directe ! a La República. N. 4126. Dimecres, 24 d'abril de 2024 00:49 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Les JERC denuncien a Saragossa la nova llei de llengües del Parlament d’Aragó

El Jovent Independentista ha realitzat l'acció davant mateix del Parlament aragonés

Comentaris 32  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 8 vots )
carregant Carregant

Aquest matí les Joventuts d’Esquerra Republicana han protagonitzat una acció de protesta davant les portes del Parlament aragonès a Saragossa per denunciar la nova llei de llengües que ha aprovat aquest matí la cambra i que suposa el canvi de nom de la llengua catalana a la Franja, en que segons el Govern aragonès passa a dir-se "llengua aragonesa pròpia de l'àrea oriental" LAPAO

JERC, Lapao, Saragossa
Una quinzena de membres de les JERC han participat a l'acció davant el Parlament aragonès


JERC, Lapao, Saragossa
Les JERC en realitzat una acció de protesta davant el Parlament aragonès a Saragossa

Comparteix
   


Etiquetes

Una quinzena de membres de les JERC amb les boques emmordassades han protestat per la nova llei de llengües que el Parlament aragonès ha aprovat aquest mateix matí. En l'acció davant la cambra aragonesa, una quinzena de membres de les JERC han desplegat una pancarta on es podia llegir “A la Franja en català” per protestar davant l’atemptat que ha patit aquest matí la nostra llengua. L’acció s’ha dut a terme a les portes del Parlament mentre a dins la cambra es discutia i s’aprovava la llei.

El portaveu de les JERC, Gerard Gómez, ha declarat que “no podem permetre més atemptats a la nostra llengua. La Franja és una de les zones dels Països Catalans on més es parla el català i cap canvi de nom podrà canviar aquesta realitat”. A més, Gómez ha denunciat “l’actitud dels governs de Rudi, Bauzà i Fabra, que constantment intenten esquarterar la llengua i el nostre país” alhora que ha confirmat “la voluntat de lluita del  jovent dels Països Catalans, que malgrat totes les imposicions seguirem defensant la nostra llengua, la nostra cultura i el nostre dret a ser lliures”.

Des de les JERC afirmen que seguiran les mobilitzacions a favor del català i contra lleis absurdes que només tenen per objectiu realitzar un  genocidi lingüístic al nostre país.





COMENTARIS fletxa taronja

item
#32
Jaume fletxa Barcelona
10 de maig de 2013, 13.23 h

#28, 29, 31. SANTI, UN CAPGRÓS SENSE OÏDA

Et dic capgrós perque ets de Mataró. O no?

I et dic que no tens oïda perque és elemental: SI dius que el parlar de La Franja és dialecte del castellà és que no hi sents; i si dius que NO és dialecte del català és que no hi sents. En resum: no hi sents, no tens oïda. Menys mal que hi veus i pots llegir això.

Determinat tipus de castellanufos com tu feu pena i fàstic. És increïble les energíes que esmerçeu en combatre el català. Qu... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#31
Santi fletxa Mataró
10 de maig de 2013, 13.09 h

#30 Dialectos localismos del catalán?. Por qué del catalán ?. Según como se mire, también pueden ser dialectos o localismos del castellano.
Tenéis manías de apropiación como únicos con derecho a ello mientras por otro lado defendéis todo lo contrario según vuestras paranoias.

Quien os entienda que os compre, desde luego como os pongáis tontos las marionetas convencidas de la sociedad catalana y los capos del timo, de comprar no nos van a comprar nada. Si no que solo harán que ma... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 9
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#30
Jaume fletxa Barcelona
10 de maig de 2013, 12.48 h

RUDI RUCA

Crec que a la estúpida Presidenta d'Aragó l'haurem d'anomenar així des d'ara. Dit això, tres consideracions:

1) han preguntat als Srs de La Franja el que parlen? Els diràn, pel que hem sentit, que parlen català, fragatí, maellenc, mequinensés, xapurriao, etc,....que TOTHOM sap són dialectes (localismes) del català;

2) s'han molestat a preguntar als lingüistes; a poder ser estrangers per no estar 'contaminats' per cada de les dues bandes, a quin idioma pertanyen els parl... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#29
Santi fletxa Mataró
10 de maig de 2013, 12.28 h

Por favor, dejen de injerir en la vida de los demás y dejen que cada uno hable y lo llame como le salga de los cojones. Creo que he sido muy claro con la afirmación. Es así de sencillo. Pero ustedes erre que erre !!!, la puñetera mosca cojonera.... y luego dicen que se meten con el catalán "chava", ese nefasto catalán hablado en la provincia de Barcelona y Gerona, que está contaminado por el castellano hasta el tuétano. Para mí el catalán, eso si es mi opinión particular, es el que s... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 9
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#28
Santi fletxa Mataró
10 de maig de 2013, 12.26 h

#12 A pero si eres la misma puta mierda pero cambiando los nombres y el lugar. Qué hijo de puta estás hecho, colega. Sabía que eras una mierda de charengo como la copa de un pino. Que asco de tarado mental sin nombre, sin procedencia exacta y con pájaros en la cabeza.

Una pena. Hay bastantes en la región como tú. PENA !!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 8
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#27
Un demòcrata fletxa Baix llobregat
10 de maig de 2013, 11.57 h

Sra. de Cospedal : vosté que l'hi costa tan poc possar etiquetes de nazis i feixistes a la gent que demana democracia i llibertat, ; sapiga que el genocidi cultural "LAPAO", es un acte de nazisme, colonialisme ,imperialisme.....i tots els adjectius que hi vulgui possar. Aleshores possis vosté mateixa la etiqueta que creu que l'hi correspon, ja que jo seria potser massa dur si l'etiquetés. Atentament un demòcrata.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#26
PereelDigne fletxa Granollers
10 de maig de 2013, 11.25 h

#23 Cal anar allà on s'agradeixin els nostres drets. És el mateix cas de ser presents al Congreso de lis Diputados a Madrid. També es pot anar a Brusel·les però allà cal fer-ho conjuntament amb els diputats i diputades i anar-hi més gent.
Per cert, les joventuts de la CUP, segons ells, l'organització juvenil més important dels Països Catalans??!, on eren? Potser en una festa o fent una botifarrada?


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#25
pep fletxa Baix llobregat
10 de maig de 2013, 10.07 h

La tàctica del PP es fer cada dia mes gran el seu president. Mariano ja no nessesita parlar angles per anar per el mon, a mes de les 44... llengues que ja parlaba, murcià , extremeny, riojà, segovià,argentí,mexicà, codobés....ect.....ect..... a partir d'avui també parla "LAPOLLA" (lengua aragonesa propia de otros lindos lugares de aragon) i la "LLEPA" (llengua espanyola parlada aqui) , fins ahir anomenada castellà.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#24
Synera fletxa Barcelona
10 de maig de 2013, 00.56 h

Realment hi ha prou evidències del retras cultural d'Espanya respecta a CAT. Un desconeixement capdal de l'història i de l cultura. Realment Aragó ho ha perdut tot hi ja és una regió més de Castella. Per cert, el castellà no és la seva llengua original ( com si ho és el català de la franja). Les pròpies han estat vilment renunciades. Curiós, no? Hi diuen " nobleza baturra"? Ja! Un altre bluff. Ni nobleza nii res. Miisèria per sempre. La que els servirà Espanya.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#23
10 de maig de 2013, 00.28 h

http://www.youtube.com/watch?v=WNJM4xuTtLQ

CATALONIA New European State

fem-ne la màxima difusió FREEDOM FOR CATALONIA


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.