat de la societat catalana.

Ho ha resumit el portaveu d'ERC Joan Puig, que en una dura intervenció ha denunciat el 'joc brut' desplegat per l'executiu espanyol per impedir, en una actitud 'ridícula', el reconeixement de les seleccions. Puig, que ha qualificat de 'hooligans' els qui mantenen la negativa rotunda al reconeixement, ha assenyalat que l'executiu espanyol impedeix que Catalunya jugui com a selecció perquè té 'por a perdre'. També ho ha apuntat el portaveu de CiU, Josep Maldonado, que tot ensenyant una samarreta de la selecció catalana a l'Hemicile ha recordat que el reconeixement internacional 'no és una moda ni un capritx, sinó un dret i una voluntat popular unànime del poble català'.

La proposta de CiU i ERC ha topat novament amb un 'no' rotund per part dels dos grans partits espanyols. El diputat del PP, Francisco José González, que ha donat la rèplica a Maldonado mostrant una samarreta de la selecció espanyola, ha dit que 'agradi o no agradi' Catalunya i Euskadi estan dins d'un 'òrgan jurídic', i que la selecció espanyola 'és la única que ens representa a tots'. 'L'autoexclusió –ha dit- és un problema dels que la fan'. També s'ha pronunciat en un to molt més pausat el diputat del PSOE Agustín Giménez, que ha recordat que segons la llei vigent la representació internacional de l'estat espanyol a nivell internacional és competència de la selecció espanyola, i ni el govern ni els socialistes espanyol volen variar aquesta consideració.

Acabada la sessió, els diputats catalans s'han retratat al costat de bascos i gallecs amb les respectives samarretes de les seleccions nacionals a les portes del Congrés.


imatge

El partit s'ha de jugar


Per la seva banda, la Secretaria General de l'Esport, Anna Pruna, ha dit que el partit del 14 d'octubre s'ha de jugar igualment, i ha avançat que la Generalitat intentarà celebrar algun tipus d'esdeveniment esportiu per tal que la selecció catalana disputi aquest partit, sempre de caràcter no oficial, ho accepti o no la Federació Espanyola. A hores d'ara es busca un possible rival.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
19 de setembre de 2007, 09.28 h

Es pot sapiguer que van votar el PSC? m´ho soposo.No hi ha cap dubte que si han votat amb el germá gran, queda clar que no son mes que una "sucursal" de Madrid.Despres que vagin posan flors el dia 11 de Septembre. Si no ha estat aixi si us plau que algú m´ho vagi saber.Salut i Republica


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.